Verslag Achilles 1: Achilles zet goede lijn door tegen KIOS

De overwinning op medekoploper ZKV moest een goed vervolg krijgen in eigen huis tegen KIOS. Misstappen zijn uit den boze met veel titelkandidaten in de poule en de wil om alles in eigen hand te houden. 'KIOS is een goede outsider en een ploeg on rekening mee te houden,' aldus Achillescoach Glenn de Vries. Zijn jonge ploeg wist deze lastige horde echter goed te nemen en hield de punten dan ook in Den Haag (15-12).

Achilles begon de wedstrijd zeer voortvarend: na twintig minuten spelen stond het 5-1 waarbij de eerste aanval van Achilles ook nog eens veel kansen onbenut liet. Dat hielp KIOS echter in het zadel waardoor er met 5-4 gerust werd. Wat ook niet hielp was het verzanden in grondgevechten rond de paal door de Haagse rebounders, waardoor de scheidsrechter te vaak voor overtredingen tegen de thuisploeg moest fluiten. 'Dat soort onvolwassen situaties moet er echt uit, want het beïnvloedt het ritme en de teamspirit negatief,' oordeelde De Vries.

Een zwakke start van Achilles werd direct na rust door KIOS afgestraft: 5-7: tijd om in te grijpen. Aan de hand van invallers en het meelevende publiek hervond Achilles het ritme en beging de ploeg minder overtredingen, wat resulteerde in meer vertrouwen en meer vat op de wedstrijd. 'Minder risicovol spel, maar degelijk, simpel en duidelijk spelen was het devies. Dan maar niet mooi,' stelde de Achillescoach. De 9-9 bleek het keerpunt waarna de wedstrijd de kan van Achilles opviel: 15-12.

‘Het blijkt maar weer dat iedereen 100% moet zijn en zich aan zijn taak houdt. Alleen dan kunnen we overtuigen,’ stelde De Vries. ‘Nu hield niet iedereen zich aan zijn taak en waren er spelers die onzichtbaar waren. Dat kan niet als je bovenin wil meedraaien’.

Een laatste woord is gericht aan de toeschouwers: ‘Wij willen het publiek graag via deze weg bedanken voor hun steun in de moeilijke periode. Het stond als één "man" op om ons luidkeels aan te moedigen. Het hielp echt!’

Joël Sanchez werd topscorer met drie treffers. Hij had daar als invaller slechts twintig minuten voor nodig. In de poule van Achilles won ZKV met 15-18 bij Maassluis. De Eibers waren met 21-11 veel te sterk voor Apollo. Die Haghe zette Roda in eigen huis te kijk met een dikke overwinning (12-22). Zaterdag moet Achilles op bezoek bij rode lantaarndrager Roda in Westzaan.

Datum 11-10-2021 15:15