Korfbal Haagse Regio: 'Spiksplinternieuwe acommodatie voor Achilles'

Een ultra modern en duurzaam gebouw op weg naar het 100-jarig bestaan. HKV Achilles is begin 2021, het jaar waarin we 99 jaar bestaan, gestart met het realiseren van haar ultieme droom en dat is de nieuwbouw op haar sportaccommodatie aan het Pomonaplein. Als het allemaal meezit met de bouw dan wordt onze nieuwe accommodatie vlak voor de viering van de officiële oprichtingsdatum op 1 oktober 2022 opgeleverd. En laat dit dan precies 100 jaar lager zijn dan dat onze club werd opgericht. Mooier en toepasselijker kan het dus bijna niet als we dan in een splinternieuw accommodatie kunnen.

Qua voortgang zijn we tien jaar lang door allerlei (veelal) externe maar soms ook interne omstandigheden bij voornamelijk SCOH redenen ontstaan om het project te veranderen, te vertragen en/of stil te leggen. Verrassend genoeg kwam ons gezamenlijke project medio 2020 ineens in een enorme stroomversnelling en lag er eind 2020 een door betrokkenen goedgekeurd plan met een onherroepelijke omgevingsvergunning. Daarop kon er op zoek gegaan worden naar een aannemer. Plotseling was er nu veel haast omdat én De Vliermeent eind 2020 twee passende tijdelijke locaties toegewezen had gekregen én de onderhandelingen met de aannemer voorspoedig verliepen.

Rond kerst 2020 maakten de school en wij onze eigen accommodaties leeg, zodat eind januari 2021 de sloopaannemer kon starten. Om daar- mee de bouwaannemer medio maart 2021 te kunnen laten starten met diens werkzaamheden. Dat is zeker gelukt want op 21 april 2021 hadden we een officiële eerste paal handeling op de bouwplaats.

Deze is verricht door Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte. De bouwwerkzaamheden lopen voorspoedig en de begane grondvloer lag er begin juni j.l. in en op het moment van schrijven van dit artikel worden de wanden van de begane grondverdieping gesteld en geplaatst. Deze zullen voor aanvang van de bouwvakantie (29 juli 2021) allemaal staan, zodat er na de vakantie gestart kan gaan worden met de 1e verdiepingsvloer. Als alles goed blijft gaan qua planning ligt het voor de hand dat de nieuwbouw eind dit jaar wind- en waterdicht zal zijn. Als dit allemaal lukt krijgen wij (ijs en weder dienende) ons gebouw eind mei 2022 opgeleverd.

Daarna gaat Achilles zelf aan de slag met de inrichting van haar accommodatie zodat er op 1 oktober 2022 ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan een groot feest kan losbarsten in ons nieuwe huis. “Achilles meer dan een club” is onze lijfspreuk. En deze instelling komt straks zeker tot uitdrukking in onze nieuwbouw. Samen met De Vliermeent, 2Samen en de gemeente Den Haag wordt ons gebouw een baken in de Vruchtenbuurt waar leden maar ook niet-leden meer dan welkom zijn. Sport en bewegen wordt de rode draad waarmee Achilles zich gaat onderscheiden.

Hans Lijmbach
Projectleider nieuwbouw

Uit: Nieuwsbrief 1 2021 Korfbal Haagse Regio

 

Datum 19-09-2021 20:41
Tags