Achilles komt goed weg met puntendeling

Midweeks hield Achilles Roda nog net achter zich (16-13). Het scorend vermogen bleef achter waardoor het op het eind nog even spannend werd (14-13), maar dankzij de inzet werd de overwinning over de streep getrokken. Afgelopen zaterdag werd opnieuw de doeltreffendheid en de veerkracht van de ploeg op de proef gesteld in de derde derby van het seizoen. Een geflatteerd gelijkspel tegen de Eibers was het resultaat (24-24). [Foto: Erik de Kleijn - Sportsnap.nl]

HKV/Ons Eibernest kwam goed beslagen ten ijs in de return tegen Achilles. Twee aanvallen leverden even zoveel goals op voor de Eibers, waar de Achillianen eerst twee strafworpen misten voordat Pepijn van Loon een korte kans verzilverde en de eerste van zijn vier treffers op het scoreformulier noteerde. Waar HKV/Ons Eibernest tegen ZKV een laag schotpercentage op de mat legde, vonden de herenspitsen zaterdag van grote afstand de korf, ondanks grote verdedigende druk van de Achillesheren. De Achillestactiek om van een laag schotpecentage te kunnen profiteren door een sterkere rebound, verliep zo niet als verwacht. Ook de dames bij de Eibers lieten zich gelden met negen treffers.

Bij rust hadden de Eibers via 8-8 een gaatje geslagen van twee goals verschil: 9-11. Dat leek een overbrugbaar verschil. ‘Onze kracht na rust is om direct te scoren,’ gaf Achillescoach Glenn de Vries aan. Ook hierin bleek de tegenstander echter bovenliggend, want de bezoekers wisten direct uit te lopen naar 9-14. Door de grote verdedigende druk was de thuisploeg niet bij machte om na de rust de regie over te nemen. ‘Het was toen pompen of verzuipen voor ons,’ aldus De Vries. Danique de Bruijn, die op de plek van de geblesseerde Mariska van Willigen startte, bleek de reddende engel en bracht Achilles met zes doelpunten weer in de wedstrijd. ‘Mede door het inzetten van spelers uit het reserveteam, Timme Provoost, Wesley Smit en Sterre Groen, kwam er een nieuw elan in de groep en konden we met het zweet in de handen vanaf de kant zien dat we vanaf 11-16 en 22-22 met hangen en wurgen terugkwamen,’ analyseerde de Achillescoach. Daarna kon in de zenuwslopende eindfase het dubbeltje nog beide kanten op vallen. ‘Het werd gelukkig voor ons 24-24. Ik haak aan bij de opmerking van een deskundige toeschouwer dat dit "de mooiste derby was die diegene heeft gezien"’ besluit De Vries.

Met het gelijke spel nestelt Achilles zich op de tweede plek. Die Haghe versloeg KIOS met 9-20 en is daarmee alleen koploper. ZKV won dik bij Apollo (15-25) en gaat als derde de zaal in. Roda verloor thuis van Maassluis (12-19).

Meer foto's: Erik de Kleijn - Sportsnap.nl

Datum 01-11-2021 08:45
Tags