Hoop

zon bloem hoop.jpg hoofdartikel

Nu we te langzaam maar zeker het einde van de pandemie in zicht hebben, kunnen we ons opmaken voor een herstart. Te lang hebben we elkaar niet op het veld gezien, laat staan gespeeld met tegenstanders. De fijne tussenperiode rond de zomer was wel ook nog in de anderhalve meter samenleving en daarmee toch niet echt vrij. Dat wordt straks anders als vrijwel iedereen gevaccineerd is. We kunnen ons dan weer vrijelijk bewegen zonder angst voor de ander.

Een tegenvaller is er wel straks: we hebben geen clubgebouw meer. Weliswaar komt ook dat goed, maar een beetje behelpen met een fraaie tent op het veld wordt het natuurlijk wel.

Pas in de zomer van 2022 kunnen we ons nieuwe paleisje inwijden. Vlak daarop gaan we ons 100-jarig bestaan vieren. Dat zal een zeer uitbundig feest worden. Onze jubileumcommissie, aangevoerd door Fabian en ‘good old’ Harald, staan daar garant voor. Futurologen voorspellen ons een nieuwe ‘Roaring Twenties’. Alle ingrediënten zijn daarvoor aanwezig beweren zij: onze herwonnen vrijheid, ons toegenomen spaargeld dat we eindelijk kunnen uitgeven en onze behoefte aan sociaal contact dat we weer kunnen uitleven.

Een kanttekening moet er wel bij dit zeer prettige vooruitzicht gemaakt worden, het eindigde in de ‘Grote depressie’. Maar stel dat we dat gedeelte van een zich herhalende geschiedenis achterwege zien te laten, dan gloort een heel mooi tijdperk voor Achilles, waarin we al korfballend en feestend onze eeuwwisseling ingaan. Ik kijk ernaar uit!

Wout Broers

Datum 23-03-2021 11:00
Tags