Achilles verslaat DES in seizoensouverture

Hoe de competitie onder de huidige coronamaatregelen gaat lopen is op het moment van schrijven nog onduidelijk, maar de eerste overwinning in de zaal is binnen voor Achilles. In een stille Sportcampus aan het Zuiderpark kreeg een gelijkopgaande eerste helft een uitstekend vervolg in het tweede bedrijf. Het resultaat mocht er zijn: een klinkende 25-16 overwinning op DES. [Foto: Michel Finkelnberg via Sportsnap.nl]

De Delftenaren hielden de eerste helft de thuisploeg goed bij en nam al stuivertje wisselend af en toe een voorsprong, maar geen van de ploegen kon bij de ander weglopen. "Effectiviteit" was de afgelopen wedstrijden een terugkerend thema bij het vlaggenschip en dat was in de eerste helft ook het geval. 'We creëren de hele wedstrijd door zoveel honderd procent kansen, maar weten die te vaak niet te benutten. Als we dat wel doen dan is het korfballen gemakkelijker,' aldus Achillescoach Glenn de Vries.

Ook tegen DES was de kansenverhouding in Haags voordeel. De aanvalsopzetten waren goed verzorgd en met een sterke rebound kon vaak herhaald worden. DES speelde zeer opportuun: aan een klein beetje ruimte had de Delftse formatie dan ook genoeg om tot scoren te komen. Na zo'n tien minuten pakten de Achillianen dat verdedigend beter op. Met 11-11 werden de kleedkamers opgezocht.

In de rust benadrukte De Vries dat het spel prima was, maar dat zijn ploeg beter moest renderen qua scoren. 'Wij gingen er ook vanuit dat met ons tempospel de tegenstander vaak de tweede helft niet meer kan aanklampen en dat we dát moesten gebruiken om uit te lopen'. Dat leek bijna profetisch, want zo geschiedde de tweede helft: Achilles liep weg naar 18-11. Daarmee werd het makkelijker spelen en vooral uitspelen. Met een ontketende Sterre Groen (5x) en aan de hand van Joël Sanchez (5x) vonden de zwart-wit-groenen vaker de korf met 25-16 als eindstand.

In de poule van Achilles won VEO met 19-18 van Excelsior. Refleks deelde de punten met ONDO (21-21). De derby tussen ALO en Die Haghe kende dezelfde eindstand.

De volgende wedstrijd die gepland staat is tegen Excelsior. Op moment van plaatsen is nog onduidelijk hoe de competitie vervolgd wordt en of deze wedstrijd gespeeld zal kunnen worden.

Datum 29-11-2021 10:12