Wedstrijdverslagen: Achilles E3 kampioen

De wedstrijd van Achilles 1 ging afgelopen zaterdag niet door, het zal op dinsdag 26 oktober worden ingehaald. Team Twee speelde wel gewoon en wist met 13-15 te winnen van de routiniers van KVS 4. Achilles 3 speelde een pittige pot tegen Dalto, het werd 25-12. In eigen huis won Achilles 4 van rode lantaarndrager Tempo 4, met een monsteruitslag van 32-13. Op zondag won Achilles 5 op bezoek bij de Eibers. Bij de jeugd versloeg onze A1 KVS, het werd 8-11. Ook de B1, C11, E1, E2 en E3 wonnen hun wedstrijden. Dit keer een speciale vermelding voor die laatste ploeg: zij werden door koploper Avanti te verslaan, gedeeld kampioen. Van harte gefeliciteerd! Lees verder voor de wedstrijdverslagen. [Update: verslag A1 toegevoegd!]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

KVS 4 - Achilles 2

Deze week op het programma: KVS 4. Ik hoor je denken, speelt ons tweede tegen het VIERDE team van KVS? Wat is dat dan voor team? Nou, dit is dus zo’n team die je liever niet in de poule hebt. Dames en heren die jarenlang in de hoofklasse en korfballeague hebben gespeeld. “Het FC Volendam van de korfballeague”. Een geroutineerd team dat elkaars kwaliteiten door en door kent en dit goed weet te benutten. Dit, plus de slimme balletjes en een zuiver schot waar je U tegen zegt, zorgt dan ook voor een dodelijke combinatie. Het is dan ook niet gek dat ze vorige week Die Haghe 2, een directe concurrent van Achilles 2, met 27 doelpunten wisten af te slachten (Gunstig!).

Daartegen over een jong, maar o zo gedreven team; Achilles 2. Een team wat elkaar steeds beter weet te vinden en hierdoor prachtige kansen creëert. Een team dat elkaar aanmoedigt en elkaar vertrouwen geeft. Een team dat zich niet gek laat maken en rust kan bewaren als dit nodig is. Of zoals Bart altijd zegt: een team dat een wedstrijd ‘volwassen’ uit kan spelen. Getergd om te winnen, op naar KVS!

Als het fluitsignaal gaat, laat Achilles meteen zien dat zij hier voor de punten gekomen zijn. Aanvallend wordt er een dynamisch spel gespeeld en verdedigend wordt er veel druk gegeven. Even lijkt het scorend gelijk op te gaan. Met de doelpunten van Oos en Tobias (x2) staat het al gauw 4-3. Helaas heeft Achilles veel moeite met de opstelling van KVS, waardoor KVS kan uitwijken naar een stand van 8-4. Zo stond onze Zeeuw met zijn gemiddelde lengte flink te springen tegen een heer van minimaal 2 meter 10, maar had hierbij geen schijn van kans. Tijd voor een tactische wissel. Wellicht dat Simon met zijn lengte meer rebounds kan bemachtigen. Met zijn (knalrode) sokken liet hij zijn tegenstander weten dat hij niet geïntimideerd is door de boomlange heer met zijn rode shirt. Timme mocht hierna naar het andere vak, om daar een speler met dezelfde speelstijl als hij uit te schakelen. Meteen begint het kwartje de andere kant op te vallen. Achilles speelt de juiste mensen uit en creëert mooie aanvallen. De inzet en beleving keren terug in de wedstrijd en de doelpunten beginnen te vallen. Met een stand van 9-8 in het voordeel van KVS gaan we de rust in.

Na de rust gaat het even weer gelijk op, maar al snel neemt KVS de leiding. Toch laat Achilles zich niet uit het veld slaan en probeert met wat verse spelers (Wesley en Danique) het tij te keren. Ondertussen wordt er een andere wedstrijd in het publiek gespeeld; wie kan zijn club het beste aanmoedigen!? Met flink gejuich en gejoel op de achtergrond weet Achilles de stand weer gelijk te brengen. 13-13. Het gezegde ‘erop en erover’ volstaat dan ook als Danique met een strafworp de 13-14 maakt. Met nog een paar minuten op de klok neemt Achilles de wedstrijd over en sluit deze met een winst (13-15) af.

Een big shout out naar de heren die hun tegenstanders volledig kapot wisten te lopen. Waar Tobias zijn heer het veld moest verlaten omdat hij de acties van Tobias niet kon bijbenen en ook aanvallend niks kon brengen, gaf de heer van Ilan/Wesley aan bij zijn medespeler dat hij zijn energie op was en vroeg of ze het “verdedigen niet een beetje konden afwisselen”. Dit kon uiteraard alleen mogelijk gemaakt worden door de goede steun en communicatie van de dames, die overigens zelf ook wat doelpuntjes mee pakten.

Al met al een toffe wedstrijd om te zien. Trots op jullie!

Dalto 5 - Achilles 3

Zaterdag 16 oktober hebben wij een wedstrijd gespeeld tegen Dalto 5. Het was een eindje rijden maar om half 3 begon de veelbelovende wedstrijd.

De wedstrijd begon meteen met een goal van Dalto, maar we scoorde meteen terug met een mooi afstandsschot van Noah. Dalto liep al snel uit tot 4 punten verschil. Toen bleven we aanhaken en schommelde het rond de 4 punten verschil tot de rust. Na de rust liep Dalto verder uit tot 20-8 en toen is de wedstrijd geleidelijk uitgespeeld en is de eindstand 25-12.

Dionne bedankt voor de verzorging, erna bedankt voor coaching,

Spelers en reserves enorm bedankt,

Scheidsie bedankt voor het fluiten.

Meegereisd publiek bedankt voor enorme steun.

De groeten,
Cino

Achilles 4 - Tempo 4

Na enig uitstel is voor mij ook het moment gekomen om mijn eerste wedstrijdverslag te schrijven voor de Leeuwenkrabbels. Ik kan u vertellen, mijn zondag is wel eens minder gespannen begonnen.

Laten we maar gelijk met het positieve nieuws beginnen: De oproep van Katrien om ons chronisch dames tekort op te vullen heeft veel oren bereikt. Namens het hele team: Kelly, Stacey, Merel en Renee, bedankt voor het meespelen en wissel zitten.
Voor de wedstrijd was afgesproken om fel te starten. Dat pakte goed uit, want in het eerste kwartier was het doelpuntenTempo hoog. Je moet per slot van rekening de naam van je tegenstander wat eer aandoen. Na 15min spelen stond de 10-2 al op het bord. De angel was eigenlijk al uit de wedstrijd en dat had zijn weerslag op het spel. De wedstrijd kabbelde naar een 16-5 ruststand.
In de rust besloten we om weer meer energie in de aanvallen te leggen, zodat het toegestroomde publiek toch wat waar voor hun geld kreeg. De zon brak ondertussen ook door en wat volgende was een tweede helft met leuke aanvallen, mooie goals, geen nieuwe blessures en een duidelijke 32-13 overwinning. Enige smetje was dat bij een stand van 29-12 geen enkele heer wilde gaan rebounden omdat hij dan niet de 30ste kon maken.
Maar zoals in elk 4e team het geval, kende onze wedstrijd eigenlijk de grootste uitdaging in de derde helft. En in dit geval zelfs 2. Ten eerste, had Twan nou echt net zoveel gescoord als Fabian? En ten tweede, een Herbsmeister-diner plannen met 10 compleet verschillende agenda’s is lastiger dan een nieuw kabinet formeren. Gelukkig is het 21 november geworden, of was het nou toch 28?

KVS A1- Achilles A1
Zaterdagochtend 15 oktober speelden we tegen KVS. We moesten ontzettend vroeg verzamelen, dus moest ik mijn wekker zetten om acht uur. Vervelend maar het is het waard, want wedstrijden tegen KVS zijn altijd leuk! De wedstrijd ging beginnen, we wisten dat we dit konden winnen als iedereen zijn best zou doen en als we voor elkaar zouden spelen als team.

De wedstrijd begon goed, wij scoorden 2 keer vrij snel in de wedstrijd. KVS was echter niet onder de indruk en scoorde daarna zelf 2 doelpunten, dit was een teken dat het toch lastig ging worden. De eerste helft eindigde in een helft waar beide teams scoorden na een doelpunt van de tegenstander, het ging dus erg gelijk op. We stonden maar met 1 punt voor en wisten dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Na een goede peptalk van de coaches wisten we wat we moesten doen om deze wedstrijd te gaan winnen. Iedereen voerden zijn taken goed uit en we wisten te winnen. De magere eindstand was 8-11 voor Achilles, maar goed het hoeft niet altijd een spektakel te zijn.

Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben! Verder wil ik het team bedanken voor hun inzet, Ik wil de coachen bedanken voor het goede werk langs de kant en ik wil Damien bedanken voor het missen van zijn eigen wedstrijd om bij onze wedstrijd reserve te kunnen staan. Toppers!!

Quin Hollander

ONDO D2 - Achilles D2
15 oktober was het een hele belangrijke wedstrijd, want we konden kampioen worden. Hoe het afloopt lees je in dit wedstrijdverslag. De eerste helft mocht ik als eerst aanvallen. Toen scoorde ik een mooie doorloop, het was 0-1. Yes! Helaas scoorde Ondo een punt en daarna nog één, het werd 2-1. We gingen wisselen, dus de anderen gingen aanvallen. Een schitterende combi van Imke en Niels zorgde voor de 2-2. Helaas scoorde Ondo de 3-2 en was het rust. De tweede helft begon goed. Ik kreeg een strafworp. Hij ging erin, dus was het 3-3.Ondo zat goed in het spel en scoorde 4 keer, waardoor het al snel 7-3 stond. Op het einde was er nog een mooi schot van Niels. RAAK! 7-4 was de eindstand. Helaas geen kampioenschap, maar wel een team vol ‘kampioenen’. Dat schreef August in de groepsapp. Ik ben het daarmee eens! We hebben ons best gedaan en dat is het belangrijkste. Nu op naar de zaal.