Wie schrijft, die blijft

no-lowlands-erwin-camping.jpeg hoofdartikel

Volgende week verschijnt alweer de laatste Leeuwenkrabbels van het seizoen. Dit artikel staat daar ook in. Waar rondom de coronamaatregelen er minder krantjes verschenen, werden jullie toch wekelijks verwend met een nieuw hoofdartikel. Het eerste artikel aan het begin van het seizoen betrof direct de gevolgen van de coronacrisis: geen Lowlands en als gevolg daarvan op stap moeten met de caravan van je schoonmoeder op de Sprookjescamping in Overijssel. Ik ken iemand in mijn nabije omgeving die een aantal maanden later samen met z’n schoonmoeder tijdens de lockdown 21 dagen in quarantaine zat, wat maar weer aangeeft dat je het altijd slechter kunt treffen.

hoofdartikel.JPG

Een groot aantal hoofdartikelen had betrekking op de covid-pandemie. Dat is uiteraard logisch gezien de impact die het op al onze levens en onze vereniging heeft. Maar gelukkig zit het er dik in dat de Alpha in Biddinghuizen eind augustus weer fier overeind staat en het gezin De Laleijne rijdt hoogstwaarschijnlijk in juli al met groen vinkjes in het digitale vaccinatiepaspoort naar een kindvriendelijke camping in de buurt van Venetië.

Verder kon je afgelopen jaar onder andere lezen over de gezelligste buurt van Nederland, waterballet (verholpen!), clubhuis updates (nog niet helemaal verholpen), vooruitblikken op het 100-jarig bestaan en terugblikken op de geschiedenis (denk aan ‘De Engelandvaarders’ en de videocamera van Achilles), slechtweerkorfballers, mooiweerkorfballers, vrijwilligers, beleving, tradities, koffieautomaten, basketbalcoaches, fitchallenges, breinchallenges, excuushondjes, ijspret, eigen vleeskeuringen en baktalenten. Een hoofdartikel hoeft niet per se over Achilles te gaan, maar zoekt wel de verbinding met Achillianen, met onze ‘vrijwillige verbintenis’ (met dank aan Steven Broers). Dat hebben alle schrijvers het afgelopen jaar wel bereikt!

Dus dank aan Rinus, Wout, Raquel, Desiree, Steven, Simon, Harald, Frits, Leon, Vincent, Hans, Tom en Lena, bedankt voor jullie verhalen. Hopelijk mogen we er daar komend jaar weer meer van lezen!

Het lijkt me leuk om aan het bovenstaande rijtje komend seizoen wat namen toe te voegen om te bedanken. Laat het weten aan ondergetekende (erwindel@hotmail.com) als je ook eens een hoofdartikel zou willen schrijven. Het is ook prima om iemand erbij te lappen waarvan je weet dat die persoon het één en ander in zijn pen heeft zitten. Het merendeel van de schrijvers heeft eens in de drie maanden een artikel aangeleverd, maar starten met één is een goed begin!

Volgende week is het laatste woord aan de voorzitter. Wout, succes!

Erwin de L.

Datum 22-06-2021 19:39
Tags