Verslag Achilles 1: Achilles verliest bij VEO

De koppositie stond op het spel in de kraker met VEO. Helaas voor Achilles moest het vlaggenschip deze afstaan aan de tegenstander uit Voorburg. Na het laatste fluitsignaal was de stand 15-13. [Foto: Erik De Kleijn - SportSnap.nl]

Achilles begon de wedstrijd voortvarend en noteerde na tien minuten de 2-5. Daarna raakte de ploeg het spoor echter bijster. VEO voerde de verdedigende druk op. De Achillianen hadden daardoor meer moeite tot de juiste oplossingen te komen. 'Bovendien gaven we, tegen onze afspraken in, in de eerste helft vijf statische kansen weg,' zag Achillescoach Glenn de Vries. Deze verzilverde kansen leverde de helft van de Voorburgse treffers op in het eerste bedrijf. Ruststand: 10-7.

De tweede helft kende hetzelfde beeld. Ondanks prima invalbeurten van de reserves kon Achilles het tij niet keren. 'Naast ons beperkte schotvermogen typeerde het missen van twee eigen statische kansen bij 14-13 in de laatste seconden ons onvermogen,' treurde De Vries na afloop. 'Misschien was de eindstand dan wat dragelijker geweest in plaats van de 15-13'.

Op zaterdag 12 maart mag Achilles op voor revanche tegen VEO, maar heeft dan het thuisvoordeel. Aanvang is om 18:10 in de Sportcampus. In de poule van Achilles deed Excelsior goede zaken door DES te verslaan met 15-28. Excelsior deelt nu met VEO de koppositie met vier punten uit drie duels. Achilles volgt met drie punten. DES pakte in drie duels slechts één punt.

Datum 21-02-2022 19:00