Wedstrijdverslagen: Het openingsweekend

Wat een mooi openingsweekend waarin de selectie de eerste thuiswedstrijden speelde. Een prachtig zonnetje, weer volop publiek en volle bak punten in de tas voor onder andere Achilles 1, 2 en 3. Maar ook de jeugdploegen deden goede zaken. Bekijk de foto's gemaakt door Joost van Soest van de Achillesselectie en het oplopen van onze lieve en stoere F-jes. En lees de wedstrijdverslagen van zowel senioren als jeugd. [20/9: verslagen toegevoegd!]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl .

Bekijk de foto's van Achilles 1,2,3 door Joost van Soest

Achilles 1 - Maassluis 1

Na lange tijd door het hele gedoe met covid, stond er eindelijk weer een thuis wedstrijd met publiek op het programma. Op een vol pomonaplein waar het zonnetje volop scheen en de voorbereidingen werden getroffen voor dixieland na alle wedstrijden hing een als van ouds sfeertje.
De mensen die nu allemaal op het gras stonden waren al enthousiast om lekker naar wedstrijden te kijken en dat gaf ons nog meer energie! Na een goede voorbereiding en de winst in de derby op eibernest vorige week hadden we genoeg zelfvertrouwen om ook nu weer te vlammen.
Met de muziek uit de speakers werden de laatste voorbereidingen op de wedstrijd getroffen en toen kon het oplopen met de F'jes beginnen.
Opstelling Joel, Cliff, Sterre, Julia & Rick, Pepijn, Daphne, Benthe. De wedstrijd ging van start en het ging er vanaf het fluitsignaal hard en fanatiek aantoe. De score werd telkens gewisseld en het ging gelijk op 0-1 1-1 1-2 2-2 2-3 3-3 4-3 4-4 tot de rust 10 - 10 leuk om te zien mooie strijd. In de rust koppen bij elkaar en ja gewoon doorgaan wij kunnen dit! Na de rust opende we al snel de score ik meen met een assist achter de rug langs die Joel kon binnen schieten! Dit beloofde zijn dag te worden.
Tot 14 - 14 bleef het score wisselen en daar kwam het gat 17 - 14, in de laatste fase van de wedstrijd gingen er meer ballen in het werd wel 18 - 17 en toen 20 - 18 en dit ging nog even door de beste man Joel tekende voor de 22 - 19 met jawel zijn 9e treffer! Helaas voor hem scoorde de gene die dit schrijft de 23 - 19 en kon Joel zijn 10e doelpunt niet maken maar met de einduitslag van 24 - 20 hebben we met ons team laten zien dat we tot het einde doorgaan! We werken hard voor elkaar en stralen plezier uit met de hele groep. Al het publiek bedankt en de overwinningen hebben ervoor gezorgd dat het dixieland festival wat super leuk en goed geregeld was een super leuk feest is geworden.

Volgende week weer een derby op het programma bij Die Haghe ook daar hopen wij weer veel publiek te zien. Dank voor de support! Groetjes Cliff

Achilles 2 - Maassluis 2

Zaterdag was het eerste thuisweekend van het seizoen. Het eerste, tweede en derde speelden thuis, het perfecte weekend om weer 6 punten te behalen. Team 2 mocht het spits afbijten met de eerste wedstrijd tegen Maassluis. Op de training kregen we al een goede analyse van het team en de spelers. De eerste tien minuten verliepen nog wat stroef. Maassluis scoorde nog wat mee en de kansen van het tweede vielen niet zo vaak als dat wij wilden. Maassluis kon ons echter niet bijhouden en wij gingen steeds meer scoren. Onze verdediging stond sterk waardoor Maassluis het even niet meer wist. Hierdoor ontstond er een groot gat en was de stand bij rust 11-4. Na de rust ging Maassluis hun strategie veranderen door te gaan achter verdedigen. Hierdoor lukte het ons niet om het dynamische spel tot zijn recht te brengen. Wij stopten met scoren en Maassluis ging mee scoren. Het werd nog een spannende wedstrijd met uiteindelijk maar 4 punten verschil. Gelukkig hebben we elke week een volle bank met spelers uit het tweede en het derde die we kunnen inbrengen. Midden in de tweede helft hadden we het achterverdedigen onder de knie en hebben we de wedstrijd volwassen uitgespeeld en dat heeft ons de punten dit weekend opgeleverd. Met een eindstand van 17-14 kunnen wij met trots terugkijken naar de wedstrijd.

Volgende week staat onze tweede derby van het seizoen op de planning. Het tweede speelt om 14:00 bij Diehaghe. Hopelijk is er net zoveel publiek als afgelopen weekend en kunnen we weer 6 punten mee naar huis nemen.

Jamie

Achilles 3-KZ Danaïden 2

Winst van het 2e, winst van het 1e en een ouderwets gezellig feest op het Achillesveld. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een prachtige zaterdag, waar wij met Achilles 3 nog voor de kers op de taart mochten zorgen in de vorm van een derde winstpartij voor onze selectie. Nadat we vorig weekend met team 1,2 en 3 al 6 punten mochten bijschrijven, wilden we dit uiteraard weer herhalen.

Vorig weekend sleepten we een goede 12-14 overwinning binnen tegen DES 2, met goed aanvallend spel en vooral ijzersterk verdedigend werk. Aan ons de taak dit voort te zetten en op deze mooie zaterdag, met veel publiek langs de lijn, weer vol voor de winst te gaan.

We begonnen de eerste helft niet geweldig, we creëerden wel veel kansen, maar verzuimden vaak om deze af te maken. Ook werden er nog 2 stippen gemist en werden er verdedigend eigenlijk nog te veel fouten gemaakt. We gaven soms de tegenstander te veel ruimte, waardoor ze iets te makkelijk konden aanleggen. Misschien wel een stukje missende concentratie door het feest wat op de achtergrond al was begonnen, maar het was duidelijk dat we even uit een andere vaatje moesten gaan tappen. Het scoreverloop in de eerste helft was redelijk gelijk, waarbij KZ wel steeds het voortouw nam en wij vervolgens terugkwamen. Ruststand 8-10.

Na in de rust besproken te hebben wat beter moest en dat we scherper voor de dag moesten komen, begonnen we gelijk goed. Quincy scoorde 2 mooie afstandsschoten, waardoor het weer gelijk werd. Het andere vak ging daar gelijk overheen en zorgden voor de 12-10. In de tweede helft was het verdedigend veel beter en creëerden we ook nog meer kansen. Echter hadden we veel pech met de afronding, maar het gevoel dat we deze wedstrijd gingen winnen steeg bij iedereen. Nosa kreeg het op haar heupen en maakten er 3 in de tweede helft. Daarnaast maakten de invallers Oos en Danique ook nog 2 belangrijke goals, waardoor we steeds die voorsprong konden behouden. KZ bleef nog wel redelijk meescoren, maar we trokken uiteindelijk de overwinning over de streep met een eindstand van 17-16.

Danique, Yara en Oos, bedankt voor het reserve staan! En ook de scheids bedankt voor het fluiten.

Een spannende wedstrijd dus, maar vooral in de tweede helft stond er een heel gemotiveerd Achilles 3 die voor elkaar door het vuur gingen en waarbij iedereen elkaar steunde. Heel mooi om te zien, hoe we met zo veel nieuwe mensen in dit team al snel de chemie hebben gevonden en elkaar zo goed kunnen vinden. Ik kijk heel erg uit naar het vervolg van dit seizoen! Volgende week gaan we voor de derde winst op rij tegen TOP 4 in Sassenheim!

Mark

KCR 3 – Achilles 4 (3?)
Na vorige week een uiteindelijk redelijk makkelijke overwinning, mochten we vandaag op naar Ridderkerk. Naar het mooie nog nieuwe complex van KCR. Als ons vervolg op de tent en dixies toch eens hier op gaat lijken…
KCR 3, wat wisten we van ze? Dat ze vorige week met 1 punt verschil van Tempo hadden gewonnen. Maar na 1 wedstrijd zegt dit nog niks. Doordat de rest in een gelijkspel eindigde, was dit wel ook meteen de strijd om de koppositie. Verder kende ik nog 1 dame en heer uit mijn Pernix tijd, en kende mijn tegenstandster mij dan weer in een oranje shirt.
Stijn maakte vandaag zijn officiële debuut in Achilles 4 en met een beoordelaar van de scheids van Pernix en Pernix 2 dat na ons speelde, raakte ik nog bijna in de war.
Het begin van de wedstrijd was voor ons, pas bij een stand van 0-5 kwam KCR voor het eerst op het scorebord (waar wij trouwens als Achilles 3 aangeduid werden, maar de sterren van 3 speelden toch echt later op het Pomonaplein een giga spannende wedstrijd). Vervolgens maakte wij het vooral onszelf lastig, door meer met elkaar bezig te zijn dan met het afronden van kansen. Zo kwam KCR terug tot 3-5, maar was in de rust het gat van 5 weer hersteld. 5-10.
Toch voelde het in alles meer een wedstrijd dan vorige week. Een fellere tegenstander en ook één die niet zou opgeven als wij het gat niet zouden vergroten. Zo bedacht in de rust, zo uitgevoerd erna. Binnen twee aanvallen stond het 5-12 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Konden er grappen gemaakt worden over het te kopen lot ivm een gemiste stip (in de rebound wel raak) en kon Tjitse zijn tegenstander eerst een vriendelijke waarschuwing geven om het vervolgens over kinderverjaardagen te kunnen hebben.
Afijn, de wedstrijd kabbelde voort en in deze hitte vonden wij het ook wel fijn om geen overbodige energie te moeten verbruiken. Met 9-20 werd er af gefloten en konden wij de punten weer bij schrijven. Na 2 weken alleen aan kop.

Zijn wij nu de gedoodverfde titelkandidaat? Geen idee. DES haalde met 18-5 uit tegen Tempo, waar wij op het gezellige dixieland allemaal toch wel erg van stonden te kijken. Tempo lijkt dus ook een te kloppen ploeg. De vier ploegen die vorige week gelijk speelden, deden dat deze week weer. Dus zijn daar de verschillen wat kleiner. Volgende week krijgen wij met Pernix de eerste van deze vier ploegen (gelukkig ben ik inmiddels weer gewend aan mijn zwart-wit-groene shirt). Daarna zullen we de balans waarschijnlijk beter kunnen opmaken.
Esmee, bedankt voor het reserve staan!
Mandy

Jeugdverslagen

Avanti C2 - Achilles C1 (12-7)

We hadden het zwaar zaterdag. Avanti C2 bleek een ploeg met weinig lengte, maar met heel veel korfbal. Onze start was slap en ongeconcentreerd. Avanti begon juist met veel druk en we kregen heftig weerstand. Het lukte niet om onder de druk uit te spelen en we misten de juiste oplossingen. Rugkanten werden niet gevonden. Voeg daar veel uitwerkfouten en een scherp schietend Avanti aan toe en dan kom je bij rust uit op een 9-4 achterstand.
Gelukkig ging in de rust de knop om. Als je onder druk staat moet er een 'vecht' stand aangezet worden en dat gebeurde de tweede helft. Er kwam meer energie, meer ruimte en meer kans op een goal. Helaas was de achterstand al te ver opgelopen en had Avanti het verschil al gemaakt. De coaches baalden toch wel flink van deze nederlaag, maar waren tevreden over de groei binnen de wedstrijd. De volgende keer is er een ander vaatje nodig voor de eerste helft, dan gaat het een leuke pot worden!

Achilles D2 – Dijkvogels D1

Het was een gekke wedstrijd. We kwamen 3-0 voor door Noa, Jim en Xander geloof ik. Daarna ging Dijkvogels ineens scoren. 3-1, 3-2, 3-3, 3-4, 3-5. Toen kreeg Xander een stip en hij scoorde 4-5. Daarna 5-5 ook door Xander en toen Dijkvogels weer 5-6. Toen gingen we ineens heel veel scoren en Dijkvogels niet meer. 6-6 Xander, 7-6 Xander, 8-6 Jim, 9-6 Jim, 10-6 Sophie, 11-6 Imke en toen de laatste van Niels. 12-6 gewonnen! JEEEEEEEEEJJJJ

Iedereen heeft goed gespeeld.

Groetjes van Fiep

IJsselvogels E2 – Achilles E3

We moesten tegen IJsselvogels E2. We moesten uit naar Moordrecht en vroeg de auto in. Het was spannend. Samenvatting: 1-0 IJsselvogels, 1-1 Minka, 2-1 IJsselvogels, 2-2 Vincent, 3-2 ijsselvogels, 3-3 Vincent, 3-4 Vincent, 3-5 Minka, 4-5 IJsselvogels, 4-6 Paschalia, 4-7 Minka, 4-8 Hanna, 5-8 ijsselvogels, 5-9 Minka, 5-10 Minka, 6-10 IJsselvogels, 6-11 Minka, 6-12 Vincent, 7-12 IJsselvogels en door de laatste van Vincent hebben we uiteindelijk 7-13 gewonnen. Deze wedstrijd speelden we helaas zonder Owen. beterschap Owen! We hopen dat je er volgende week weer bij kunt zijn!

Groetjes van Minka

ALO - Achiles F1

Mijn team moest tegen de F1 van ALO, lekker dichtbij. We moesten wel vroeg beginnen maar dan blijken we op ons best. We gingen als de bliksem van start. Jelte, Jase Brandon en ik begonnen en speelden goed samen. Al snel stond het 0-3 doordat zowel Jelte, Brandon as ik scoorden. Bij de eerste onderbreking kwam
Dionne erin voor Brandon. Ik scoorde snel erna,
0-4. Jase deed een mooie poging maar de bal ging dr net niet in. We hebben best veel ballen kunnen onderscheppen. Het snelle spel resulteerde in vele kansen en dus scoorde Jelte de 0-5 en daarna de 0-6 met een afstandsschot.
Dionne schoot ook nog maar net mis.

Na de rust kwamen Selah en Brandon erin voor Jelte en Dionne. We speelden tegen 5 kinderen van ALO omdat we met 3 punten verschil voor stonden. ALO scoorde de 1-6. Onze concentratie werd iets minder en sommige dansten tussen door in het veld, ik denk omdat we plezier hadden. Jase deed een poging maar de bal stuiterde uit de korf. Jelte en Dionne kwamen er de laatste 10 min in voor Jase en Selah. Het laatste gedeelte was weer flitsend. Brandon scoorde de 1-7 en ik de 1-8. Er werd nog een doelpunt van Jelte afgekeurd, maar de 1-9 kwam er toch doordat Brandon scoorde na hele mooie assist van Dionne. Ik ben blij dat we hebben gewonnen. Volgende week gaan we weer in best doen.