Verslag Achilles 1: Achilles weer medekoploper

Na de nederlaag tegen Die Haghe wist Achilles 1 wat het te doen stond: winnen bij koploper ZKV om zicht te houden op de koppositie. Dat was geen makkelijke opgave daar ZKV nog ongeslagen was en het thuisvoordeel had. Desondanks werd na het laatste fluitsignaal duidelijk dat de Achillianen zich uitstekend hadden hersteld van de nederlaag en prijkte een 13-18 overwinning op het scorebord. De wedstrijd begon onder regenachtige omstandigheden. In een gelijkopgaande eerste helft wist de Haagse formatie aan de goede kant van de score te blijven en ging dan ook met een kleine voorsprong (6-8) de rust in.

‘Het gaatje met de rust en het getoonde spel in de eerste helft gaven ons de bevestiging dat we vandaag op de goede weg waren,’ zag Achillescoach Glenn de Vries. Direct na de rust werd het verschil verdubbeld, waarmee een “geruststellend” gat was geslagen. ‘Het speelt lekkerder als je weet dat je het zowel aanvallend als verdedigend onder controle hebt’. Het lukte de Zaandammers dan ook niet meer om terug in de wedstrijd te komen. ‘Met 11-17 tegen het einde wisten we dat we de buit binnen hadden tegen het zeer sterke en sympathieke ZKV. Dat sympathieke geldt ook voor het publiek,’ aldus De Vries.

Met deze wedstrijd de accenten op energie, beweging, keuzes en afronding was Achilles in tegenstelling tot vorige week niet af te stoppen. ‘Tijdens de voorbereidingen zag je de vorm al komen, zonder geklaag met zeer hoge intensiteit trainen, niemand verzaakte,’ had De Vries de afgelopen week al geconstateerd.

Met name twee dames lieten zich in positieve zin gelden, vond De Vries: ‘Mariska van Willigen ontpopt zich als een echte ladykiller. Met haar vak wist zij de oud-Korfbal Leaguespeelster Michelle in ‘t Veen goed af te stoppen en zelf nog drie keer te scoren’. Sterre Groen kende in de voorbereiding en de eerste competitiewedstrijden een onfortuinlijke start, maar lijkt op de weg terug te zijn: zaterdag kroonde zij zich tot topscorer met vijf goals.

‘Ik ben zeer trots op de selectie, staf en de groep van Achilles,’ besluit De Vries. ‘In Zaandam was er tijdens onze wedstrijd sprake van een hecht en verbonden collectief ondanks het zure gelijkspel van Achilles 2. De hele jonge groep gaf blijk van een enorme veerkracht na de grote deceptie van een week geleden. De lach verscheen weer en we doen weer mee, heerlijk!’

In de poule van Achilles liep de andere koploper, Die Haghe, tegen een nederlaag op. In de derby tegen HKV/Ons Eibernest trokken de Eibers met 11-14 aan het langste eind. Apollo won nipt van rode lantaarndrager Roda (15-14). Maassluis won met 10-12 op bezoek bij KIOS. Zaterdag om 15:30 ontvangt Achilles KIOS aan het Pomonaplein.

Datum 04-10-2021 11:44