Genieten

Oranje Charmandertaart.jpg hoofdartikel

Afgelopen dagen waren heerlijk vol met lente/zomerachtige dingen. Op vrijdag de eerste echte lekkere zonnige dag. Deze zat vol met onder andere voor de deur Guinevere fietsles geven, zitjes bij het water in orde maken, naar de speeltuin gaan, Guinevere vergeten in te smeren waardoor ze het hele weekend rode armen en schouders had en een idyllisch plaatje dat beide kinderen naar de eenden zaten te kijken op de steiger. Op zaterdag heerlijk weer in mijn korte broek op het veld gestaan bij een oefenwedstrijd tussen de F-jes onderling en tussendoor even kijken hoe de steeds groter wordende Kangoeroegroep heerlijk met korfbalachtige zaken bezig zijn. Genieten! Ook verbazing dat er een hoofdartikelschrijver is die voorkeur heeft voor spelen onder kunstlicht in de zaal en herfstig/winterachtig weer… Maar ja, verder met het zonnige.

hoofdartikel.JPGDe rest van de zaterdag ook lekker buiten geweest, ditmaal mezelf vergeten in te smeren waardoor zichtbaar is waar mijn shirt, broekje en sokken zaten en in de avond lekker tot laat aan de barbecue met bier en vuurkorf. Op zondag lekker in de tuin bezig geweest, boodschappen gedaan, een bout vervangen in mijn step (ja je leest het goed, mijn step, niet die van één van de kinderen) en lekker buiten gegeten. Aan het einde van deze zondag is het alweer tijd om mijn laatste hoofdartikel van dit seizoen te schrijven. Meestal gebeurt dat wat eerder, maar ja… zie hierboven.

Naast de bekentenis dat ik een eigen step heb moet ik nog een bekentenis doen: wij hebben wc-papier gehamsterd. Nee, we hebben vorig jaar niet de schappen leeg getrokken of uit een winkelwagen van een oud vrouwtje gepikt. Nee, wij hebben afgelopen week vijf pakken wc-papier gehaald: oranje wc-papier! Naast het wc-papier zijn er oranje zonnebrillen, vlaggetjes, truien, shirtjes, autospiegelhoesjes, pruiken en papieren voetbalbekertjes gehaald. En ja, voor de kinderen hebben we ook een outfitje en een bril. Twee toernooien hebben we erop moeten wachten, maar eindelijk kunnen we weer los met ons chauvinisme. Voor Brandon wordt dit trouwens helemaal een mooie periode, hij is namelijk helemaal gek van de kleur oranje. Niet vanwege het Nederlands elftal of het koninklijk huis, maar omdat zijn favoriete Pokémon Charmander oranje is. Meneer is helemaal blij als we een straat tegenkomen welke helemaal vol gehangen is met vlaggetjes. Een straat klaar voor het EK, een straat met slapeloze nachten. Niet vanwege de spanning, maar vanwege het geluid van honderden plastic vlaggetjes die herrie maken bij het minste zuchtje wind.

Weet je wat trouwens nog meer herrie maakt? Vijf uitgelaten jongens in een huis tijdens een kinderfeestje. Het kinderfeestje van Brandon was het eindstation van een verjaardagsweek. Op zaterdag het eerste feestje met een deel van de familie, op zondag het tweede feestje met een ander deel van de familie. Aan het einde van de dag Pokémon cup cakes in elkaar zetten om maandag uit te delen op school. Dinsdagavond op te training ook nog even uitdelen en op donderdag (Hemelvaart) verjaardagsbezoek deel drie. De afsluiter was dus het kinderfeestje. Een hoop geregel en een hoop avonden laat naar bed vanwege het taarten maken. Yep, wederom een bekentenis; ik maak graag verjaardagstaarten. Beyblade, Pikachu, Snorlax en Charmander waren het dit jaar. Al het geregel en korte nachten waren het waard, want zoals ik vorig jaar al schreef: jarig zijn is een gevoel en dit jaar is het ons niet alleen weer gelukt om Brandon dit gevoel te geven, maar ook om het een week vast te houden.

Laten we hopen dat we de komende weken het lekkere weer ook vast houden en dat we met elkaar kunnen genieten van het weer en van het EK. Laten we dit jaar niet alleen proberen om het oranje gevoel te krijgen, maar ook om het zo lang mogelijk vast te houden. Hang dat vlaggetje op, draag iets oranjes, eet peen, drink jus d’orange, wat dan ook. Geniet er van, ook al vind je oranje een lelijke kleur of houd je meer van zaalvoetbal. Geniet!

Leon

Datum 01-06-2021 11:02
Tags