Achilles - VEO zaterdag 12 maart om 18.10 in de Sportcampus

Vakkie_A.jpg hoofdartikel

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd Achilles – VEO op het programma. Deze wedstrijd is van groot belang om kans te houden op de play-offs die toegang kunnen verschaffen tot de Overgangsklasse. Een lange weg die zaterdag begint met naar we hopen een extra grote schare Achillianen die ons vlaggeschip naar de overwinning aanmoedigen. En daar willen we nog iets over melden.

hoofdartikel.JPGNormaal gesproken is dit “gewoon” de volgende wedstrijd, maar naar aanleiding van de heenwedstrijd willen we hier als bestuur in het bijzonder aandacht voor vragen. De wedstrijd in Voorburg eindigde helaas met een hoop tumult, waarbij de emoties zowel bij de spelers als het publiek hoog opliepen. De gevolgen daarvan hebben we allemaal online kunnen zien in verschillende video’s. Het is te betreuren dat de wedstrijd zo is geëindigd, maar we gaan er vanuit dat dit een incident is geweest.

Als bestuur willen we benadrukken dat we van spelers in het veld, wisselspelers op de bank en ook het publiek verwachten dat zij zich sportief, respectvol en beschaafd gedragen. We doen een beroep op ieders verantwoordelijkheid om er zorg voor te dragen dat de incidenten van de vorige wedstrijd zich niet zullen herhalen en dat VEO op een sportieve wijze wordt ontvangen in het Zuiderpark. Een wedstrijd mag op het scherpst van de snede gespeeld worden, maar het is altijd aan de scheids (en waar nodig de tuchtcommissie) om te oordelen over wat zich in het veld afspeelt. Assistentie van spelers, wisselspelers en het publiek in het veld is daarbij in het geheel overbodig. Ten overvloede willen we opmerken dat we opruiend en onsportief gedrag van niemand willen zien.

We gaan er vanuit dat de supporters van beide verenigingen het voornemen hebben om deze zaterdag “gewoon” hun selecties aan te moedigen, dat beide selecties zich bewust zijn van hun voorbeeldfunctie en dat het een spannende maar sportieve wedstrijd gaat worden. Er zijn amper tot geen beperkingen meer voor het publiek om te komen kijken dus we hopen zoveel mogelijk Achillianen op de tribune te mogen begroeten.

Het bestuur

Datum 08-03-2022 11:00
Tags