't Is weer voorbij die mooie zomer

8944B6E1-293E-4AEA-BD49-6854E9AC67A4.jpeg hoofdartikel

Het is eind augustus en de vakanties lopen naar een einde. Campings en bungalowparken raken minder vol en kinderen én hun ouders maken zich al op voor een nieuw schooljaar. Zo ook onze kinderen en kleinkinderen die allemaal 30 augustus weer aan de bak moesten. Voorbij het zorgeloze ritme van dag in dag uit laat opblijven en inherent daaraan laat weer opstaan. Samen met je ouders na het avondeten nog even een ijsje halen bij de ijswinkel en samen genieten van dat Italiaanse lekkers.

Ineens moest ik denken aan een liedje van Gerard Cox over de zomer en neuriënd tikte ik verder aan dit artikel. Na-na-na-na-na enzovoort…
Voor al degene die het liedje of deze man niet kennen. En dat zijn er velen schat ik zo in, hier de tekst van het refreintje. Hij schreef en zong het in 1973 naar de nummer 1 positie in de Top 40.

T is weer voorbij die “mooie” zomer.
Die zomer die begon zowat in mei.
Ha, je dacht dat er geen einde aan zou komen.
Maar voor je ‘t weet is heel die zomer alweer lang voorbij.


En in die periode zitten we nu, het einde van de zomer waar iedere warme dag in september is meegenomen en zorgt voor nog wat aangename avonden in de tuin, op het balkon of op het strand. Afscheid nemen van de zomer stemt weemoedig, weer een jaar wachten of een natte, kwakkel, lekkere, warme of hete zomer wordt.

Maar dit is ook de periode waarin we weer vooruit kijken naar wat de korfbalcompetitie ons gaat brengen. Hier hebben we ruim zestien maanden op moeten wachten “opgesloten” in onze eigen coconnetjes. Maanden waarin we wel buiten konden sporten, maar dan wel in je eentje of voor de jongeren samen in een groepje leeftijdgenoten. Volwassenen altijd op ruim 1,5 meter. Corona heeft door alle beperkingen veel impact gehad op ons allemaal en heeft dit eigenlijk nog steeds. Er blijven nog steeds beperkingen in stand bovenop de basisregels die wij inmiddels kunnen dromen “was vaak en goed uw handen; houd 1,5 meter afstand van anderen; blijf thuis bij klachten en laat u testen; zorg voor voldoende frisse lucht”. Toch gaat de competitie starten en hebben we er allemaal erg veel zin in om na ruim 16 maanden weer in competitieverband wedstrijden te spelen.

Daarom is het zo fijn dat de gezamenlijke commissies het komend openingsweekend Dixieland hebben georganiseerd. Samen gaan we binnen bovengenoemde basisregels de start van hopelijk een prachtig sportjaar vieren, wat kan er nog mooier en fijner zijn?
Dixieland, ik vind het een vondst want dit woord drukt precies uit dat wat wij op dit moment bieden als faciliteit. Twee Dixies waarvan één voor de dames en één voor de heren. Weinig zeggen sommigen, terwijl andere zeggen: het is genoeg. We horen graag van jullie als er onverhoopt een tekort blijkt te zijn. Realiseer je wel dat we alleen in september en oktober op ons veld trainen en wedstrijden spelen en dat we daarna tot maart naar de zaal verhuizen.

Onze nieuwbouw vordert gestaag zoals jullie zelf kunnen zien als je op onze kleine accommodatie traint en wedstrijden speelt. En juist dat maakt het zo spannend om samen te komen op ons veld. Want we hebben geen volwaardige kantine maar een grote tent die maar heel beperkt ruimte biedt en die dus niet ten volle gebruikt kan en mag worden. Alles moet buiten gebeuren, dus kleed je thuis al om. En bij slecht weer niet allemaal in de tent gaan staan want 1,5 meter afstand tot elkaar en de tent is zo vol. Probeer je voor de geest te halen hoe je op de camping hiermee omgaat en gebruik deze ervaring de komende twee maanden.

De nieuwbouw loopt conform planning en dat is prettig om te kunnen constateren, want dat betekent ijs en weder dienend dat de viering van ons 100-jarig jubileum in oktober 2022 ongehinderd gevierd kan gaan worden in ons nieuwe clubgebouw.

Als laatste nieuwtje wil ik melden dat Achilles aan Praeter (verduurzamings adviseur energieverbruik) opdracht heeft gegeven om een onderbouwde rapportage met subsidie en financieringsaanbevelingen op te stellen. Uiteindelijke doel is om al dan niet samen met De Vliermeent over te gaan tot het plaatsen van zonnepanelen op onze daken. Als dit door gaat zal Achilles als accommodatie energieneutraal worden. Vanuit duurzaamheid gezien een mooi resultaat en op termijn goed voor de Achilles portemonnee.

Op zondag 19 september a.s. kunnen jullie je opgeven voor een onvervalste fietsenrally die je langs mooie, (on)bekende, (on)interessante locaties in onze stad brengt. Geef je op en doe mee. Ben jij en een goede fietser en een puzzelaar dan is dit iets voor jou. In een artikel van de gezamenlijke commissies staat hoe je dit kunt regelen. We hopen op een hoge opkomst en prachtig fietsweer.

Hans Lijmbach

Datum 07-09-2021 11:00
Tags