Update nieuwbouw: de basis ligt

De nieuwbouw is de afgelopen maanden flink gevorderd. Men ligt flink op stoom en de bouw verloopt tot dusver volgens planning. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. De grond is inmiddels gestort. De vloer van de het nieuwe gedeelte van de school, de gymzaal en onze kleedkamers ligt er keurig bij. De grond is nu al gestort omdat eind juli wordt gestart met de opbouw (dat wil zeggen: vanaf dat moment gaat men omhoog bouwen). Lees gauw verder voor de volledige update!

In de komende weken kan het beton uitharden zodat de grond de nieuwe constructie kan dragen. Het is de bedoeling dat voor de 30ste de staalconstructie en de kalkzandsteenblokken geleverd worden. Zodra ze geleverd zijn wordt meteen een en ander gemonteerd en gelijmd.

Zodra dat gedaan is kan aan de eerste verdieping gewerkt gaan worden. Leden van de stuurgroep hebben in overleg met de aannemers gewerkt aan de tekeningen voor de vloer op de eerste verdieping.

Kortom: binnenkort zullen de contouren van de nieuwe kantine zichtbaar gaan worden. Dan kunnen we eindelijk zien voor welk goed doel we op dit moment in een tent bivakkeren. De nieuwbouw heeft ook andere gevolgen. De veldverlichting werkt nu niet helemaal naar behoren. De middelste lichtmast (de achterkant van het veld) kan op dit moment niet aan. Dit komt door een foutmelding in de elektrakast. Dat probleem wordt in augustus, op tijd voor het nieuwe seizoen, opgelost.

Bijgaande foto’s zijn gemaakt door René van Loon, waarvoor onze dank.

Namens de stuurgroep,
Rinus

Datum 02-07-2021 09:00
Tags