De derde helft is ook weer begonnen!

Openingsweekend Achilles 2021 Dixieland.jpg hoofdartikel

Na de eerste wedstrijden vorige week mochten we na een lange ‘pauze’ ook weer eindelijk het eerste echte thuisweekend op ons eigen veld meemaken. Daarmee is het seizoen echt weer begonnen. En ‘wat waren we daar waren aan toe’. Ik heb vorige week de wedstrijd tegen Eibernest gelukkig kunnen zien. Deze week had ik helaas minder geluk. Terwijl ikzelf strijdend met het zesde ten onder ging tegen Velocitas in Leiderdorp speelde de selectie de eerste thuiswedstrijden aan het Pomonaplein. Zij wisten uiteraard wel de punten te pakken. De eerste en de tweede helft heb ik dus volledig gemist. Maar die ene helft waar het echt om gaat heb ik niet aan mij voorbij laten gaan: de derde helft!

Dat was er niet zomaar één. Dixieland was een waar festival. Hoewel klein van stuk, de sfeer was er absoluut niet minder om. Grote complimenten aan de organisatie voor het optuigen van een heerlijk festivalterrein. De verlichting, tenten, foodtrucks, zithoeken maakten de illusie compleet. Met als kers op de taart een silentdisco, die volgens de buren iets meer silent had mogen zijn gok ik. Als festivalliefhebber (helaas ging Lowlands wéér niet door) heb ik nu toch het gevoel gehad dat we een klein festivalseizoen hebben gehad. Wellicht kunnen we dit volgende week herhalen om het festivalseizoen ook weer in stijl af te sluiten, het is maar een idee.

Niet alleen de organisatoren van Dixieland verdienen hier complimenten. Ook grote complimenten aan de initiatiefnemers om het G-korfbal terug te brengen op Achilles. Zo’n 11 vrijwilligers zetten zich sinds begin deze maand in om het G-team op een enthousiaste wijze te begeleiden. De reacties hierop zijn van alle kanten enorm positief, grote klasse! We zijn nog maar net begonnen dit seizoen, maar het is mij meteen weer duidelijk waarom we meer dan een club zijn.

Tot slot nog één compleet aan iedereen die vorige week een verslag heeft geschreven. Het is lang geleden dat we zo’n goed gevuld krantje hebben mogen versturen. Ik hoop dat we dit met zijn allen volhouden. Want, en let even goed op allemaal, de Leeuwenkrabbels worden vanaf nu weer elke week verstuurd! Hou de mailbox en de website dus goed in de gaten. Dit gezegd hebbende heb ik toch een beetje spijt van die derde helft, nu moet ik met een klein punthoofd toch weer aan de bak…


Rinus Cost

Datum 21-09-2021 11:00
Tags