Wedstrijdverslagen: Achilles F1 kampioen!

Terwijl veel ploegen al 'genieten' van korfbalvakantie, kwamen dit weekend een aantal ploegen 'gewoon' in actie. Achilles 1 kreeg Apollo op bezoek en dat werd mede dankzij een razendsnelle 8-1 voorsprong nooit spannend: 25-16. Achilles 2 speelde tegen VEO 3 en Achilles 3 op hun beurt tegen VEO. Klopte niet helemaal? Dat klopt! Achilles 2 had dan ook geen kind aan VEO 3 (30-16), terwijl Achilles 3 het behoorlijk zwaar had met VEO 2 (12-23). Team 4 speelde trouwens óók tegen VEO, daar werd het 16-16. Op zondag won het achtste met 6-5 van Sperwers en versloeg Achilles 5 Fortuna. Onze A1 kreeg Vriendenschaar op bezoek. Ze knokten zich knap terug in de wedstijd, maar moesten helaas de punten toch mee naar Bodegraven geven. Tot slot speelden onze kleinste competitiekorfballers éindelijk hun kampioenswedstrijd: de kanjers van de F1 wonnen met 3-14 van VEO F1. Van harte gefeliciteerd kanjers! Lees verder voor de wedstrijdverslagen. [Verslag Achilles 3 toegevoegd]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Apollo 1

Na een vrij weekend, waarbij onze uitwedstrijd tegen Roda 1 helaas niet kon worden gespeeld, mochten we weer thuis aan de bak tegen Apollo. Ondanks dat ons vlaggenschip vorig weekend geen wedstrijd kon spelen, hadden we wel de mogelijkheid om ons tweede te kunnen aanmoedigen die met veel inzet en strijdkracht het ervaren KVS 4 wisten te verslaan. Deze week hebben zij deze stijgende lijn voortgezet door dik (30-16) te winnen van VEO 3. Chapeau! We waren daarom erop gebrand hetzelfde te doen en die twee punten te behouden in Den Haag. Waar ze gewoon horen!!! Helaas was het team een tikkeltje gehavend en moesten we met enkele wijzigingen aantreden voor de wedstrijd. Noa Brusse en Marit Foppe (nog steeds geblesseerd), Pepijn “Conan” Van Loon (ziek deze week) en Sterre Groen (schittert vanaf nu in 2). Daarvoor in de plaats Julia Baak (schittert vanaf nu in 1) en Tobias Welbergen.

Apollo 1 is op papier een team waarvan we moeten winnen, maar coaches Glenn de Vries en Jan Brugmans hebben er heel de week op gehamerd dat we ze niet mogen onderschatten en meteen vanaf minuut 1 volle inzet moeten tonen. Dat was meteen te merken, want na drie aanvallen stond er al 3-0 op het scorebord in het voordeel van Achilles. We pakten door en na een kwartier spelen stond het al 9-1 en moest de coach van Apollo een time-out aanvragen bij de scheidsrechter. Benthe van Loon en Daphne van Zweden waren ON FIRE in de beginfase en hadden allebei tegen die tijd al drie keer weten te scoren. Na die time-out ging het bij Apollo beter draaien en kwamen ze meer tot scoringskansen, mede door enkele verdedigingsfouten aan Haagse kant. Gelukkig konden wij doorzetten en mede door een sterk spelende Rick Pot het grote gat aan doelpunten behouden. Ruststand 15-8.

Coaches waren onwijs tevreden over hoe wij de eerste helft hebben gespeeld, maar zagen ook mogelijkheden voor verbetering. Belangrijkste was dat we onze scherpte vast bleven houden en verdedigend sterk en stabiel bleven staan. Na rust bleven er mooie aanvallen komen, alleen was het te merken dat de wedstrijd grotendeels al was gespeeld. Ondanks dat feit bleven de toppers Benthe en Rick door scoren met mooie individuele acties. Kort voor tijd mochten uiteindelijk Danique de Bruijn, Jamie van der Geugten, Osayende Iyawe en Wesley Smit nog een aantal minuten maken. Hierbij kreeg Rick Pot zijn verdiende publiekswissel. Na nog een paar mooie doelpunten stond de eindstand op het scorebord: 25-16. Topscorers waren Rick Pot (7x) en Benthe van Loon (6x).

Goede wedstrijd met veel mooie aanvallen en waar we trots naar kunnen terugkijken. We hebben gewoon weer laten zien dat we er als Achilles als team staan en bovenin het klassement horen te staan (gedeelde 1ste plek met Die Haghe). Ik wil graag Glenn, Jan, Daniëlle, de wissels/reserves, de scheidsrechter en het publiek bedanken. Komende dinsdag 26 oktober 2021 staat de inhaalwedstrijd tegen Roda 1 op het programma. Wegens goed onderhandelen van onze coaching staf wordt de wedstrijd thuis gespeeld. Kom daarom allen en moedig ons vlaggenschip aan!!!

Tot dinsdag.

Joël Sanches

Achilles 2 - VEO 3

Het was ergens een vreemde situatie zaterdag: het 3de van Achilles moest tegen het 2de team van VEO en daarna speelde wij met het 2de tegen het 3de van VEO. Voorafgaand wisten wij dat het geen moeilijke wedstrijd zou moeten worden aangezien VEO pas twee punten wist te halen in onze poule en wij meedoen voor het kampioenschap. We waren met z’n alle gebrand om er een mooie pot te maken en er lekker veel te scoren op deze redelijk grauwe, en behoorlijk frisse herfstdag.

Aan het begin van de wedstrijd werd er lekker veel gescoord door ons maar tegen verwachtingen in speelde VEO een prima 1ste helft en kwamen ze tot op redelijke hoogte mee. Door over alle schijven te spelen en leuke aanvallen op te zetten wisten we de rust in te gaan met 16 goals voor en 9 tegen.

De tweede helft was eigenlijk meer van het zelfde. We bleven doorgaan met scoren en VEO wist niet dichterbij te komen. Uiteindelijk was het een vrij simpele overwinning en hebben we de twee punten gepakt. De eindstand was uiteindelijk 30-16.

Complimenten naar de scheidsrechter want die floot een puike pot. Volgende week spelen we een derby tegen de eibers thuis om 14:00, komt dat zien!

Publiek bedankt voor de support en alle reserves voor het reserve zitten!

Oos

Achilles 3 - VEO 2

Een zaterdag, een zaterdag 23 oktober 2021. Wat die dag inhoudt heb ik even opgezocht, het is de dag van de Revolutie, Sprookjesfestival, Nationale Bevrijdingsdag, Make A Difference Day, Chulalongkorn Day, Dag van de Republiek en Internationale Dag van de Sneeuwluipaard. 23 oktober is de 296ste dag van het jaar. Dat betekend nog 69 dagen tot het einde van het jaar. Maar het belangrijkste is het is een WEDSTRIJDDAG en dat betekent winnen! Zo gingen wij ook de wedstrijd in VEO 2 had een aantal wedstrijden achter elkaar verloren en wij ook vorige week. Dat betekent dat we allebei gebrand waren om te gaan winnen en de punten thuis te laten waar ze horen. Ik kan je nu al vertellen dat dat ons helaas niet is gelukt…. Dan vraag je je natuurlijk af waarom niet? Dat zal ik je vertellen in het onderstaande vooral GEWELDIGE verslag.

De vakken voor de wedstrijd waren in de aanval Alana, Desiree, Mark en Quincy en in de verdediging Anne, Nosa, Zohier en Stef. Wij begonnen met een 0-1 achterstand. Maar die werd al snel gelijk gemaakt door Alana met een schot! We kwamen voor met een korte kans van Anne. Hierna bleven we achter de punten aanlopen maar bleef het gat nooit groter dan 3 punten tot aan de Time-Out. Net daarvoor was Zohier gewisseld met Cino. Ik kan mij niet meer voor me halen wat er precies is gezegd is tijdens de time out. Maar wat er moest gebeuren is dat wij mee moesten blijven schieten en de spirit erin moesten houden. De Time out was by the way van onze kant. De rust gingen wij in met 5-10. Ik had nog wel het gevoel van als we mee gaan schieten en meer scoren dan de eerste helft moet het goed komen. De wedstrijd voelde nog niet verloren.

De tweede helft begon weer en wij stonden er met opgeheven hoofden in het veld. Helaas hadden wij na 4 minuten er al 5 doorgelaten en werd Mark gewisseld voor Osayande. Het stond 5-15. Heel kort samengevat nog Desiree is eruit gehaald en Yara is gaan spelen. Ook is Stef eruit gehaald en is Mark erin gekomen op zijn plek. We hebben er nog meer doorgelaten, maar wel meer gescoord dan de eerste helft. 7 meer op precies te zijn dat betekent dat de uiteindelijke score van de wedstrijd is geworden 12-23. Ik weet zekerweten dat we er volgende week meer gaan maken en gaan winnen en heb er een goed gevoel over en anders is het sowieso feest want Oktoberfest.

Tot volgende week luitjes groetjes,
Nosa

Achilles A1 - Vriendenschaar A1
Zaterdagochtend 23 oktober speelden we thuis tegen Vriendenschaar. We speelden om 11 uur en het was enorm koud, we hadden afgesproken om scherp te beginnen dat lukte goed tot aan het einden van de eerste helft en werd het wat minder. Het ging gelijk op en beiden teams scoorden toch wist Vriendenschaar een gat te slaan van 3 doelpunten en toen was het rust. Toen de coaches vertelde wat beter kon in de wedstrijd pakte iedereen dat goed op en begonnen we goed aan een erg spannende tweede helft, iedereen vocht voor elkaar en door goed te verdedigen en een paar mooie doelpunten kwamen we terug en stonden we een doelpunt voor 12-11. Helaas in de laatsten minuten wist Vriendenschaar met 3 afstandsschoten de voorsprong terug te pakken en verloren we met 14-15.

Ik wil de coaches bedanken voor het werk aan de lijn en wil Paivi, Jill, Levi en Mick bedanken voor het reserve staan.

Thijs Roos

VEO F1 - Achilles F1
De eerste helft van het veldseizoen zit er alweer op voor de toppers van Achilles F1. In deze mini-competitie wisten zij alle 6 wedstrijden te winnen. Waarvan afgelopen zaterdag natuurlijk de belangrijkste was: de KAMPIOENSWEDSTRIJD! In alle vroegte mochten wij afreizen naar Voorburg waar we VEO troffen voor ons kampioensduel. En zelfs op dit vroege tijdstip lieten de trouwe supporters het niet afweten. Gewapend met leggings, lange mouwen en hier en daar een handschoen begonnen de gespannen koppies aan de wedstrijd. En wat voor één! Een leuke wedstrijd waar de kleine korfballers hard voor elkaar liepen, mooi spel lieten zien en de doelkansen goed benutten. Bijna iedereen wist de korf (meer dan eens) te vinden en al gauw stond Achilles op een flinke voorsprong. Niks stond het kampioenschap meer in de weg, de buit is binnen! In de laatste fase van de wedstrijd werd de recent geoefende doorloopbal nog in praktijk gebracht. Glunderende coaches langs de zijlijn, ook zij behaalden winst ;) En daar! Het verlossende eindsignaal van de wedstrijd! Achilles F1 wint met 3-14 van VEO en is kampioen! Er wordt geproost met bubbels en chocola, coach Esmee trakteert haar kleintjes op zelfgemaakte cupcakes en de opa van Jase heeft voor iedereen een bidon! Maar het mooiste cadeau krijgen de F-jes van Bas (vader van Jase): Hét Achilles F1 kampioensshirt, mogelijk gemaakt door Screenhouse Textieldrukkers bv en wat zijn ze trots als de medailles omgehangen worden.

De coaches zijn supertrots op jullie! In een paar maandjes tijd alweer zo veel geleerd en zo gegroeid. Mooi om te zien dat we van vangen en gooien, naar korfballen zijn gegaan. Jullie kijken goed naar elkaar, proberen zelfs de bal in de gaten te houden. Verdedigend staan jullie goed opgesteld en aanvallend zien jullie steeds meer kansen, die ook nog eens goed afgemaakt worden. Wij zijn benieuwd wat het zaalseizoen ons zal brengen, wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!