Alle redenen om het Achilles-gevoel te laten zien, voelen en horen

VakkieA.jpeg hoofdartikel

[Door: Desiree] Hoera: mijn eerste hoofdartikel zónder lockdown! Twee jaar en een intelligente, verzwaarde, verlengde, volledige, gedeeltelijke én avondlockdown verder, zijn sinds afgelopen woensdag de maatregelen zo goed als verdwenen. Waarom dat nog niet gevierd is met een volledig uit de klauwen gelopen nationale feestdag is mij een raadsel, maar laten we het dan in elk geval bij Achilles groots vieren. We hoeven het niet meer te missen, het is tijd om het Achilles-gevoel weer he-le-maal terug te pakken!

Laatste loodjes zaalcompetitie

En daar gaan we vanaf nu álle ruimte voor krijgen, allereerst tijdens de laatste loodjes van de zaalcompetitie. De komende weken gaan nogal wat ploegen wat sfeer en energie nodig hebben vanaf de tribunes namelijk!

Eerst nog een aantal competitiepotten. In de poule van ons vlaggenschip is nog een boel onduidelijk, maar dankzij de nieuwe poule-opbouw van volgend jaar degradeert niemand. Twee resterende competitiewedstrijden zullen bepalen welke ploeg nog wel voor promotie op gaat. Voor Team Twee wacht nog een competitiewedstrijd, maar play-offs om degradatie te voorkomen zijn helaas al een feit. Ook voor Achilles 3 volgen play-offs, maar dán voor mogelijke promotie! Zij eindigden in hun poule knap bovenaan en zullen Vitesse 2 treffen tijdens de play-offs. Tot slot geldt voor Achilles 4, 5 en A1 hetzelfde lot als voor Team Twee; ook zij spelen nog twee wedstrijden om degradatie te ontlopen. De play-offs zullen worden gespeeld op zaterdag 9 en 16 april.

Achilles%201%20-%20DES%201%20(Sportsnap%20-%20M%20Finkelnberg).jpg

Onze eigen eerste feestdag: Dixieland – the orange edition

Hoewel een nationale feestdag om het einde van de maatregelen te vieren er niet in lijkt te zitten, kunnen we wel van de verjaardag van onze koning gebruik maken om zelf ons eerste feestje van het jaar te geven. Op woensdag 27 april zijn er op Achilles allerlei activiteiten, wa aronder daar is ‘ie weer: de silent disco. Een mooi moment om allemaal massaal weer het veld te vullen met Achillianen en een boel gezelligheid!

Dixieland%20-%20Orange%20edition%20-%20Koningsdag.jpeg

WAPC-Kamp 2022

Als je het hebt over 'het Achilles-gevoel', dan denk ik dat je die tijdens de leukste week van het jaar zéker terug kunt vinden. Na een jaar zonder kamp en een jaar met kamp in eigen stad, lijkt het er op dat we dit jaar weer ‘gewoon’ met z’n allen een week op pad kunnen. De kampleiding is met de eerste voorbereidingen begonnen en heeft er ontzéttend veel zin in om er samen met alle kinderen weer een geweldige feestweek van te maken! Wat wordt het thema dit jaar? Welke kampleiders gaan er mee? Met wie zit je in de corveegroep? Binnenkort lees je op de website en social media natuurlijk meer informatie.

Kamp%202019,%20Alphen,%20groepsfoto.jpg

Achilles 100 jaar

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb stiekem ook al wat geluiden in de wandelgangen gehoord over de festiviteiten in oktober! Op 1 oktober bestaat onze prachtige club maar liefst 100 jaar en als dat geen reden is voor prachtige feestjes.. Dan weet ik het ook niet meer! De jubileumcommissie is al tijden bezig om hier een boel onvergetelijke herinneringen mogelijk te maken. Aftellen geblazen dus, op het moment van schrijven vieren we onze verjaardag over 186 dagen!

achilles-100-jaar.jpg

De opening van de ‘Vlonder’

Tot slot: onze nieuwe kantine! In de update van Hans vorige week kon je al lezen dat bouw gestaag verlopen is en dat het (wel nog kale!) gebouw in april opgeleverd lijkt te kunnen worden. Ik wil niet pessimistisch zijn – maar wie had dat gedacht na zó lang wachten op de start van de bouw? Wat een fijn vooruitzicht dat we straks een nieuw thuis hebben, met een práchtige keuken, een gezellige kantine, waar we vol trots naar de kleedkamers kunnen wijzen in plaats van vol schaamte, waar het fris ruikt en waar de muren niet weg zullen waaien. We moeten hem eerst nog even samen afmaken, ons nieuwe thuis, maar wat een moment moet het zijn om daar straks ons eerste feestje te geven!

nieuwbouw%20foto%20maart%202022.jpg

Kortom: alle reden om het Achilles-gevoel weer aan te wakkeren. Laten we vooral weer even beseffen hoe mooi ons club is én kan zijn, de toekomst ligt voor ons open. We hoeven het alleen maar met beiden handen aan te grijpen!

Desiree

hoofdartikel.JPG

Datum 29-03-2022 11:00
Tags