“Keep calm and say ohmmmmm”

Hoofdartikel Lena van Bijsterveld.jpg hoofdartikel

Muziek heeft iets krachtigs en dat kan Leon altijd zo mooi overbrengen met toepasselijke nummers. Toen ik zat na te denken wat ik met jullie wilde delen in dit artikel, gaf Spotify mij ineens een optie voor een mooi nieuw nummer van Paul de Munnik en MEAU, dat voor mij eigenlijk goed omschrijft hoe bizar deze tijd is geweest, maar ook om hoop te houden. Het ziet er tenslotte naar uit dat het nu écht de goede kant op gaat! We kunnen met z’n allen ook weer iets meer doen hier in Nederland. Mijn wintersport gaat helaas niet door, als recent herstelde mag ik namelijk mijn boosterprik nog niet halen. Dat is natuurlijk flink balen (netjes verwoord), maar juist dan helpt het om naar dit soort nummers te luisteren die je doen beseffen dat het echt wel weer beter wordt:

‘’Voor het eerst lijken we allemaal gelijk
De vrijheid komt weer langzaam terug
Wat een onwerkelijke reis
We gingen samen door de wind
Nu komt de zon ons tegemoet
Zoek naar vertrouwen in de tijd
Stap maar in bij mij’’

Ik heb zelf geen goede voornemens voor 2022, want die zijn altijd zo moeilijk vol te houden… Wel heb ik dingen bewust en onbewust losgelaten om met een frisse energie te beginnen en ga ik nóg liever voor mezelf zijn (ja, ik ben die ene zweefteef). Ik ben ook begonnen aan een 30-dagen yoga challenge via Adriene Mishler. Elke dag ontvang ik een mail met een motiverende tekst zoals; ‘’this is your time, your body, your breath, your story, your reality that you’re creating for yourself, so make it about you’’. Nou, ik word dus echt gelukkig van zo’n motivatie en denk dan gelijk ‘JA!!’. Bij deze dagelijkse motiverende mails zit ook een online les, die duurt meestal een half uur, soms iets langer soms iets korter. Ik had al vaker yoga gedaan, maar nog nooit als vaste dagelijkse routine. Ik ben nog zoekende in wat ik het fijnste tijdstip vind, soms lig ik ook pas om 23:00 op de mat omdat ik het toch even was vergeten…

Maar, ik doe het wel en ik heb er al 15 dagen opzitten. Ik kan dit iedereen aanraden, puur alleen al omdat het goed voelt tijd aan jezelf en alleen jezelf te besteden. Het fijne aan yoga is ook dat er geen goed of fout is, je doet het op je eigen tempo, in je eigen houding en ontwikkelt je op je eigen manier. Daarnaast merk ik dat ik veel beter kan ontspannen door mijn ademhaling en… ik kan dus nu mijn tenen aanraken! Ik hoor je denken ‘’ja, boeiend’’, maar de laatste keer dat ik met mijn gestrekte benen mijn tenen kon aanraken kan ik me niet eens herinneren, haha. Ik ben dus trots op mezelf en ik hoop dat jullie ook trots zijn op jezelf, voor alles wat je dagelijks voor jezelf doet. Laten we dit moment gelijk benutten: Leg je linkerhand op je hart en je rechterhand op je buik, doe je ogen even dicht en zeg iets liefs tegen jezelf terwijl je diep inademt naar je buik en langzaam uitademt door je mond.

Hopelijk tot gauw weer in de zaal, fit of niet fit, lekker een balletje gooien met z’n allen!

Liefs,
Lena van Bijsterveld

 

Datum 18-01-2022 11:00
Tags