Een berichtje namens het bestuur: rookvrije vereniging & verboden bouwterrein

Mededelingen van het bestuur, verboden te roken en verboden toegang bouwplaats. Vroeger toen we op de basisschool zaten en we kattenkwaad wilden uithalen verstopten wij ons voor de leerkrachten door achter bosjes of de fietsenstalling weg te duiken. In onze jeugdige onschuld dachten wij dat zij ons niet hadden gezien en er dus ook geen gevolgen aan vast zaten. Wij ons “lolletje” en het gevoel van zelf kunnen besluiten. Waarom deze introductie? Lees maar gauw verder..

Nog niet zo heel lang geleden hebben we als vereniging in onze halfjaarlijkse JAV in meerderheid besloten om een rookvrije vereniging te willen zijn. Toentertijd hebben we als direct gevolg van dit besluit in onze LK aangegeven dat er daarmee op ons terrein (lees binnen de hekken inclusief de poort naar het Pomonaplein) niet meer gerookt mag worden. Op het gevaar af dat we als muggenzifters worden weggezet, voelen wij ons helaas genoodzaakt om dit besluit nogmaals onder jullie aandacht te brengen. Geen uitzonderingen hierop dus niet voor leden, niet voor bezoekers maar ook niet voor (groot)ouders van leden. Kortom Achilles is een rookvrije vereniging die hierop inzet om onze jeugdleden tot rookvrije generatie op te zien groeien.

Als bestuur hebben wij er voor nu voor gekozen om niet als politieagent rond te gaan stappen op ons veld, maar door dit bericht iedereen nogmaals te wijzen op onze eigen besluiten en het dringende verzoek om je daar aan te houden. Laten we er vanuit gaan dat dit voldoende moet zijn. O ja en ook nog als herinnering van een al oudere afspraak, het is verboden om langs de lijn met alcohol te staan en te drinken. Dit doe je in de directe nabijheid van de tent en dan blijf je daar staan. Klinkt allemaal erg directief maar blijkbaar is dit de enige methode om iedereen na een lange corona stop weer op eerder gemaakte afspraken te wijzen.

In de afgelopen weekenden hebben we helaas moeten constateren dat onze nieuwbouw een grote aantrekkingskracht heeft en dat leden “op bezoek” gaan op de bouwplaats. Nu huldigen wij als bestuur het principe dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen doen en laten op ons terrein. We zijn allemaal volwassen mensen die kunnen lezen (verboden toegang voor onbevoegden) en diep van binnen echt wel weten dat een bouwplaats verboden terrein is. Maar toch zien we mensen in groepjes “op bezoek” gaan.

Achillianen, dit is gewoon streng verboden, dus doe dit niet. Een bouwplaats kent vele gevaren ook in een weekend en je loopt, geheel onnodig, gevaar op een ongeluk(je). Normaliter draag je op een bouwplaats speciaal schoeisel, een helm en beschermende kleding. Trappen zijn voorlopig nog ladders en hekken staan niet overal en zijn steigerpijpen, om nog maar te zwijgen over mogelijke gaten in vloeren. Gevaar ligt op de loer en jij kunt het slachtoffer worden. Onze aannemer heeft camerabewaking dus weet dat je gefilmd kunt zijn en dat wij als bestuur aangesproken kunnen worden op ongewenst gedrag van onze leden. Om hier alvast op te anticiperen schrijven we nu dit stukje. De wijkagent heeft ook laten weten dat er meerdere malen ook buiten het weekend om “bezoekjes” aan de bouwplaats worden gebracht. Vooralsnog blijft het naar het bestuur een waarschuwing, maar in het vervolg zou men zo maar kunnen verbaliseren vanwege overtreding artikel 461 wetboek voor strafrecht. Daarom een zeer dringend verzoek aan iedere Achilliaan: Blijf weg van de bouwplaats, je hebt er niets te zoeken. Het gebouw is (nog) niet van ons, dat is pas als alles klaar is en betaald.

Al met al toch een mededeling van het bestuut met het dringende verzoek om je te houden aan gemaakte afspraken en om de bouwplaats te mijden. Wij zorgen dat jullie tussentijds op de hoogte gehouden worden via onze social media kanalen. Volgend jaar juni is hopelijk alles klaar en kunnen we met zijn allen genieten van een prachtig nieuw clubgebouw en zes prachtige kleedkamers.

Het bestuur

Datum 25-10-2021 17:15
Tags