Krachtig en betrouwbaar

Chinees nieuwjaar os.jpg hoofdartikel

Vandaag, zondag, is het weer zo’n typische druilige dag. Het uitgelezen moment om mijn nieuwe tablet tot het uiterste te testen. Afgelopen zaterdag voerden we tijdens het Oktoberfest ook wat controles uit. Namelijk de check of iedereen wel in het bezit was van de coronapas.

hoofdartikel.JPGHad je er één en had je de controlevraag goed, dan ontving je de koptelefoon om deel te nemen aan de silent disco! Het was een echt curryworstenfest. Heerlijk René! Bijna iedereen had een lederhose of een fameus jurkje aangetrokken. De sfeer zat er goed in en lekkere plaatjes werden gedraaid door de drie(!) dj’s! De avond vloog voorbij. Het afbouwen verliep ook verschrikkelijk snel waardoor we allemaal weer vroeg onze bedjes konden opzoeken. Van mij mag de nachtklok wel even blijven, want op deze manier kan je zelfs nog een zondagochtend goed besteden.

Mocht je er onverhoopt niet zijn geweest, dan heb je vast wel de sfeerbeelden op insta voorbij zien komen. Heb je een leuk idee voor een feestje (of andere activiteit) laat het de CR weten!

Zo kunnen we bijvoorbeeld het Chinese nieuwe jaar gaan plannen! Dit jaar duurt tot 1 februari 2022. Fun fact: volgens de Chinese astrologie is dit het jaar van de Os. De eigenschappen van de os zijn krachtig, betrouwbaar en soms een beetje koppig. De Os lijkt op de gemiddelde Achilliaan ;)

Chinezen berekenen hun feestdagen niet volgens onze Gregoriaanse kalender, maar volgens de veel oudere maan-kalender. Terwijl onze dierenriem één sterrenbeeld per maand heeft, hebben de Chinezen er één per jaar.

Terug naar het feest. Je kon het namelijk ook zien als de afsluiter van een enerverende seizoenperiode op het veld. Er is veel gebeurd, in de korte tijd, waarvan het soms weer een eeuwigheid geleden lijkt dat we in ons huis opgesloten zaten. Gelukkig gaan we nu gezamenlijk richting de zaal en laten we de gure wind en kou weer buiten.

Op pad richting de mooie sportcampus in het Zuiderpark. Tweede fun fact: in 2011 kreeg het Zuiderpark de status van beschermd stadsgezicht. Het is het eerste Nederlandse voorbeeld van een volkspark.

Omdat het goed is te weten waar je speelt en aanmoedigt, sluit ik af met wat op te lopen feitjes over de campus.

De sportcampus van 33.000 m², is een ontwerp van de architecten Russ Davenport en Henk Merle van FaulknersBrowns Architects uit het Engelse Newcastle upon Tyne. Het gebouw kenmerkt zich door de a-symmetrische ronde vorm en het gebruik van gepolijst roestvrij staal, dat constant van kleur verandert, afhankelijk van het zonlicht, de wolkenpatronen en reflecties van het groen in de omgeving. Op 14 juni 2017 werd het gebouw in gebruik genomen. Het complex werd in 2018 genomineerd voor de prijs van Beste Gebouw van het Jaar in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie.

Tot snel in de zaal!

Tom Hoogendijk

Datum 02-11-2021 11:00
Tags