Beestenboel

Huize Van Dam zit tegenwoordig vol beesten. Nee, ik heb het niet over de katten die hier rond lopen of over de knuffels van de kinderen. Er is ook geen sprake van een onhygiënische situatie met rondlopende ratten of andere ongedierte. Huize Van Dam zit tegenwoordig vol trainingsbeesten.

Guinevere is de kangoeroe van het geheel. De kangoeroe stuitert met veel plezier naar de training, de training waar een nieuwe jonge enthousiaste groep trainers op staat. Bij de F traint Brandon de kat. De kat traint twee keer in de week met veel plezier, is ietwat lui waar het kan en venijnig waar het moet. Het trainingsbeest van mama is de adelaar: de kinderen hebben niet meer 100% aandacht nodig in het nest, dus mama kan het nest makkelijker verlaten om op het veld te zijn. En papa? Papa zijn trainingsbeest is de T-rex uit Jurasic Park: ooit machtig maar uitgestorven… en tot verbazing van iedereen loopt hij weer rond.

De oorzaak van al dat getrain van mij ligt in het feit dat mijn wedstrijden tegenwoordig in de 3e klasse plaatsvinden. Wedstrijden waarin ik mij qua wendbaarheid en leeftijd ook een T-rex waan. Gelukkig is er ook het gebit van de T-rex, want drie keer in de week spierpijn is even doorbijten. Van de positieve kant bekeken is het wel goed voor mijn geheugen, want met twee trappen in huis wil je in dat geval niets vergeten mee te nemen naar boven of beneden.

Het is uiteraard allemaal niet voor niets, want de spierpijncurve begint af te vlakken. Ook het spel wordt beter van al dat getrain en dan bedoel ik het spel van de F-side. Het wekelijkse twee keer trainen heeft een zichtbaar positief effect. Niet alleen qua uitslagen, maar zeker ook qua spel. In mijn verslagen heb ik het vaker geroepen en op dit podium ga ik het gewoon herhalen: sta een keer lekker vroeg op op zaterdag en kom naar de F kijken! Iedere wedstijd krijgt de tegenstander wel een blok om zijn/haar oren en het spel wordt steeds flitsender. Afgelopen zaterdag begon de wedstrijd zelfs héél flitsend met 3 doelpunten binnen 3 minuten. Vanaf dat moment mocht de tegenstander ook een extra speler het veld in brengen, de zogenaamde superspeler. Deze superspeler is de rest van de wedstrijd niet weggeweest, want via een 12-1 ruststand en een ingetogen 2e helft, met een blok van de kat, werd het uiteindelijk 15-1.

Flitsend was het ook bij de wedstrijd van T-rex. In de eerste helft ging het 6e aardig gelijk op met TOP en legde hun beste helft van het seizoen tot nu toe op de mat. Dit gold ook voor Rinus. Hij kon er dit keer de derde helft niet bij zijn en besloot een keer een andere helft zijn best te doen. Na de rust nam TOP de volledige controle van de flitser over en liepen ze uit naar een 10-24 eindstand. Waar ondergetekende dankzij de trainingen de wedstrijd uitspeelde gold dat helaas niet voor Stacy. Na een ongelukkige botsing liep ze een duckface op middels een tand door haar lip. Inmiddels was naast het 6e de wedstrijd van Team 7 begonnen. Noemenswaardig aan deze wedstrijd was dat er in totaal meer invallers (waaronder deze dino) zich tussen de lijnen bevonden dan zevenaren en de twee fantoomdoelpunten die gescoord zijn om de lotenverkoop van de kat op te krikken.

Op zondag vloog de adelaar uit voor haar wedstrijd met het 8e. Ook bij deze wedstrijd was er een gelijk op gaande 1e helft, maar uiteindelijk gingen de jonge honden van Danaïden er met het bot des overwinnings vandoor.

Op het moment van schrijven is het zondagavond en alle beesten in huize Van Dam liggen in hun nest. De kangoeroe en kat spelen hun nachtelijke spelen in dromenland, de adelaar kijkt Netflix en T-rex kijkt met een schuin oog mee en legt de laatste hand aan zijn hoofdartikel welke hij afsluit met de volgende gedachte: zou het kunnen dat T-shirt een afkorting is van Tyrannosaurus-shirt? Vanwege de korte mouwen?