Wedstrijdverslagen: Achilles 3 op weg naar promotie?

Achilles 1 en 2 waren afgelopen weekend vrij. Achilles 3 kwam wel in actie en won bij KOAG met 14-24. Daarbij werd de koppositie definitief veiliggesteld en mag de ploeg zich opmaken voor promotie play-offs. Achilles 7 versloeg in eigen huis Reeuwijk 4, na 60 minuten stond er een 14-13 eindstand op het scorebord. Bij de jeugd wisten de B2, B3, C1, D3 en D2 hun wedstrijden te winnen. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen.

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

KOAG 3 - Achilles 3

In volle spanning vertrokken wij richting Krimpen aan de Ijsel. Uit de resultaten hadden we gezien (en ervaren) dat het altijd lastig is bij KOAG uit spelen. Eenmaal aangekomen in de vreselijk warme zaal wisten we dat dit ons gewoon ging lukken! Winst zou betekenen dat we nog twee weken langer in de zaal zouden mogen ballen voor promotie, en dat willen we natuurlijk allemaal.

Toen de wedstrijd begon startte we gelijk goed. We kwamen 0-2 voor door twee heerlijke schoten. We bleven goed doorscoren maar koag kwam nog mee, na zo’n 10 minuten spelen stond het daarom ook 4-4. Uiteindelijk begonnen we uit te lopen naar 6-8 en gingen we de rust in met 7-12. Bij het fluitsignaal voor de rust waren we allemaal toe aan frisse lucht en water. In de rust hebben we besproken wat er nog beter kon. Ook waren we het met zijn alle eens, we moesten sterk de rust uitkomen en gelijk blijven scoren. Hier hebben we ons aan gehouden want na de rust werd het gelijk 7-14! Met nog een kwartier op de klok stond het 10-17. Het was wel duidelijk dat het niet spannend meer ging worden dus hebben we als team nog zo veel mogelijk goals geprobeerd te maken. De einduitslag van de wedstrijd was dan ook 14-24!

Yesssss, wij allemaal blij natuurlijk, want we hoeven de zaal nog niet uit!!! Op 9 en 16 april spelen we promotie wedstrijden en onze tegenstander word Vitesse. Wij hebben er allemaal erg veel zin in en hopen natuurlijk op veel publiek! Maar nu eerst genieten van dat we een klein beetje kampioen van de mini poule zijn. Reserves bedankt!

Romy

KOAG 3 - Achilles 3 (Coachverslag!)

Na de afgelopen 3 wedstrijden gewonnen te hebben van Vriendenschaar 2 en Oranje Wit 3 . We waren na deze wedstrijden al veilig om in de res.1e klasse te blijven, maar aangezien we er nu zo dichtbij waren, was er nog maar één wedstrijd op de weg naar de playoffs tegen Koag 3 om te winnen of een punt te halen. We moesten al vroeg verzamelen 11.15 uur reden we weg op weg naar Koag waar de aanvang van de wedstrijd 13.15 uur. Na het inschieten hadden we ons bekende voorpraatje van mij in de kleedkamer. We moesten volle druk geven op de 4 heren , want dat waren eigenlijk wel de schutters en aanvallend van onze kant de rust pakken, blablabla. Iederen was absoluut gefocust . We waren er zo dichtbij dat we dit niet meer konden laten gaan. Ik weet echt de doelpuntenmakers allemaal niet meer . Maar we begonnen lekker scherp en waren gebrand . Voor de rust sloegen we eigenlijk al een klein beetje het gat naar de winst toe.

Want na rust gooiden Koag eigenlijk de handdoek al in de ring. Er waren ook supporters mee gereisd en denk dat die een heerlijke en goede wedstrijd hebben gezien. Dank dat jullie er waren. Uiteindelijk wonnen we met 15-24 overtuigend van Koag en de playoffs zijn een feit. 9 en 16 april gaan we die spelen en tegen Vitesse 2 uit Barendrecht. Wat ben ik trots op jullie wat hebben we het goed gedaan met z'n allen. Dank natuurlijk aan Randell die mij feedback heeft gegeven bij bepaalde wedstrijden. Dionne mijn steun en toeverlaat als teambegeleidster , Marinus onze filmman en alle wissels uit 4, 5 en de A1. Wat een zaalseizoen na de vreselijke Coronatijd. We hebben het geflikt Achilles 3. Wie had dit verwacht !!! Nu de laatste 2 wedstrijden nog. Waar we met z'n allen gaan knallen. Mijn zaalseizoen kan niet meer stuk als coach en denk van Dionne ook niet. Maar nu nog dat kaarsje op de taart. Dinsdag even lekker genieten in de Escape room dames en heren en dan zie ik jullie donderdag weer allemaal.

Groetjes van een trotse coach

RWA B2 - Achilles B2

Zaterdag 26 maart hadden wij ons wedstrijd tegen RWA B2 uit. De wedstrijd begon en we kregen gelijk een doorloop tegen van een jongen uit RWA. Dit gebeurde nog en keer en toen wisselde we van kant. We stonden nu 2-0 achter maar dat was niet erg want we scoorde toen daarna 3 punten achter elkaar. 2 van Tehzeeb en 1 afstandsschot van Jim.

We hadden ook 3 wissels uit de C1 gekregen waar we blij mee waren. Helaas kon Mannelle niet spelen, omdat zij zich niet heel goed voelde, zij is wel mee gekomen om ons aan te moedigen.

Sterre verwisselde onze 3 wissels om de 16.7 min zodat iedereen even veel kon spelen. RWA heeft nog 2 keer gescoord (via doorlopen). Wij hebben uit eindelijk met 4/14 gewonnen.