Verslag Achilles 1: Achilles wint eerste thuiswedstrijd

Het was ouderwets druk aan het Pomonaplein voor de eerste thuiswedstrijd van Achilles 1. De toeschouwers zagen onze eerstelingen aantreden tegen Maassluis dat vorige week nog dik won tegen Roda (16-8). Vooraf had Achillescoach Glenn de Vries al aangegeven dat Maassluis een stugge ploeg is waar je niet zomaar van wint: een hardwerkende, niet opgevende ploeg. Gelukkig voor het thuispubliek ging het vlaggenschip, onder prachtige weersomstandigheden, daar goed mee om.

Voor de rust leek het er even op dat Achilles weg zou lopen na een gelijkopgaande eerste fase. Maar na het aantekenen van de 8-5 had Maassluis met drie schoten de stand alweer gelijk getrokken. Met 10-10 gingen de ploegen aan de thee.

In de rust werden de verbeterpunten aangehaald: Maassluis gaf op alle punten goed druk, dus er moest gezocht worden naar andere manieren om aan te geven om beter vrij te komen, want Maassluis gaf op alle punten goede druk. Het ging in de tweede helft gelijk op tot 14-14. Achilles creëerde meer kansen maar kon dat tot dat moment niet in een verschil uitdrukken. Via 17-14 en 20-17 kon de buit met 24-20 worden binnengehaald.

‘Als ploeg zitten we in een fase dat we onze trainingsvorm willen omzetten in wedstrijdvorm en dat lukt nog slechts bij vlagen,’ analyseert De Vries. ‘Het oude gedrag steekt nog vaak de kop op. Dus dan spelen we niet ons eigen dynamische spel, maar gaan we mee in het spel en het ritme van de tegenstander. Logisch, want de verandering kost veel tijd, bereidheid en energie’. Gelukkig voor Achilles staan er in elke wedstrijd spelers op en dat waren dit keer Joël Sanchez en Daphne van Zweden, gezamenlijk goed voor dertien doelpunten.

‘Het zich positief uitende publiek sleepte ons er goed doorheen als we het even niet hadden, waarvoor onze dank natuurlijk,’ complimenteerde De Vries de toeschouwers. Complimenten waren er ook voor Julia Baak, vaste kracht in Achilles 2, die wegens omstandigheden in de hoofdmacht moest starten. ‘Meteen kreeg ze ook de opdracht hun beste dame uit te schakelen en dat deed ze uitstekend, waarbij ze zichzelf ook beloonde door een zelf veroorzaakte stip zelfverzekerd te verzilveren. Het benadrukt de kracht van onze selectie en dat we dus met ons reserveteam over zeer volwaardige spelers beschikken!’

In de poule won Die Haghe bij Apollo (16-21). ZKV nam de punten mee uit Nieuw-Vennep bij KIOS (12-17). HKV/Ons Eibernest pakte de eerste overwinning op bezoek bij Roda (13-15). Die Haghe, ZKV en Achilles zijn alle na twee duels nog zonder puntverlies.Komende zaterdag is dat voor tenminste één van deze ploegen niet meer het geval. Om 15:30 staat de volgende derby alweer op het programma: Die Hage - Achilles. Komt allen Achilles naar de overwinning toejuichen!

Datum 19-09-2021 23:04
Tags