Wedstrijdverslagen: Achilles 1 en VEO 1 delen punten na spannende slotfase

Zaterdag was het tijd voor de return tussen VEO en Achilles, dit keer werden de punten gedeeld: 16-16. Team 3 ging op bezoek bij Vriendenschaar. Dankzij een goede pot als collectief, konden twee punten mee terug in de tas terug naar Den Haag. Op zondag startte Achilles 5 scherp, maar kon de voorsprong tegen Die Haghe niet vasrgehouden worden, het werd 20-20. Bij de junioren versloeg de A2 in eigen huis Nieuwerkerk, met 14-6. Winst was er ook voor de B1, zij wisten met 10-22 te winnen van TOP/Litta B2. Tot slot wisten ook de D1 en E1 twee punten bij te schrijven. De C2 sleepte 1 punt mee bij Vriendenschaar, het werd daar 7-7. Lees verder voor de wedstrijdverslagen. [Foto: Erik de Kleijn (SportSnap.nl/Sportshoots.nl)]

  • Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - VEO 1

Remise tussen Achilles en VEO

Na een heetgebakerd potje in Voorburg stond zaterdag de return tegen VEO op het programma. Daarbij was het zaak te winnen om de route naar promotie geplaveid te houden. Dat gebeurde echter niet. Met een gelijkspel op zak (16-16) wordt de weg naar een kruisfinaleplek een stuk hobbeliger daar Achilles in de komende twee wedstrijden niets mag laten liggen.

De wedstrijd leek bijna een kopie van die van vorige maand. Met name de eerste helft, die eindigde in een zeer schamele 7-7, had daar veel van weg. Het wedstrijdbeeld gaf een déjà vu: de Achillianen maakten veel onnodige verdedigende fouten wat tot uiting kwam in het type goals van de Voorburgers: slechts twee van de zeven treffers kwamen voort uit schoten. Het schotpercentage van de thuisploeg bleef met 15% ook onder het gebruikelijke niveau.

De tweede helft liep Achilles in eerste instantie achter de feiten aan. Na een gelijkopgaand scoreverloop wist VEO met 10-12 het eerst gaatje te slaan waarna de Achillianen veerkracht toonden en met hulp van reserves Tobias Welbergen, Ilan Verboom en Sterre Groen de achterstand omzetten in een 16-14 voorsprong in de laatste, cruciale fase. Helaas kon dit verschil niet uitgespeeld worden en kreeg de ploeg van Achillescoach Glenn de Vries alsnog het deksel op de neus.

De Vries: 'Over de hele wedstrijd gezien was opvallend dat enkele basisspelers nog steeds hun "wedstrijdschotvorm" missen en te veel passingfouten maakten waardoor de bal meteen het aanvalsvak uitging. Op die momenten creëer je dus geen enkele kans en/of doelpunt. Onnodig!'

Er valt dus nog genoeg te leren voor de jonge ploeg. 'Bij 5-2 verwachtte je in deze wedstrijd herkenning en dus het toepassen van wat geleerd is uit de vorige', verwees De Vries naar de heenwedstrijd. 'Het zit er nog niet in en dus moeten we nog heel veel leren en ervaring opdoen. Dat is de manier om vooruit en hogerop te komen'.

De Overgangsklasse is nog niet uit beeld: 'Gelukkig is er nog geen man overboord en houden we theoretisch nog kans op een kruisfinaleplek als we de resterende twee wedstrijden winnen. Dat wordt een zware dobber, want we beginnen uit bij Excelsior dat in goede vorm blijkt. Weer een leuke en spannende pot!'

In de poule van Achilles deed Excelsior uitstekende zaken door DES te verslaan (20-16). Excelsior is zaterdag tevens de volgende tegenstander van Achilles. Aanvang is 18:30 in De Buitenhof te Delft waar ons vlaggenschip jullie support goed kan gebruiken!

 

VEO 2 – HKV Achilles 2

Verslag van 19 februari 2022

Afgelopen zaterdag mochten de heren en dames uit Achilles 1 & 2 naar Voorburg voor een belangrijke pot tegen VEO. Na winst op Excelsior kon dit een grote stap zijn om los te komen van de andere teams en de koppositie te veroveren.

Al redelijk snel werd duidelijk dat het geen makkelijke pot zou worden door een felle start aan de kant van VEO. Aan de kant van Achilles ging alles heel moeizaam. Niemand was op schot, de ballen stuiterden de verkeerde kant op, domme overtredingen, irritaties aan elkaar en ga zo maar door.

Bij rust stonden de Achillianen 5 punten achter, maar met nog goede hoop deze wedstrijd om te kunnen keren. Helaas lukte het niet van 5 punten verschil 4 te maken en greep VEO deze kans aan om er 6 van te maken. Langzamerhand werd de sfeer ook grimmiger tussen beide teams en dit zag je ook weer terug in het spel. Zoals de trainer het mooi verwoordde ‘collectief falen’. De eindstand was 19-11 in het voordeel van VEO.

Gelukkig nog geen man overboord en we hebben de 1e plek nog in eigen handen. We zullen VEO thuis weer treffen en met beter spel een andere uitkomst kunnen verwachten. De blikken zijn nu gericht op de wedstrijd tegen Des 2 die wij op een heerlijke doordeweekse avond mogen bezoeken.

Tobias Welbergen

 

Vriendenschaar 2 (H) – Achilles 3

Een uur heen en een uur terug rijden om een uurtje fijn vernederd te worden. Met die mindset gingen we naar Hardinxveld Giessendam. Dit was gebaseerd op de afstraffing die we thuis hadden gekregen van deze ploeg (12-26). We waren een uur van tevoren aanwezig en Erna heeft de ploeg (alvast ) uitgebreid moed ingesproken. We namen genoegen met een 2e plaats, we zouden er gewoon voor gaan tegen Oranje Wit en KOAG, het zou niet leuk worden, maar we moesten er het beste van maken, vooral plezier maken en niet aan de punten denken, we zouden dit gewoon snel vergeten etc. De spelers gingen dus redelijk relaxed het veld in. Op de bank hadden we ook totaal geen last van zenuwen. Dit moesten we gewoon ondergaan, het was niet anders.

Het stond snel 1-1 (Merel). Gniffelend op de bank zeiden we dat we in ieder geval niet zonder gescoord te hebben naar huis zouden gaan. Toen ging het heel rap en stonden we 4-1 achter. Ja hoor, daar gaan we weer, dachten we …… Maaaaaar door prachtige punten van Merel en Zohier (o.a. sublieme strafworp) werd het “ineens” 4-5 en stonden we dus zelfs voor. Toen kwam het besef bij de mensen in het veld en op de bank dat er iets heel bijzonders in het veld gebeurde en werden we allemaal, stuk voor stuk, bloedfanatiek, geweldig was het om die kentering te zien. Het werd 5-5, maar wij gingen niet bij de pakken neerzitten, want we hadden ineens een gevoel dat er weleens een enorm grote verrassing aan zou kunnen komen. Op de bank gingen toen de zenuwen opspelen. Romy brak de boel weer open met de 5-6, het gat werd vergroot door Wesley (5-7), 5-8 (Nosa) en 5-9 (Stef). De tribune zat vol met Vriendenschaar fans, maar die kwamen qua geluid, enthousiasme en fanatisme niet over de 5 mensen op de bank heen, heb ik begrepen van Romy die in het veld stond. Vriendenschaar was in shock (net als wij zagen zij dit niet aankomen, zij dachten ook dat het een relaxte overwinning voor Vriendenschaar zou worden) maar herpakte zich met 6-9. No f.ck.ng way dacht Alana met de 6-10, helaas gecounterd met een 7-10. Maaaaaar daar was onze Merel weer met de 7-11, helaas gevolgd door de 8-11. Wesley deed nog een duit in het zakje met de 8-12. 4 punten verschil, lekker comfortabel. Dat moesten we zo houden, dachten we. Helaas … Als snel volgden de 9-12 en 10-12. 2 punten verschil, dat was serieus billenknijpen. De held van de dag (Zohier) vond het verschil erg oncomfortabel en maakte de 10-13, gevolgd door de 10-14 van Alana. De tegenstander vond 11-14 een betere stand, helaas. Onze Merel is dinsdag tijdens de training door haar enkel gegaan. Met een brace is zij toch aan de wedstrijd begonnen. Het was duidelijk dat zij pijn had, maar ze ging gewoon door VOOR HET TEAM. Wat een instelling en wat een bikkel!!!!!!!!!!! Helaas stond er iemand op haar voet (maar Merel ging weer door). Daarna verzwikte zij zich nog een x. Toen kon onze Merel echt niet meer.

Kelly kwam in de plaats van Merel en zij scoorde bijna direct de 11-15. Toen werd het pas echt spannend want de tegenstander was uit haar shock ontwaakt en wilde ons echt niet zomaar met 2 punten huiswaarts laten gaan. Het werd 12-15 en 13-15 ……. maar toen kwam Kelly weer in actie met de zo gewenste 13-16. De tegenstander scoorde nog 1 x, maar de scheidsrechter (dikke complimenten, echt heel goed gefloten) floot af met een eindstand van 14-16.

Even wat veren per speler:

  • Zohier: Aan, gewoon aan van de 1e t/m de laatste minuut. Wat een inzet en doorzettingsvermogen. Megatrots op hem!
  • Sander: Niemand, ook de lange heer die er tegen hem ingezet werd, had een bal onder de paal. Sander was heer en meester. De paalzone was van hem en van niemand anders!
  • Merel: Zoals geschreven, een BIKKEL. Haar dame was NERGENS. Alles was voor onze stoere Merel!
  • Alana: Wat Sander was in het ene vak was Alana in het andere vak. Dame en meesteres (hmmm ..) onder de paal en in het vak. De dame van Alana had geen leuke dag!
  • Nosa: Wat een inzet en doorzettingsvermogen!! Gaan, gaan, gaan en gaan … dat was onze Nosa.
  • Romy: Romy is met een zeer goede mindset het veld in gegaan en dat was heeeel erg duidelijk. Gebikkeld heeft ze voor haar vak en voor haar team!
  • Stef: Stef had een zwaan-kleef-aan heer, maar wist zich heel goed staande te houden en vrij te spelen. Heel erg knap!
  • Wesley: Het fanatisme spatte van Wesley af. We moesten winnen. Heerlijk om te zien!
  • Noah: Onze Noah zorgt voor een energie in het veld die aanstekelijk is. Een sleurder en een aanjager. Altijd leuk om Noah te zien spelen!
  • Kelly: Wat een topinvaller! @Kelly blok jij je zaterdagen maar, want dit gaan we uiteraard vaker doen!

Wat mij iedere x weer verbaast en verblijdt is de beleving op de bank bij de reserves/wissels (Mark, Quincy, Noah, Stef en Kelly deze x). Werkelijk niemand juicht zo hard als de reserves op de bank (ok, net even iets minder hard dan de coach en de teamverzorger ) en samen zijn we oorverdovend. Het wordt elkaar gegund en dat vind ik heeeeeeel erg fijn om te zien. Ik heb – tegen alle verwachtingen in – enorm genoten en heb de gehele terugweg met een gigantische grijns op mijn gezicht gezeten. Sorry Erna, no way dat ik dit snel ga vergeten

Actos kan trots zijn op de kanjers van het 3e! Samen bereik je meer was nu heeeeel erg van toepassing en kon gewoon niet beter uitgedragen worden.

Dionne

Achilles%203%20-%20ACTOS.jpg


Albatros 2 - Achilles 4

Verslag%20Achlles%204.jpg

 

Klik hier of op de afbeelding voor een vergroting.

 

Fortuna B4 - Achilles B2

(Verslag van 5 maart 2022)

De wedstrijd begon goed met twee goals van Jim maar het ging niet zo vlot. Na een goede reeks van Thezeeb en Manelle van in totaal 4 goals was het rust. Bij de rust stond het 2-5. Na een goede rust van de coach gingen we veder met de tweede helft. Waar al snel een paar goals vielen van Lucas, Manelle en Viggo. De eindstand is 3-10 geworden voor Achilles b2. Door deze overwinning staat de B2 nu als eerste in de competitie.

Bedankt voor de wissels: Milan, Jalien en Malou.

Verslag van Viggo Linse

 

Datum 14-03-2022 20:32
Tags