Wedstrijdverslagen: de laatste wedstrijden van dit jaar gespeeld!

Wát een gekke tijden. Wel korfballen, niet korfballen, een beetje korfballen, wel korfballen, een beetje korfballen en weer terug. Hoe de competities er in het nieuwe jaar uit zullen zien? De tijd zal het leren. In de afgelopen weken werden gelukkig nog wel wat wedstrijden gespeeld en daarom hebben jullie nog een aantal wedstrijdverslagen te goed. De laatste van 2021!

Trekvogels B1 - Achilles B2

Voordat we weer allemaal in een lockdown werden opgeslokt was het hoog tijd voor een laatste leuke wedstrijd tegen Trekvogels B1. De wedstrijd begon goed waarmee we een voorsprong van maar liefst 6-0 konden pakken door mooie doelpunten van onder andere Manelle, Lucas H, Lucas L, Bo en Jim. Na een klein foutje van Manelle kregen wij een strafworp tegen, waaruit werd gescoord door de tegenstander. 6-1. In het resterende stuk van de eerste helft werd er nog veel gescoord: 7-1 door Tehzeeb, vervolgens twee doelpunten van Jim, daarna ook nog een dubbele van Viggo, 12-1 door Bo, en tot slot nog de 13-1 door Jim. We kwamen de tweede helft met een glimlach op ons gezicht het veld op! Er werd gescoord tot de 18-1 door Lucas L, Tehzeeb, Manelle, en Lucas H. In de laatste paar minuten van de tweede helft kwamen Lynn en Bradley erin voor Jim en Manelle. Daarna hebben we doorgewerkt tot de 23-2 met doelpunten van Bradley, Lynn, Viggo, Lucas L en helaas nog een stiekem puntje van de tegenstander. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk weer spelen!

Jim

Achilles B2 – Valto B3

(Verslag van vorige week, zaterdag 9 december)

De wedstrijd ging goed van start tegen valto, we stonden in de eerste paar minuten al 4-1 voor! In de laatste paar minuten van de 1ste helft verzwakte we een beetje. Maar we wisten ons weer terug te pakken en eindigde de eerste helft met 7-4. De 2de helft ging goed van start. In de laatste 15 minuten kwamen de reserves Kiki en Bradley erin voor Lizzy en Viggo. En we wisten de wedstrijd tewinnen met 14-10.

Lucas H.

Achilles F1 - Die Haghe F1

(Verslag van zaterdag 4 december!)

We mochten vandaag tegen Die Haghe spelen in de middag. We hebben voor de wedstrijd de tactiek besproken in de kleedkamer, iedere speler had een eigen tip. Jase was van plan rustig te schieten en niet te wild. Dionne wilde goed bij haar tegenstander blijven. Brandon, als ik het nog goed weet, wilde ook anderen laten schieten. Jelte wilde schieten zonder tegelijk kunstjes te doen. Van Evi weet ik het niet meer maar ze ging goed haar best doen. En ik wilde goed de ballen vangen en afpakken.

In de wedstrijd hebben we dat best goed gedaan. Alleen was Die Haghe iets sterker en feller. Ze waren ook iets langer. We hebben 2x gescoord maar helaas verloren. Sinterklaas zal wel heel trots zijn op ons want we hebben ons best gedaan.