Steun de club! Lever je oude frituurvet in.

Je gebruikte frituurvet inleveren op Achilles kon altijd al, maar nu doen we het inzamelen van gebruikt frituurvet/olie in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet is een waardevolle grondstof voor o.a. biobrandstof. Omdat het een waardevolle grondstof is krijgen wij als club een vergoeding als wij dit inzamelen. Recyclen is goed voor het milieu, het inzamelen levert Achilles een zakcentje op én Green Oil Recycling doneert 10% van de opbrengsten aan het door ons gekozen goede doel: Stichting Semmy! Win-win-win-situatie dus!

Frituurvet_Achilles%20(1).jpeg

Hoe werkt het?
Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de daarvoor bedoelde kliko bij ons op het Pomonaplein.

Wat kan ik inleveren?

  • Frituurvet vloeibaar
  • Frituurvet vast
  • Frituurolie
  • Overige plantaardige oliën

Wat zijn de voordelen?
Door het inleveren van je gebruikt frituurvet help je de club financieel een handje. Daarnaast draag je bij aan een schoner milieu, aangezien het frituurvet een tweede leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Ook wordt met het inzamelen van gebruikt frituurvet voorkomen dat dit in het riool belandt, wat schadelijk is voor het riool en het milieu.

Enne, wat levert dat Achilles op dan?
Extra geld voor ons nieuwe clubgebouw! Door het inzamelen van het frituurvet van onze leden kunnen we misschien wel tot €1.000,00 per jaar scoren. (Hoe meer vet we verzamelen hoe hoger het bedrag wordt!)

Stichting Semmy
Naast dat je de club enorm steunt met het inleveren van je gebruikt frituurvet steun je daarnaast ook Stichting Semmy. Namelijk 10% van de opbrengsten wordt door Green Oil Recycling gedoneerd aan Stichting Semmy. Win-win-win-situatie dus!

Wat kan ik nog meer doen?
Ga langs de deuren in de omgeving waar je woont of vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en of je dit mag meenemen. Hiermee help je de buurt, je vrienden en familie van hun frituurvet af, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn.

Frituurvet_Achilles%20(2).jpeg

Datum 25-10-2021 14:43
Tags