Vrijwillig

Taakie-Aandeslag.png hoofdartikel

De JAV deel II staat voor de deur en wel aanstaande vrijdag. Nu niet meer digitaal, heel fijn, toch nog anders. ALO was zo vriendelijk om hun (in mijn herinnering legendarische) kantine ter beschikking te stellen. Inclusief barpersoneel. Hulde! Even kort: legendarisch? Dat heeft te maken met een stroboscoop, veel rook, dansende mensen en harde muziek. Prachtige ongeëvenaarde feesten zijn er (geweest), daar in dat pand in de Bosjes van Pex.

hoofdartikel.JPGIk dwaal af, terug naar de JAV deel II en dat het net even anders is. Ten eerste dus de locatie, ten tweede omdat we een moment ervóór pakken voor De Vrijwilliger. Het nieuwe vrijwilligersbeleid is er en dat betekent wat voor ons als club en als Achilliaan. ‘Elke Achilliaan gaat bijdragen en we maken samen Achilles beter’. We zijn begonnen met het invullen van deze volzin en dat gaat best heel fijn en goed. Met het moment voor De Vrijwilliger, willen we een beetje kleur geven aan het woordje “samen” in die volzin. De eerste keer pakken we nu voor de JAV. Er zullen meer momenten gaan komen en we willen dat steeds verder en mooier inkleuren. Voor a.s. vrijdag staat op het menu: samen goed proosten op Achilles met een lekker drankje en stilstaan bij wat dat eigenlijk is, vrijwillig(er).

Want, vrijwilliger, dat zijn we als Achilliaan allemaal en samen, (on)vrijwillig.

Overigens, om meer beeld te krijgen bij wie wij eigenlijk zijn, zijn we, zoals eerder vermeld, van start gegaan met Taakie. Niet om het filosofische “zijn” van ons allen boven water te krijgen, maar veel pragmatischer om een beeld te krijgen van alle unieke types die Achilles rijk is. Door het via Taakie stellen van slechts een paar vragen aan eenieder, krijgen wij dat beeld van ons allen. Vervolgens kunnen we het bijdragen van elke Achilliaan beter aan laten sluiten bij hem of haar. Dat past mooi bij het beleid dat we bedacht hebben. Want, wat je gaat bijdragen, willen we laten passen bij je huidige rol binnen de club en aan laten sluiten bij je interesses (of zelfs: ambities). We hopen dat dat het vrijwillig nog een stuk vrijwilliger maakt.

Er is eerder een e-mail met link rondgestuurd en al aardig wat Achillianen hebben de vragenlijst van Taakie ingevuld. Super. Het is nieuw, we willen het goed gaan inzetten. We hopen dat de teller verder op blijft lopen.

Ook dat is vrijwillig.

Tot vrijdag, 19:00 in de ALO-kantine!

Vincent Wiekenkamp

Datum 26-10-2021 11:00
Tags