Update nieuwbouw vanaf de bouwplaats!

De afgelopen twee maanden is er op de bouwplaats keihard gewerkt aan het afronden van de ruwbouwfase. Dit is voor de leken onder ons het casco, zoals constructiewanden en vloeren, maar ook de binnenspouwbladen van de buitenwanden. Zoals iedereen heeft kunnen zien liggen de stalen dakplaten al op ons clubgebouw en de sportzaal. En staan de stelkozijnen ook al in de binnenspouwbladen. Nu zal er eerst gemetseld moeten gaan worden, voordat dit element (het plaatsen van de kozijnen) verder afgerond kan gaan worden. En niet te vergeten moet op korte termijn de dakisolatie en de dakbedekking aangebracht gaan worden.

Binnen staan op de begane grond de scheidingswanden van de kleedkamers, toiletten en kasten al op hun plaats en zijn de elektricien en de loodgieter gestart met het aftekenen van hun installaties op de muur, vloer en het plafond. En worden de ingestorte leidingen vrijgemaakt zodat hierop verder kan worden gemonteerd.

Met de start van deze werkzaamheden is de voorafbouw officieel gestart en kunnen we constateren dat de bouwplanning, op een ruime week na, naar behoren op schema loopt. Dit wil de aannemer graag ook zo houden en daarom is alles erop gericht om zo snel als mogelijk wind-en waterdicht te geraken. Want dan kan er in de winterperiode “gewoon” doorgewerkt worden. 

Tot aan het eind van het jaar loopt de huidige voorafbouw door met als doel om in het nieuwe jaar (ergens eind januari) over te kunnen gaan naar de afbouwfase. Laten we hopen dat de weergoden ons de komende twee maanden gunstig gezind zijn en dat er min of meer normaal doorgewerkt kan blijven worden.

Eind van het jaar volgt er dan weer een update over de voortgang van ons nieuwe clubgebouw. Kijk ook eens naar de korte filmpjes op onze social media kanalen voor een impressie van de huidige stand van zaken in de uitvoering.

We krijgen, als alles volgens planning blijft verlopen, volgend jaar een groot, modern en gezellig clubgebouw in bezit. Een clubgebouw waar HKV Achilles nog decennia lang “meer dan een club” kan zijn.

Hans

 

Datum 29-10-2021 17:20
Tags