Laten we er maar vanuit gaan

1_-_Die_Haghe_1_HKD_0030Pepijn.JPG hoofdartikel

Onlangs zijn de indelingen voor de zaalcompetitie 2021-2022 bekend gemaakt. Dat hoort eigenlijk de normaalste zaak van de wereld te zijn. Maar inmiddels is dat niet meer zo. Afgelopen jaar hebben we geen zaalcompetitie gehad, maar desondanks wel nog een paar keer in de zaal mogen trainen. En toch kunnen we alvast vooruitkijken naar het volgende seizoen, zoals het hoort.

hoofdartikel.JPGZelf vind ik spelen in de zaal leuker dan op het veld. Op het veld heb je zon, er is wind en vaak ook regen. Deze omstandigheden doen mijn toch al discutabele niveau geen goed. In de zaal heb je daar geen last van. Wanneer we straks (over een kleine vijf maanden) de zaal weer in kunnen smachten we ook naar een kantine. Op dat moment is de bouw van de nieuwe kantine nog in volle gang en zijn we volop aan het improviseren. In de zaal hebben we gelukkig een reservekantine om op terug te vallen. Want tegen die tijd hebben we de tijdelijke tent op het veld natuurlijk allang afgebroken (disclaimer: dit is GEEN uitnodiging om dat ook echt te gaan doen!).

Iets anders leuks is dat Achilles rondom de start van het zaalseizoen 99 jaar bestaat. Hoe we dat gaan vieren weet ik nog niet, maar het wordt ongetwijfeld een knalfuif. Zoals gezegd is het veldseizoen mijn ding dus niet (tenzij je mij aan het aan het einde van het zaalseizoen spreekt), toch kan het komende veldseizoen ook veel moois bieden. Slapende talenten kunnen wakker worden, nieuwe teams kunnen worden gevormd en we kunnen weer met zijn allen een poultje maken wie de eerste gele kaart pakt van het seizoen. Of gewoon genieten van de geur van afstervend gras na een flinke plensbui op zaterdagochtend. Bijkomend voordeel is overigens dat ons kunstgras voortaan elke regenbui kan weerstaan. De werkzaamheden op dat vlak zijn eindelijk afgerond. Dus eigenlijk hebben we alleen nog ‘even’ een nieuwe kantine nodig en alles is weer als vanouds.

Dat is natuurlijk simpel gezegd, maar zo simpel is het uiteindelijk ook. Of het echt zo allemaal gaat lopen kunnen we natuurlijk niet zeggen. We zijn afhankelijk van de routekaart die ons terugleidt naar het normale bestaan. Maar er ligt gewoon heel veel leuks in het verschiet voor ons allemaal. Op dit moment ziet alles er rooskleurig uit, of zwartwitgroen, wat je zelf wil. Dit weekend heeft weer laten zien hoe leuk sport kan zijn. Voor het eerst gaat er een Nederlander aan de leiding in de WK-stand van de Formule 1, Feyenoord speelt toch weer Europees voetbal en in de Giro greep Riesebeek net naast een etappeoverwinning. Wij moeten helaas nog even geduld hebben. Laten we er maar vanuit gaan dat we volgend seizoen dit brakke jaar dubbel en dwars goed kunnen maken.

Rinus

Datum 25-05-2021 11:00
Tags