Haagsche Schatten - Tot snel op het veld!

Het zit er weer op! Vrijdag hebben wij de kampweek weer afgesloten. En hoewel het een ander kamp was dan ´normaal´, was het daardoor zeker geen minder groot succes. Het was een heerlijke midweek, waar 80 kinderen hebben meegedaan aan heel diverse activiteiten. Lasergamen, strandsportdag, survivallen, greppelen, voetvolley, waterspelletjes, kolonisten, de ramborun, springkussenfestijn, jumpXL, kanoën, een horrortocht en afsluitende BBQ, we hebben het allemaal voorbij zien komen! Vijf schatten konden er verdiend worden én ze zijn allemaal weer terecht! En nu valt er alleen nog maar te zeggen; we balen ervan dat het alweer voorbij is! Een impressie van een geweldige week in tekst en beeld!

  • Klik op de foto's voor een groter exemplaar

Zaterdag 24 juli: Tot snel op het veld!

Het zit er weer op! Vrijdag hebben wij de kampweek weer afgesloten. En hoewel het een ander kamp was dan ´normaal´, was het daardoor zeker geen minder groot succes. Het was een heerlijke midweek, waar 80 kinderen hebben meegedaan aan heel diverse activiteiten. Lasergamen, strandsportdag, survivallen, greppelen, voetvolley, waterspelletjes, kolonisten, de ramborun, springkussenfestijn, jumpXL, kanoën, een horrortocht en afsluitende BBQ, we hebben het allemaal voorbij zien komen! Vijf schatten konden er verdiend worden én ze zijn allemaal weer terecht!

En nu valt er alleen nog maar te zeggen; we balen ervan dat het alweer voorbij is! De kampheimwee is ook nu gewoon weer aanwezig. Het was een zeer geslaagde week! Daar willen we niet alleen alle kinderen voor bedanken, maar zeker ook alle hulpleiding. Zonder jullie was het ons niet op deze manier gelukt! Ook een speciaal bedankje aan B-jumping, Eurowest en Donna voor het sponseren!

Voor nu blijven alleen de foto’s over, het kamp in een notendop. De grote hoeveelheid foto’s per dag wordt vandaag via de mail met de kampgangers gedeeld. Let op: check hierbij de spam-box een aantal keer, veel mails zijn hierin terecht gekomen.

Het weer, zelfs de locatie, maar voornamelijk het gezelschap; het was weer genieten!  Volgend jaar gaan we weer voor het echie en wat hebben wij daar na zo’n gave week nu alweer ontzettend veel zin in.

Fijn weekend allemaal, rust lekker uit! Dat doen wij ook nog eventjes! Tot snel op het veld!

Groetjes,

Namens de hele kampleiding
Frank, Audrey, Marieke en Julia

Vrijdag 23 juli: het was fantastisch!!

De laatste kampdag stond bol van verschillende activiteiten; de E/F startte de dag op het veld, dat volgebouwd stond met luchtkussens en opblaasbare balspellen. Lekker springen, rennen en koprollen maken op de stormbanen. Het middageten voor deze ploeg bestond uit feestpannenkoeken, versierd met mini-marshmallows, poedersuiker, hagelslag en smarties! En naast de nodige suikers, konden ook vandaag de vitamientjes niet ontbreken! De leiding heeft ze goed verzorgd met gepelde mandarijntjes, stukjes banaan en schijfjes meloen! Helemaal klaar om de loopspeurtocht te gaan starten. Ze moesten beginnen op het Achillesveld om vervolgens de weg door de Vruchtenbuurt te vinden, middels QRcodes. Een flinke wandeltocht met opdrachten richting de Bosjes van Pex, waar de kids en Claudia zich nog even konden uitleven in de speeltuin (de beelden van Claudia zijn op te vragen bij de leiding ;-) ). De grote prijs van de speurtocht bleek, na het puzzelen met de letters, een heerlijk ijsje van ijssalon Donna in de Vlierboomstraat.
Voor de D-jeugd stond ook een kleine fietstocht op het programma - ditmaal zonder opdrachten, maar gewoon recht op het doel af: Jump XL. Een ochtendje springen, salto's maken, obstakel run, de challenge zone temmen: ninja course, foam pit, battle beam en nog veel meer halsbrekende toeren. En van al dat springen krijg je natuurlijk ook honger en konden zij lekker genieten van de lunch. Het middagprogramma voor de D vond plaats op het veld. Ook zij mochten los op de stormbanen, luchtkussens en spelen met de opblaasbare balspellen. Een overdosis aan airtime.... dus een potje voetvolley kwam als geroepen!
Tenslotte de A/B/C jeugd: In alle vroegte verzamelden de eerste fietsers zich op het veld. Zij zouden een grote fietstocht gaan doen met Crazy 88 (lees 20) opdrachten. Start richting de duinen, richting Scheveningen, richting Benoordenhout, richting Clingendael, richting De Koning(in) - even zwaaien - richting Malieveld, richting kanoverhuur aan de Bierkade. De patatjes werden al kanoënd verorberd in de Haagsche grachten. Onder begeleiding peddelden de meesten zigzaggend en in creatieve formaties route Arendshof. Anderen werden met een kluitje (letterlijk) het riet in gestuurd, om vervolgens de hulplijn in te schakelen en weer op de route terug te keren. En weer anderen wachtten geduldig tot dat de lunch arriveerde, om vervolgens een klein rondje grachten te doen. Al met al keerden we allemaal terug, al dan niet met natte kleren, op de afgesproken locatie. De snelste route terug naar Achilles om herenigd te worden met de rest en om ons op te maken voor de afsluitende BBQ.
De laatste schat van de Landgenooten heeft ook z'n weg teruggevonden en zo kunnen wij de kampweek succesvol en vol trots afsluiten!

Anders dan gewend, maar toch een heerlijke midweek: het was fantastisch!!
​​​Koning Kerauna II heeft ons plechtig beloofd dat we volgend jaar ECHT op kamp kunnen. Wij houden hem eraan! De kampleiding heeft van jullie genoten, blij dat jij erbij was en we hebben er met elkaar een week van weten te maken om nooit te vergeten!

De kampfoto's zullen wij middels een link met jullie (ouders) delen - Geef ons even de tijd... we moeten eerst een beetje bijkomen ;-)

 

Donderdag 22 juli: moge de beste (vals?)spelers winnen!

Haagsche%20schatten%20-%20Inleiding%20dag4.jpg

 

Na een korte nacht (de Greppeltocht in en om de Vruchtenbuurt, trok een hoop bekijks!) is de donderdag aangebroken. Op kamp is dit onze uitslaapdag, maar in het Haagse doen we hier niet aan, aangezien er al geen corveediensten zijn. We mochten ons dus fris en fruitig weer melden om 8:30 - 9:00 uur. Opnieuw met de nodige hulpleiding werd het strijdtoneel uitgezet onder de bezielende leiding van Marit. Het spel Kolonisten van de Koning werd gespeeld waarbij de nederzettingen hun grondstoffen moesten verdedigen, andere grondstoffen moesten roven om zo bij de bank dorpen te kunnen kopen. Een drietal gewiekste struikrovers, bewapend met waterpistolen, maakten het de rovers knap lastig. Werd je geraakt, dan moest de geroofde grondstof ingeleverd worden. In een hoek van het veld werden onderlinge gevechten tussen de ridders uitgevochten waarbij ook weer grondstoffen verdiend konden worden. Daar waar de nederzettingen bij het begin van het spel rijkelijk gevuld waren met grondstoffen, sloeg er al gauw schaarste toe.... Grondstoffen werden hier en daar in zakken gestopt, onder dopjes verstopt en in T-shirts verscholen. Zoals het een goed kamp betaamd, mag het niet, maar doen we het toch - zolang de scheids het maar niet ziet! Toch? Team De Beste(k)?!?

Tussendoor vierden we nog een klein partijtje voor jarige Jet Marley. Met, inmiddels een aantal schorre stemmen, hebben we haar toegezongen en heeft ze haar cadeautjes uitgepakt. Hoera voor Marley!

Het smeerteam stond alweer paraat om de nodige bammetjes klaar te maken en die energie hadden ze zeker nodig voor het volgende onderdeel van de dag. DE RAMBORUN!!!

Op de fiets richting de Kwartel om daar de stormbaan in het zand te temmen. Alle elementen waren aanwezig; zon, zand, obstakels, slaaptekort, schaduw en een hoop oververhitte koppies. Plus fanatieke leiding die hier en daar de nodige assistentie kon bieden en foto's konden maken van de prestaties. Iedereen heeft met volle overgave de stormbaan weten te volbrengen.

Hierbij de top 3 per categorie:
F-jeugd:
1. Jelte
2. Dionne
3. Selah

E-jeugd:
1. Faylinn
2. Noah v. O
3. Marley

D-jeugd:
1. Lars
2. Noa P.
3. Semm H.

C-jeugd:
1. Milan
2. Layla
3. Sem M.

B-jeugd:
1. Paivi
2. Lucas H.
3. Bjorn

A-jeugd:
1. Max
2. Noah de B. (zusje van Rambokoningin Danique de Bruijn)
3. Sanne vd Z.

Bij terugkomst op het veld mocht de schat van de Nachtwachters door de winnaars van de Ramborun in de D/E-categorie Lars en Faylinn in ontvangst worden genomen.

Voor vanavond: A/B gaan griezelen in de Haagsche duinen (met een koekje voor de schrik), de rest mag lekker uitrusten en zich(t) voorbereiden op de laatste kampdag!

Woensdag 21 juli: Het (k)roos-modder-glipper-glij gedoe

Haagsche%20schatten%20-%20Inleiding%20dag4.jpg

 Klik op de afbeelding voor een vergroting!

Gisteren kregen wij te horen dat de heer Hachi de schat van de Peenbuikers woensdag wilde vrijgeven....mits het survivalparcours naar behoren werd afgerond. Dus zoals een stoere schatzoeker betaamd, zijn we met z'n allen afgereisd naar het strijdgebied van de Peenbuikers, temidden van de kassen. 2Sur5 in Wateringen stond ons op te wachten met Klukkluk als opperhoofd van de D/E/F. Na een pittige warming up werden we op grootte van pink en schoenmaat onderverdeeld in 3 groepjes. Boogschieten, mijnwerkers-gangen temmen, klim en klauterparcours en natuurlijk het (k)roos-modder-glipper-glij gedoe! Kortom, lekker banjeren door de bagger, afhozen met de tuinslang en afsluiten met friet en snacks!
De A/B/C startte de dag met een fietstocht richting Wateringen om daar hun survival tocht te beginnen, voor hen op grote hoogte....hoogte parcours, vlot bouwen op het water, boogschieten. Yara schoot in de Roos, maar gelukkig niet op Thijs! Teambuilding verliep lekker vlot ;) En omdat er meer modder dan water in het meertje zat, sprongen ze met een vaartje de vaart in.

Terug op het veld even lekker chillen, uitpuffen en vitamientjes aanvullen. Zaagmans/grasmaaimans kwam nog even de week doormidden scheuren/sjezen/maaien.
Toen we allemaal weer op het veld waren, kon de D/E/F zich vermaken met Levend Kwartet. De oudere helft werd verdeeld over vier ploegen, die op de vuist gingen bij Faustbal en schoppend en koppend maakte Voetvolley een einde aan deze fantastische woensdag!

De schat van de Peenbuikers werd aan het einde van deze dag teruggegeven aan de winnaars van de Beachsportdag van dinsdag; Team 5 (D/E/F) en Team 6 (A/B/C).

Dinsdag 20 juli: zandhappen is bij deze een werkwoord

Haagsche%20schatten%20-%20Inleiding%20dag3.jpg

 Klik op de afbeelding voor een vergroting!

Wow, wat een zonnige dag! Deze dinsdag hebben we onderverdeeld in 2 dagdelen, dat is toch logisch zal je zeggen? Klopt! Maar we hebben de ABC jeugd en de DEF jeugd vandaag apart van elkaar de dagdelen, gemengd tegen elkaar laten spelen. In de ochtend is de ABC gestart op het veld; hier werden oud-Hollandsche spelletjes gespeeld. Sjoelen, Trekbal, Kazenspel, enzovoort. Wie is er niet groot mee geworden?! Maar ook een opblaasbaar voetbaldoel én een voetbaldartbord waren op de Hollandsche party. De andere zonnetjes (DEF) zijn deze ochtend gestart op het strand. Daar vochten ze verhitte duels uit op 3 onderdelen. Te weten:
Beachkorfbal, Beachvolleybal en Ultimate Frisbee. Watte? Vraag maar aan ze! Om de schat van de Pierewaaiers terug te verdienen werd er, vooral bij dat laatste spel, flink zandgehapt. Dat is bij deze een werkwoord geworden. Na een kleine, het blijven de DEF'jes, plons in de zee werden ze terug geloodst naar het Achillesveld. Met iedereen bij elkaar werd er heerlijk genoten van een (soms wel 5, hoorde ik!) broodje knakworst!

Na de lunch waren de rollen omgedraaid; de ABC fietste naar het strand en de DEF bleef op het veld. Vooral de regels van de spellen op het strand werden strakker, strenger, zwaarder en fanatieker. Ultimate frisbee werd gespeeld zoals het de naam doet vermoeden; frisbeeën met de rugby-regels. De beachvolleybalregels gingen richting status Olympische Spelen en het beachkorfbal...tja, dat bleef korfbal in het zand ;-) Op het veld hadden de DEF de grootste lol en concentratie met de oud-Hollandsche spellen. Moe maar voldaan kwam 16.30uur in zicht. Een waterijsje kwam bij iedereen als gegoten... eh.. als geroepen en de schatuitreiking ging deze dag naar de A dames, wegens hun vernuft en snelheid waarmee ze vorige avond de meeste renners hebben gepakt bij het spel Jachtseizoen.

 

Maandag 19 juli: Gefeliciteerd Windhappers

Haagsche%20schatten%20-%20Inleiding%20dag2.jpg

Klik op de afbeelding voor een vergroting!

We zijn begonnen! Maandag zijn we gestart met een groot openingsspel. De kinderen moesten over 8 onderdelen laten zien wat ze waard zijn. In willekeurige volgorde waren dat Blind Meppen - geblinddoekt je tegenstander met een theedoek proberen uit te schakelen. Hilariteit alom! Het Letterpakken spel - beantwoord zo snel mogelijk de quizvragen door het antwoord te spellen met de letters die op buik en rug geplakt zijn. Telepathie Tekenen - Teken na wat jij denkt dat iemand anders op jouw rug tekent.... en dan nog een keer in een treintje! Trek eens gauw aan het touw - twee verschillende spellen; de klassieker 'Touwtrekken' en het hippe 'Battle rope'en' (het mega zware touw in beweging houden door golvende bewegingen te maken). Zooo zwaar! Elastiek doolhof - til / gooi je maatjes van je team door een spinnenweb van elastiek naar de overkant, ZONDER het elastiek te raken. Pump it up! Parcours afleggen met een zware autoband. Zandhappen - verspringen; het klassieke-zo-ver-als-je-maar-kan, de hink-stap-sprong en de creatieve-neverending-sprong. Armkracht oefening - meet je brute kracht door de zware bal en dumbles zo hoog, lang, ver als je kunt te houden, dragen, gooien.

In de middag op pad naar de Haagse duinen voor een goed potje Lasergamen. Verdeeld over drie groepen, speelden de rooien tegen de gelen, werd de vlag veroverd en moest de Generaal uitgeschakeld worden. Een hoop zand, veel zweet en rooie koppies, maar ook heel veel lol, hits, zandhappartijen en struikelpartijen maakten de middag tot een groot succes! Zo groot zelfs dat de Heer Hachi zo tevreden was dat de schat van de Windhappers pardoes in de poort verscheen. De F-jes kregen de eer om de schat binnen te halen. Zij hebben zich kranig verweerd, hulde aan de allerkleinsten!

In de avond speelden wij Jachtseizoen in de Haagse bosjes....

Zondag 18 juli: Zijn jullie er klaar voor?

Haagsche%20schatten-%20kamp%202021%20-inleiding_thumb.jpg

 Klik op de afbeelding voor een vergroting!

Donderdag 13 juli: Kampfilm 2019

Kamp%202019,%20Alphen,%20groepsfoto_thumb.jpgDe beste voorbereiding op het Haagse WAPC-kamp volgende week? Helemaal in de stemming komen door de kampfilm van 2019 te kijken! 2019?! Jazeker.. We hadden deze natuurlijk dolgraag live met jullie willen bekijken, maar mede door corona moesten we dit steeds opnieuw uitstellen. Nog steeds zouden we de film het liefst samen in de kantine kijken, maar helaas, dat zit er niet in. Gelukkig hebben we een coronaproof manier gevonden om tóch samen te kunnen kijken. Online natuurlijk! Lees gauw verder hoe dat allemaal werkt, registreer je op tijd (!) en zorg dat je klaar zit donderdag om 19:30 uur!

De film komt donderdagavond online op de website van 'Discord'. Je moet je hiervoor even registeren, dus zorg dat je dat op tijd doet. Klik op de link hieronder, meld je aan & zorg dat je donderdag klaar zit om 19.30 uur!

https://discord.gg/z2j6vwEX

 

Datum 25-07-2021 17:30
Tags