Verslag Achilles 1: HKV/Ons Eibernest - Achilles 14-18

Na maanden wachten mocht er afgelopen zaterdag weer voor echte punten gestreden worden. Het affiche voor de seizoensouverture was er meteen één om je vingers bij af te likken: HKV/Ons Eibernest tegen Achilles. ‘En een stadsderby staat altijd op zich, hebben we gemerkt,’ vertelt Achillescoach Glenn de Vries. ‘Ook hebben wij ervaren dat de resultaten meestal niet in ons voordeel waren helaas’. Dat liep dit keer gelukkig anders. [Foto: HKV/Ons Eibernest]

De vorm van de dag zou het wedstrijdverloop bepalen. De Vries legde de laatste weken de focus op het verkrijgen van die vorm door middel van een reeks goede oefenwedstrijden. ‘Dit seizoen kennen we een uitzonderlijk jonge selectie met een aantal zeer ervaren en bepalende spelers,’ overziet De Vries. ‘De huidige mix zorgt voor een positieve ontwikkeling op korfbalgebied. Iedereen is zeer gretig om te presteren en bereid om te leren. Daarbij sluit Achilles 2 naadloos aan op de hoofdmacht, waardoor we tactisch, onder andere qua wissels, veel keuzes kennen’.

De start van de wedstrijd bleek stug. Het duel werd gekenmerkt door hard werken door beide ploegen met erg fysiek maar fair spel. Tot de rust bleef de stand in balans, waarbij Achilles wel met twee punten voorsprong de kleedkamer opzocht (5-7). In de rust was de analyse kort, aldus De Vries: ‘Wij hadden meer kansen, maar het ontbrak ons te vaak aan een zorgvuldige afronding’. De jonge Achillesleeuwen selecteerden hun kansen beter, wat leidde tot een voorsprong van drie direct na rust. In de loop van de tweede helft werd het verschil vier (9-13) en zelfs even vijf (13-18) voordat de eindstand werd bepaald.

De Achillescoach heeft zijn oefenstof voor de komende week al klaarliggen: ‘De wedstrijd geeft voldoende aanknopingspunten om ons verder te ontwikkelen. We zijn jong maar kunnen volgens mij veel volwassener spelen, waardoor we de controle over de wedstrijd eerder verkrijgen. Dat kan door "gemakkelijker" te spelen, dus slimmer. Prachtig thema om straks op voort te borduren’. Maar nu is er even gelegenheid om tevreden op de derby terug te kijken: ‘Een zeer knappe overwinning van mijn ploeg op een zeer goede tegenstander, complimenten!’

Aanstaande zaterdag wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld en is het taaie Maassluis de tegenstander. Aanvang is om 15.30 uur.

Datum 13-09-2021 09:10