Wedstrijdverslagen: eerste thuisweekend selectie levert volle punten op

Voor alle senioren was het een succesvol weekend: alle senioren die in actie kwamen wonnen hun wedstrijden. Achilles 1 en 2 ontvingen Excelsior in de Sportcampus en trakteerden zichzelf en het publiek op twee overwinningen. Achilles 3 had het niet makkelijk in Dordrecht, maar won nipt van Oranje Wit. Het vierde won bij RWA met 14-18 en tot slot versloeg Achilles 5 het derde van Groen Geel, daar werd het 17-13. Verder won de A2 met ruime cijfers van Weidevogels (5-20) en versloeg de B1 Madjoe. Tot slot wisten ook de C2, D1, D2 en D3 hun wedstrijden te winnen. Lees verder voor de wedstrijdverslagen. [Foto: Frank van Leeuwen - SportSnap.nl / Sportshoots.nl]

Achilles 1 - Excelsior 1

Van onze razende korfbalreporter: 'Achilles na twee wedstrijden aan kop'

Na het gelijkspel tegen DES (20-20) leverde de eerste thuiswedstrijd na de hervatting van de zaalcompetitie de volle buit op. Excelsior werd met 29-20 verslagen. 'Dat is het resultaat van onze gehele voorbereiding inclusief de eerste wedstrijd tegen DES,' aldus Achillescoach Glenn de Vries. 'Wij hebben uit alle macht ingezet op het verkrijgen van de vorm bij de start van het zaalseizoen, een eigen spelconcept en vooral een goede afronding'.

Dat laatste ontbrak nogal eens in de oefenperiode en grotendeels in het duel met DES. Tegen een geduchte tegenstander als Excelsior zou het eigen spel de doorslag moeten geven. Naast Marit Foppen ontbrak Benthe van Loon met een blessure. Julia Baak, die onlangs fysieke tegenslag ondervond, was wel van de partij net als Danique de Bruin die terugkeerde na een periode van afwezigheid. 'Het bleek achteraf zo'n dag dat bijna alles lukte, dus het was genieten vanaf de kant, de gehele wedstrijd,' vond De Vries. Met twee runs in de eerste helft van 1-2 naar 6-2 en kort daarop van 6-3 naar 9-3 legden de Achillianen de basis om er een soepel lopende wedstrijd van te maken. Bij rust was het verschil acht: 15-7.

De tweede helft was gelijkopgaand en leverde aan beide zijden veertien treffers op en daarmee de 29-21 eindstand. De Vries was complimenteus naar zijn ploeg en sprak vol trots over de prestatie: 'Excelsior is een serieuze concurrent. Iedereen scoorde: we kwamen tot zestien damesdoelpunten. Ik heb veel opoffering gezien en we hadden een schotpercentage van 28 procent. Speciale dank aan het ruim opgekomen publiek natuurlijk en een onvergelijkbare, enthousiaste bank met Achilles 2, die ons er zo vaak op stroeve momenten doorheen sleepte'.

In de poule van Achilles won VEO met ruime cijfers van DES: 18-7. VEO is de komende twee wedstrijden de tegenstander van Achilles. Op 19 februari spelen de ploegen om 17:45 in de Essesteyn in Voorburg. De return volgt drie weken later op 12 maart in de Sportcampus (18:10).

Topscorers: Mariska, Julia, Daphne en Cliff (allen 5x)

• Meer foto's gemaakt door Frank van Leeuwen staan op de website van Sportsnap.nl.

Achilles 2 - Excelsior 2

Eindelijk onze 1e competitie wedstrijd van dit jaar (en seizoen). We speelde tegen Excelsior een ploeg die we al 1x zijn tegengekomen tijdens een oefenwedstrijd op het veld. Toen we begonnen ging het ons eigenlijk vrij makkelijk af. We namen een ruime voorsprong doordat er veel kansen waren en die ook werden benut. We speelde veel ons eigen spel, wat we ook wilde. Op het einde van de 1e helft ging Excelsior achter verdedigen. Het maakte het spel traag maar wij hadden er geen problemen mee want we bleven scoren. We gingen de rust in met een voorsprong van 12-7. In de 2e helft ging Excelsior door met het achter verdedigen dit deden ze tot het eind van de wedstrijd. In de 2e helft bleven we ook uitlopen ondanks het vertraagde spel ging het goed en ook verdedigend ging het goed. We hebben uiteindelijk de wedstrijd gewonnen met 23-14! 2 punten zijn binnen!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VEO 2 op het programma! Hopelijk zien we jullie dan

Sterre

Oranje Wit 3 – Achilles 3

Na een goede start vorig weekend tegen KOAG, waar we de eerste verdiende punten binnen hadden gesleept, stond dit weekend een uitwedstrijd in Dordrecht op de planning tegen Oranje Wit. Oranje Wit verloor vorige week met duidelijke cijfers van Vriendenschaar, dus het was gelijk een belangrijke pot voor ons om te winnen, om volgende week de koppositie aan te vallen tegen Vriendenschaar. Het doel was helder voor iedereen, echter verliep de aanloop naar de wedstrijd toe niet geheel als gewenst. Bij de dames konden alleen Romy, Merel en Alana aanwezig zijn en werden we gelukkig uit de brand geholpen door Desiree (waarvoor erg veel dank), die ons weer eens wilde versterken. Door alle wedstrijden, die tegelijk met ons werden gespeeld kon er geen reserve dame geregeld worden, dus we gingen met 4 dames op naar Dordrecht. Een risico, maar met deze dames moest dat helemaal goed komen (en het is ook goed gekomen, kan ik alvast verklappen)

De scheidsrechter floot in en we gingen als de brandweer van start. Binnen no-time stond er 0-2 op het scoreboard en het leek op het eerste gezicht allemaal soepel te verlopen. Toen we vlak daarna de 3e goal maakte, stokte het echter een tijdje en bleven we 10 minuten op de 3 staan. We konden niet makkelijk meer de vrije man vinden en waar we aan het begin zo makkelijk tot kansen kwamen, slopen er nu steeds meer foutjes in het spel. Door wat incidentjes, werd er steeds wat meer olie op het vuur gegooid en werd de wedstrijd naar loop van tijd feller en feller. Gelukkig kon Oranje Wit hier ook niet echt van profiteren en kwamen ze alleen door twee overtredingen van ons met strafworpen langszij. Na de 3-3 begonnen we weer meer vrijuit te spelen, meer kansen te creëren en ook meer te scoren. Zohier was on fire en scoorde er maar liefst 4 in de eerste helft. Mede door zijn afstandsschoten gingen we de rust in met een 5-9 voorsprong.

Na in de rust iedereens neus weer in dezelfde richting te hebben gezet, gingen we weer met volle energie ertegenaan om die voorsprong uit te bouwen. Helaas konden we geen groter gat slaan dan die 4 punten, waarmee we de rust in gingen. Doordat die foutjes uit de eerste helft eigenlijk nog steeds in ons spel bleven, deden we onszelf aanvallend echt te kort. Je merkte aan alles dat we veel overwicht hadden, maar op de een of andere manier kwam dat er in vlagen aanvallend niet echt uit. Desalniettemin stonden we wel erg goed te verdedigen met z’n allen. 5 goals doorlaten in de eerste helft is gewoon top en in de tweede helft bleven we die verdedigende druk houden waardoor zij aan het begin van de tweede helft niet dichterbij kwamen. Na de 9-13 kwam er helaas een kantelpunt in de wedstrijd, de sfeer werd steeds agressiever door beide partijen, er waren wat incidenten en wij leken hierdoor onze verdedigende scherpte te zijn verloren. Die 4 goals voorsprong waren zelfs richting het einde verdwenen en met nog 3 minuten op de klok stond het 14-14. Aanvallend bleven we gelukkig de rust behouden en door een mooie korte kans van Noah kwamen we 14-15 voor. Deze voorsprong behielden we tot aan het eind, waardoor we weer 2 heerlijke punten mee terug naar Den Haag konden nemen.

Het was een chaotische en intensieve wedstrijd, waar we met vlagen heel goed speelden met z’n alle. Waar ik echter het meest van heb genoten is de strijdlust die iedereen weer heeft vertoond. Als we deze lijn doortrekken kunnen we echt naar boven gaan kijken en vol gaan strijden voor de eerste plek en daarmee een plek in de kampioenspoule. Volgende week staat de concurrent voor deze plek, Vriendenschaar, op de planning. Een hele belangrijke wedstrijd voor ons, dus kom vooral volgende week om 15:30 in het Zuiderpark ons naar de overwinning schreeuwen!

Mark

Achilles 3 – KOAG 3

(Verslag van vorige week!)

Na een lange periode van korfballoze zaterdagen was het vandaag eindelijk weer zo ver, een competitiewedstrijd! En wat hadden we er een zin in met zijn alle! De eerste wedstrijd was gelijk een wedstrijd met een extra lading, namelijk tegen Koag 3. De laatste wedstrijd tegen Koag 3 verliep niet helemaal als gepland, dit resulteerde uiteindelijk in een nederlaag. We waren hierdoor extra gebrand om deze wedstrijd te winnen en dat was te zien!

In onze eerste aanvallen was het dan ook meteen raak en stonden we dankzij de doelpunten unstoppable Stef met 2-0 voor. Alle duels werden gewonnen en de gretigheid spatte van de hele ploeg af, dit was echt een genot om naar te kijken. Dit had ik gemist! De eerste 15 minuten ging het zo door en bouwde wij een voorsprong op van 6 punten, dit gaat lekker dacht ik. Vlak voor de rust brak helaas de “droge periode” aan. Dit is een periode waarin er van onze kant maar weinig doelpunten kwamen. Gelukkig stond onze verdediging als een huis, hierdoor wisten we de schade tot de rust te beperken. We gingen de rust in met 4 punten voorsprong, toch kon je voelen dat Koag nog niet de handdoek in de ring had gegooid.

Ook de tweede helft begon wat moeizaam, ik denk dat er al een aantal spelers een deja vu moment aan het beleven waren… Gelukkig begonnen de balletjes wat meer te vallen en de goals stroomde binnen, helaas niet alleen aan onze kant. We wisten onze voorsprong tot 15 minuten voor tijd telkens op 4 punten te houden. Nu was het moment aangebroken om de wedstrijd zakelijk uit te gaan spelen, dit viel nog niet mee. Koag was ons behoorlijk aan het opjagen en wij gingen mee in het tempo van de tegenstander, dit resulteerde in en soms wat onrustig spelletje. Met nog een minuut of 5 te spelen was Koag teruggekomen naar 2 punten, billenknijpen. Gelukkig wist de aanval nu goed wat hen te doen stond, lange aanvallen spelen en de juiste schoten pakken. Hierdoor kreeg de tegenstander minder tijd voor hun aanvallen en werd hun spel juist onrustig en gehaast. Wederom stond onze verdediging als een huis, ik begon het gevoel te krijgen dat we deze wedstrijd wel over de streep gingen trekken. En zo het geschiede! De eerste punten van het seizoen zijn binnen voor Achilles 3 na een mooie en zoete 22 – 19 overwinnen op Koag 3, een sportieve revanche!

Wat hebben we lekker gespeeld met zijn alle! We hebben er als een team gestaan en de overwinning binnen gesleept, een groot compliment naar iedereen. Ook onze invallers en reserves enorm bedankt voor jullie inzet! Een extra compliment naar unstoppable Stef met zijn 8 goals, chapeau! Als laatste ook een bedankje naar de 4 supporters die ons naar de overwinning hebben geschreeuwd!

Volgende week mogen we aantreden tegen Oranje Wit om 14.45 uur, ik heb er nu al zin in en ik zie jullie daar!