Nog maar een paar weken!

Hoofdartikel-Erwin2.jpeg hoofdartikel

Door Erwin de L - De sportzomer is voorbij. Tenminste, het Oranje gedeelte. Of zijn we inmiddels overgegaan op de sportherfst? M'n buienalarm staat namelijk nog ingesteld op Den Haag en ik zie regelmatig code geel in beeld verschijnen. Als je liefhebber van wielrennen bent, dan kun je sinds dit weekend je hart ophalen met de Vuelta. De voetbalfanaten worden ook op de wenken bediend met de start van de eredivisie en de Europese voorronden en zo loopt het allemaal lekker in elkaar over. Via welke aanbieder kun je eigenlijk de Franse competitie volgen?

hoofdartikel.JPG

Dit artikel wordt geschreven vanuit het zonnige Ca'savio. Dat ligt op steenworp afstand van Venetië. Als je werpt moet het steentje wel een aantal keer op het wateroppervlak ketsen voor het op het San Marcoplein ligt, maar met een boottochtje van twintig minuten ben je er wel. Over de brug der zuchten gesproken: we zitten met het gezin dus op het grondgebied van de Europees kampioen voetbal. De Italianen zijn daar best relaxt over. Ze scheppen er minder over op en doen er minder hysterisch over dan ik verwacht had. Als je er een willekeurige Azzuri met een Peroni bij de campingbar over spreekt, dan is het vooral ontzettend 'logisch' dat ze gewonnen hebben. Met alle umlauten die hier op de camping zwaar in de meerderheid zijn, ben ik vooral blij dat onze oosterburen het ook niet zo best hebben gedaan op het EK. Onze directe Nachbarn, pal naast onze tent, zijn nogal luidruchtig (ik dacht dat ik moeite had met de opvoeding van m'n kinderen, maar deze lui kunnen er ook wat van), laat staan wat er had kunnen gebeuren als er wat dubbeltjes de andere kant op waren gevallen.

In de eerste week dat we hier zaten, pompte tot halverwege de middag Studio Olympia uit de speakers. Zo konden we live toch nog een beetje meegenieten van de medailleregen in Tokyo en af en toe het Wilhelmus op maximaal volume zetten om zo de overlast van de buren te compenseren. De prestaties van de Nederlanders logen er niet om. Andere Tijden Sport kan dan ook weer vooruit met onder andere 'het plankje van MvdP', 'de knie van Kimmann', 'de telkunsten van de dameswielerploeg' en 'de successen van Sifan'.

Over topsport gesproken: wist u dat Team 7 al volop in voorbereiding is op de competitie. Aanvoerder voor komend seizoen Jarreth wakkert al op woensdag met zijn enthousiasme de ploeg aan om de volgende dag in grote getale naar het Pomonaplein te komen. Sinds 'het weer mag' is DreamTeam 7 meer dan goed vertegenwoordigd op de donderdagavond. Tegen de tijd dat we klaar zijn met trainen is wel meestal het koude bier op. Enerzijds is dat uiteraard vervelend, anderzijds wordt ook niet meteen de trainingsarbeid teniet gedaan. Ieder nadeel heb z'n voordeel zullen we maar zeggen. Glenn de Vries kijkt af en toe met een schuin oog naar de rand van het kunstgrasveld en je ziet de vertwijfeling in z'n ogen om misschien toch niet wat ervaring toe te voegen aan de jonge selectie.

De trainingsarbeid was kennelijk ook het zesde niet ontgaan. Daar is Team 7 dan ook een aantal spelers aan kwijt geraakt. Dat is jammer, maar daardoor kan ook Team 6 nu eindelijk zeggen dat het wel degelijk vertegenwoordigd is op de trainingsavonden. Onder andere Alex vd Stap maakt de overstap waarmee niet elke uitwedstrijd komend seizoen meer hoeft te eindigen bij de McDonalds, wat óók de algemene fitheid weer ten goede zal komen. Team 7 zal hoogstwaarschijnlijk komend seizoen weer te bewonderen zijn in een afgestemd tenue. Henk staat namelijk op het punt het nieuwe shirt aan te schaffen. Hij twijfelt nog tussen een L en een XL, maar wie houdt wie hier nog voor de gek.

11 september lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover. We zien al reikhalzend uit naar de oefenpotjes. Je weet nooit of er een variant is die roet in het eten gooit, maar Team 7 heeft er zin in en is er klaar voor! We wensen iedereen alvast succes met de voorbereiding!

Erwin de Laleijne

Datum 17-08-2021 11:00
Tags