10 juli: 21-competitie [Update: meld je nog snel aan voor de BBQ!]

We kunnen weer los! En daarom krijgen de armspiertjes het weer zwaar te verduren op zaterdag 10 juli: de 21-competitie! Dit is het jaarlijks terugkerende schutterstoernooi van HKV Achilles, normaal gesproken gehouden op Hemelvaartsdag, maar dit jaar halen we het wederom later graag nog eens in. Op zaterdag 10 juli dus! Voor ieder Achilleslid, jong en oud. Jij komt toch ook?! [Updates: meld je nog snel aan voor de barbecue & helaas is ons jaarlijkse schutterstoernooi alleen voor leden van Achilles]

21-competitie

Voor diegenen die nog nooit meegedaan hebben:
De dag begint rond de klok van 10. In iedere categorie starten we met 3 voorrondes. Per ronde wordt er 10 minuten gespeeld, waarin het de bedoeling is dat je zoveel mogelijk scoort in deze rondes. De palen staan 2x de lengte van de paal uit elkaar en je mag alleen vanaf de paal schieten, dus geen doorlopen. Na de voorrondes begint de knock out fase die eindigt met de diverse finales die een voor een worden gespeeld voor de kantine zodat iedereen deze kan volgen. Een spektakel dus! Er zijn vier categorieën:

  • Kangoeroes & F
  • E & D
  • B & C
  • A/senioren (in koppels)


  • Let op (!): je doet mee in je níeuwe leeftijdscategorie!
  • Let op (#2): alleen Achilles-leden kunnen zich aanmelden voor deze 21-competitie.

We doen het volgende: je komt uit in de categorie waar je volgend seizoen in terecht komt. Dus spelers die afgelopen jaar in de D uitkwamen en volgend jaar in de C zullen gaan spelen, spelen dus in de aspirantencategorie. Dus óók op de hogere palen en met een K5-bal. Zie het als een extra schottraining in voorbereiding op volgend seizoen! De overgaande aspiranten (die dus volgend jaar in de junioren spelen) doen dus automatisch mee met het koppelschieten. Zij dienen dus ook een partner te vinden!

Aanmelden

Opgeven kan nog tot vrijdagavond 9 juli per mail naar weerhaak@casema.nl. Voor de hele dag gelden natuurlijk de nieuwe richtlijnen vanuit het Corona-protocol. Verder weten we natuurlijk dat we momenteel kamperen op het veld. Dit maakt het allemaal wel uitdagend. Maar: een drankje en een simpel hapje is geregeld. 

Barbecue

Onze 21-competitie maken we extra feestelijk met een heerlijke barbecue. Om voldoende boodschappen te doen, horen we het liefst voor vrijdag 9 juli wie er mee eten. We zullen natuurlijk wat ruimer rekenen, maar zaterdag geldt wel echt: op = op. Zorg dat je je van tevoren aanmeldt dus, ook dit kan via weerhaak@casema.nl. Voor volwassenen kost een bbq-maaltijd 10 euro, voor kinderen rekenen we €7,50. 

Mooi weer gewenst!

Er is maar één zaak die roet in het eten kan gooien, en dat is het weer. Bij slecht weer zijn we genoodzaakt om het spektakel te cancelen aangezien de kantine beperkt toegankelijk is.

Tot zondag 10 juli op het veld (ook al doe je niet mee)!
Chris en Sten

Datum 01-07-2021 11:30
Tags