Update nieuwbouw

(4) Nieuwe tekening nieuwbouw.png hoofdartikel

Als er één ding is dat ons bindt in deze tijd, dan is het onze meer dan grote wens dat corona over is en dat we weer enigszins naar een nieuw normaal kunnen. Wat dat nieuwe normaal dan ook is of gaat zijn, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat veel mensen om ons heen het moeilijk hebben. Sommigen zijn ongeduldig, zijn makkelijk geïrriteerd, anderen hebben een vorm van donkere gedachten, omdat ze de contacten missen, niet kunnen knuffelen, maar ook het niet kunnen vieren van verjaardagen, vriendschappen en ga zo maar door. Wat ons hierin bindt is dat we het allemaal “zat” zijn en dat we weer meer controle over ons eigen leven willen terugkrijgen. Nu ik dit zo als waarneming opschrijf, ben ik blij dat ik in zijn algemeenheid een positief hoofdartikel kan schrijven over hoe onze nieuwbouw ervoor staat en dat we afsluitend samen naar onze nabije toekomst kunnen kijken.

hoofdartikel.JPGStand van zaken

Hoe staan we ervoor na 1 februari 2021? Er zijn/gaan in totaal vier verschillende aannemers aan de gang. De aannemer van de nieuwbouw zal eerst moeten wachten op de andere drie aannemers, al zit hij zeker niet stil, want de voorbereiding loopt gewoon keihard door.
De sloopaannemer is afgelopen week woensdag gestart met de aanleg van de tijdelijke bouwbrug vanaf de Mient. Hij moet ook de bouwplaats inrichten zodat er rijplaten en bouwhekken komen te staan. Maar hiervoor moeten dan wel eerst nog de lantaarnpalen en dug-outs tijdelijk verwijderd en opgeslagen worden. Dit gebeurt allemaal op korte termijn, tenminste als de weersomstandigheden dit toestaan.
Het saneringsbedrijf is gestart met het verwijderen van de aanwezige asbestplaten uit ons kleedgebouw en uit het schoolgebouw. Vooral in de school zit heel veel asbest verwerkt.
De aannemer die ons kunstgrasveld onder garantie komt repareren en verbeteren staat te trappelen om, zodra de noodbrug ligt, aan de slag te gaan. Dit laatste onder de uitdrukkelijke voorwaarde van “ijs en weder dienend”. Laat dit laatste nu net dit weekend losgebarsten zijn en nog wel ruim een week aanhouden. Morgen maar eens horen hoe zij hiermee omgaan. Want de sloopaannemer, saneerder en kunstgras aannemer komen allen niet uit de regio Den Haag. We gaan het horen.

Inrichtingsplan

Dan over het huidige inrichtingsplan. Audrey heeft op basis van de ontwerp-gegevens van de architect een eerste inrichtingsplan gemaakt en dit plan wordt door de verschillende actieve werkgroepen verder uitgewerkt om te bezien wat dit alles moet gaan kosten. Het financiële totaalplaatje komt daarop in het bestuur voor definitieve besluitvorming. Iedere veertien dagen is er overleg van de stuurgroep. Een stuurgroep die tot afgelopen woensdag onder leiding stond van Harald. Afgelopen woensdag heeft Harald echter aangegeven teveel dingen tegelijk aan het doen is en is hij gestopt. Zijn functie is per direct overgenomen door Arthur Bolder en werken we op volle kracht door.

Tijdelijk onderkomen

Nu er binnenkort geen Vlonder meer staat en we hopelijk in augustus 2021 toch weer wat mogen gaan sporten, moeten we ook zorgdragen voor een veilig onderkomen tegen regen en wind. Omdat we de tweede helft van 2021 en de eerste helft 2022 zullen moeten overbruggen, hebben we besloten om een tent aan te schaffen met daarin een vlondervloer, verwarming en verlichting. Geen clubgebouw maar wel een tijdelijk verblijf waar we, als het goed gaat, de eerste helft veld 2021-2022 en de tweede helft veld 2021-2022 gebruik van gaan maken. Nogmaals, dit is als we weer meer vrijheden terugkrijgen. Voor wat betreft toiletten onderzoekt de werkgroep KC of we dit al op korte termijn met mobiele toiletten kunnen oplossen. Ook dit wordt een soort van kamperen. Helaas, douches kunnen wij in deze periode niet aanbieden en hierover zullen we de ons bezoekende verenigingen ruim van tevoren informeren.
Naast deze tent komt er een container te staan waarin we onze opslag voor de in de tent aanwezige provisorische kantine van gaan maken. In de nabijheid van deze container komt ook een tijdelijk stroomaansluiting waar ook de schakeling voor de veldverlichting in komt. We gaan ervoor zorgen dat niemand van ons op de bouwplaats van de nieuwbouw hoeft te komen.

Toekomstmuziek?! Een droom die uitkomt

Het is ergens medio 2022 als Wout, Arthur en Hans samen onder de poort doorlopen en uit hun ooghoek links het nieuwe clubgebouw van onze mooie vereniging zien staan. Prachtig vormgegeven en passend in de ons omringende jaren dertig omgeving. Kleur en vorm doen denken aan de bekende textuur van deze rijke jaren dertig architectuur.

Als zij onderaan de trap staan, komt de aannemer hen tegemoet met de woorden: “Gefeliciteerd heren vandaag is DE dag dat wij jullie clubgebouw opleveren en dat jullie kunnen starten met de inrichting van keuken, bar en grote zaal.” Opgetogen en blij lopen de drie samen met de aannemer naar boven om het definitieve oplever rondje met hem te lopen. Eindelijk is het na 12 jaar zover en precies op tijd, want nu kan HKV Achilles op 1 oktober 2022 haar 100ste verjaardag vieren in een splinternieuw clubgebouw. Alleen eerst nog “even” smaakvol inrichten, maar met de hulp van alle vrijwilligers die zich in de loop van het jaar hiervoor hebben aangemeld, gaat dit Achilles zeker lukken. Op 1 oktober 2022 staat er een prachtig nieuw clubgebouw waarop we trots kunnen zijn en waarmee we voor jaren vooruit kunnen. Ook hierin is Achilles meer dan een club.

Hans Lijmbach

Datum 09-02-2021 11:00
Tags