Thema bijeenkomst “Sportief Coachen” op 20 november en 2 december; Wees erbij!

2345345.png hoofdartikel

Als het gaat om de toekomst van Achilles, hebben wij het vaak over “een stip op de horizon”. Dat ene punt waar we met z'n allen naartoe willen werken om uiteindelijk niet alleen de grootste club van Den Haag te zijn maar vooral een mooi fundament te kunnen leggen voor de sportieve en sociale toekomst van Achilles. Topsport, Wedstrijdsport en Breedtesport. Termen die binnen veel grote korfbalverenigingen lang niet altijd hand in hand met elkaar gaan.

Er zijn talloze voorbeelden te noemen van grote verenigingen waar de Topsport in veel aspecten binnen op de eerste plaats staat. Iets waar je inhoudelijk over zou kunnen discussiëren natuurlijk, maar ik ben er heilig van overtuigd dat een goed Topsportklimaat niet kan bestaan zonder steun van de Wedstrijd- en Breedtesport en andersom. Het ene ondersteund het ander. En laat dat nou net de kracht zijn van Achilles. “Meer dan een club” kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Maar zolang de drie verschillende takken van de korfbalsport in goede harmonie en samenwerking binnen een vereniging kunnen bestaan, denk ik dat je als club op de goede weg zit naar een gezonde toekomst. 

Toekomst. Jullie als trainers zijn die toekomst. Als het gaat om de korfbal-technische ontwikkeling van onze vereniging, zijn jullie daar voor een heel groot deel verantwoordelijk voor. Goede afspraken onderling en “een stip aan de horizon” om met z'n allen naartoe te werken, dat is waar het om draait.

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de mail die naar jullie is gestuurd door de TC, is er op 20 november en 2 december een tweetal bijeenkomsten gepland, georganiseerd door het NOC-NSF. Tijdens deze bijeenkomsten zal Hikmet Weeling voor en met ons spreken over:

– Hoe zorg je voor een balans tussen plezier en prestatie?

– Hoe zorg je ervoor dat spelers gemotiveerd blijven?

– Hoe ontwikkel je jouw sporters op persoonlijk gebied?

– Hoe kun je ouders betrekken bij de sport?

– Wat is het belang van afspraken maken?

Het verplichten van het bijwonen van deze bijeenkomsten is natuurlijk onmogelijk, maar het is wel enorm leerzaam en leuk om deze avonden aanwezig te zijn in De Vlonder. Want trainer/coach ben je niet voor niets. Dat doe je omdat je het leuk vindt om het korfbalspelletje dat jij zelf ook zo graag speelt (of hebt gespeeld) over te brengen op een jongere generatie korfballers. De korfballers van de toekomst. De korfballers van onze toekomst...

Praktische informatie:

20 november ’15 Starttijd 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) in de kantine

02 december ’15 Starttijd 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) in de kantine

Tot de 20e!

Malou Abbas

Datum 16-11-2015 15:47
Tags