Update nieuwbouw - handen uit de mouwen

nieuwbouw foto maart 2022.jpg hoofdartikel

Het is bijna zover, de oplevering komt er nu snel aan en… wij hebben jullie handige handjes nodig voor de finishing touch!

(4)%20Nieuwe%20tekening%20nieuwbouw.png

 

 

 

 

 

 

Zo heeft de architect onze Vlonder bedacht en geschetst.

Zoals iedereen weet, zijn we begin februari 2021 met de nieuwbouw gestart en wel met de sloop van onze oude Vlonder en dito vervallen kleedgebouw. Vanaf eind maart 2021 is de aannemer gestart met de nieuwbouw van onze nieuwe Vlonder. Ik kan jullie verzekeren dat er in de afgelopen 13 maanden heel veel gebeurd is in en om deze bouw. Maar één ding is al die tijd keihard overeind gebleven en dat is de bouwplanning van de aannemer.

Afgelopen donderdag hadden we de 17de bouwvergadering en daarin heeft de aannemer voor het eerst duidelijk aangegeven dat, als er geen gekke dingen meer gebeuren, Achilles haar gebouw medio mei a.s. opgeleverd krijgt. Ja, jullie lezen het goed medio mei a.s. krijgen wij het gebouw overgedragen en kan er gestart worden met het afbouwen van het interieur van onze Vlonder. Deze afbouw gaan we vanuit kostenoverwegingen zelf doen door zelf de uren te gaan maken. Zelfafbouw dus.

En daar komen jullie in beeld, Achillianen. Want hiervoor heeft jullie club jullie nodig. “Achilles, meer dan een club”, óók in dit geval. Dus roepen wij alle handige vrouwen en mannen binnen Achilles op om ons te komen helpen. Willen jullie (een deel) van jullie ongetwijfeld spaarzame vrije tijd steken in ons, lees jullie nieuwe “thuis”. Ons nieuwe “thuis” gaan wij door middel van inrichting en aankleding vormgeven. En juist dát kunnen wij met elkaar doen.

Er is een prachtig, sfeervol ontwerp gemaakt door onze eigen Audrey. Dit ontwerp is unaniem goedgekeurd in de Werkgroep Nieuwbouw en daarna door het bestuur bekrachtigd. Dus dit ontwerp zullen we vanaf eind mei a.s. met elkaar tot uitvoer gaan brengen. Maar hiervoor zijn handjes nodig, veel handjes en dito vrije tijd. Ik kom zo meteen nog terug op welke klussen er op ons liggen te wachten.

Eerst nog iets belangrijks over de planning. De Werkgroep Nieuwbouw heeft een afbouwplanning opgesteld waar zij zich aan gaan houden. Duidelijk is de start van de inrichtingswerkzaamheden (ijs en weder dienend) in de week van 23 mei. Vooralsnog staat de einddatum van deze inrichtingswerkzaamheden gepland op 1 augustus met een uitloop tot uiterlijk 1 september. Deze laatste datum valt min of meer samen met de start van de competitie 2022-2023. Wel zo prettig voor de gehele vereniging. En het hoeft geen enkel betoog dat onze nieuwe Vlonder er op 1 oktober spik en span bij moet staan als Achilles haar 100-jarig bestaan viert. Hopelijk kunnen wij dan veel leden, oud-leden, familie en vrienden en andere belangstellenden verwelkomen in ons prachtige nieuwe clubgebouw.

Graag wil ik nog opmerken dat de leden van de werkgroep Nieuwbouw heel veel zin hebben om hopelijk samen met jullie de onderstaande klussen in/aan ons nieuwe clubgebouw uit te gaan voeren. Doen jullie mee? Geef je dan zo snel mogelijk op via dit emailadres hanslijmbach@me.com. En geef daarin aan wat jullie handigheden zijn en geef a.u.b. ook een grove inschatting van jullie inzet in de tijd.

nieuwbouw%20foto%20maart%202022.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo komt onze nieuwe Vlonder uit de steiger. Bijna hetzelfde beeld als de artist-impression, toch?

Hieronder staan in vogelvlucht en beslist géén limitatieve lijst werkzaamheden als blokken weergegeven. Deze opsomming geeft jullie wel inzicht in wat we nog moeten doen maar geeft jullie ook dé mogelijkheid om gericht te kunnen reageren op die werkzaamheden die het beste bij jullie eigen skills passen.

Welke werkzaamheden liggen er de komende maanden nog op ons te wachten?

  • Speelhuisje voor onze allerkleinste Achilliaantjes;
  • Treinzitjes waarin we gezellig met elkaar kunnen gaan zitten;
  • Speeltafeltjes maken voor de 4-12 jarige Achillianen;
  • Nieuwe RVS keuken plaatsen en aansluiten;
  • Tres formeren en geluid en licht op hangen aan de staalconstructie;
  • Wall of fame/geschiedenis bouwen met garderobe bij de ingang;
  • Barmeubel met alles erop en eraan;
  • Mediawand bouwen waar standen maar ook tv en projectie kan plaatsvinden;
  • Sfeerverlichting aanbrengen als aanvulling op de al aanwezige basisverlichting;
  • Toiletgroepen dames, heren en invalide 1ste verdieping inrichten met accessoires;
  • In de bestuurskamer tafel en kastenwand bouwen en monteren;
  • Inrichten van de fustruimte op de begane grond met rekken en kasten;
  • Inrichten van de materiaalberging in de sportzaal;
  • Inrichten van de berging op de begane grond;
  • En alles wat ongetwijfeld nog allemaal op ons pad gaat komen in dit soort trajecten…dus
  • Enzovoort, enzovoort…

Vele handen maken licht werk! Samen gaan wij dit gebouw binnen afmaken! Samen op weg naar onze prachtige nieuwe Vlonder. Geef je daarom per omgaande op en draag jouw steentje bij via hanslijmbach@me.com

Hans Lijmbach

hoofdartikel.JPG

Datum 22-03-2022 11:00
Tags