Bevestigd: Achilles... meer dan een club! Deel 3 van 3

IMG-20220403-WA0016.jpg hoofdartikel

[Door: Marit Foppen] Waar ik in deel 1 enthousiast schreef over de geweldige selectie waarin ik terecht was gekomen, schreef ik in deel 2 vooral over alle leuke Achilles activiteiten buiten de wedstrijden en de trainingen om. Vandaag is het tijd voor het derde en laatste artikel uit de reeks: Bevestigd: Achilles... meer dan een club! Ik neem je mee in de wondere wereld van de speelsters, spelers en coaches van Achilles A1. Na een mooie start als kampioen in de mini-competitie, moesten we ons natuurlijk nog een volledig veldseizoen en zaalseizoen bewijzen. Iets wat niet altijd vanzelf ging... maar uiteindelijk gewoon op z´n pootjes terecht zal komen.

hoofdartikel.JPG

 

Een mooi 9-tal A1’ers en mijn coachmattie: vijf meiden en vijf jongens. Op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zooitje, maar later een hele fijne groep mensen met ieder zijn of haar eigen talenten binnen en buiten het korfbalveld. De start van het seizoen ging top, later werd het moeilijker. In coronatijd pikten we het met z’n allen goed op, maar helaas moeten we de komende weken strijden tegen degradatie. Als je onderstaand stukje over mijn A1-toppers leest, kan het niet anders dan goedkomen, maar daarvoor moeten we wel nog even twee belangrijke wedstrijden winnen!

Floor, wat ben jij ten opzichte van de start van het seizoen gegroeid! Geweldig goed technisch schot, handig, goede actie naar binnen. Het maakt niet uit in welke samenstelling we je neerzetten: jij doet gewoon ongestoord je eigen ding. Houd dit vol, houd dit vast en wees bewust van je eigen kwaliteiten. Dan wordt het korfballen nóg leuker!

Xander, jij had wat opstartproblemen, maar je hebt je daarna meer dan prima herpakt. Je bent razendsnel, loopt de juiste lijnen hebt steeds minder schoten nodig om te kunnen scoren. De afgelopen wedstrijden resulteerde dit in mooie percentages. Geweldig om te zien hoe je dit seizoen bent gegroeid. Zet dit door en geef niet op: het gaat je een hoop goeds brengen!

Ivy, onze stoere blonde chick! Nergens bang voor, doet gewoon haar ding en is dodelijk in de korte schotjes rond de korf. Je bent een aanwinst voor ieder team waar je in speelt en onwijs belangrijk in het sociale stukje met je nuchtere kijk op het leven. Blijf alsjeblieft korfballen, zodat Achilles nog lang van je kan genieten!

Thijs, scherpschutter! Jij kan zo onwijs goed schieten, maar laat je niet gek maken als het even niet lukt. Nu je meer variatie in je spel toepast, zie ik de ‘ouwe’ Thijs weer en ik kan je vertellen: die is goed hoor! Houd het vertrouwen in je eigen kunnen, want jij kunt zoveel meer dan je zelf denkt.

Noah, wat heb jij je dit seizoen ontwikkeld tot complete speelster. Waar je aan het begin van het seizoen alleen nog van afstand stond te knallen, sta je nu slim en stevig in de rebound waarvandaan je weggespeeld wordt en de korte kansjes heerlijk afrondt. Voeg daar je snelle actie naar binnen en het verdedigend uitschakelen van je tegenstander aan toe en je hebt alles wat je nodig hebt.

Quin, leider! Zo tof om te zien hoe je jouw vak met het grootste gemak op sleeptouw neemt. Jij bent sterk en slim rond de korf en bent ongelofelijk belangrijk voor het team. Nergens bang voor en als je zo netjes van dichtbij blijft schieten, zullen er volgend seizoen een hoop punten door jou worden gescoord: keep up the good work, topper!

Yara, talent! Jaloers op hoe makkelijk jij schiet, afrondt, beweegt en hoe relaxt jij bent. Als je nog iets scherper verdedigt, wordt het helemaal feest als je je volgend seizoen in de Achilles selectie speelt. De kwaliteiten heb je heel duidelijk in huis, nu nog even jezelf hiervan overtuigen en dan wordt het voor de Achillessupporters nog toffer om jou te zien korfballen. HUP YAAR!

Max, onze capitano. De rust en relaxedheid zelve met een ongelofelijk zuiver schot en goede passing. Geen wonder dat iedereen bij jou in het vak wil spelen. Blijf zo schieten, houd variatie in je spel en gooi alles in de strijd om volgend seizoen een plekkie in de selectie af te dwingen. Dat verdien je na dit goede seizoen en ik denk dat dit zeker haalbaar is als je zo constant blijft presteren. TROTS op je!

Merel, last but zeker not least. Onze crickettopper en korfbaltopper in één. Respect hoe jij het hele seizoen alle ballen hoog hebt kunnen houden. Jij gaat je vanaf nu volledig focussen op je cricket carrière en daar de captains rol op je nemen. Een rol die jou perfect past. Je bent slim, sociaal, attent, maar ook onwijs lief en een echte strijder. Blijf je leuke zelf en hou vol meid!

Dylan, coachmattie. Samen begeleiden we deze fijne groep mensen nu al zo’n driekwart jaar. Waar Dylan een held is op het gebied van tactische aanwijzingen om deze toppers beter te maken, is het sociale en communicatie stukje iets meer mijn ding. En dat maakt de combinatie zo lekker overzichtelijke en relaxed. Thanks Dyl, voor de fijne samenwerking met deze leuke A1-groep!

Aanstaande zaterdag 9 april en de week erop 16 april strijden de A1-toppers tegen degradatie. En lieve Achilles supporters: we hebben jullie hard nodig! Kom onze A1 aanmoedigen en help ze naar de overwinning. Het zit er echt in en jullie support kan net dat laatste zetje zijn wat we nodig hebben!
HUP SUPERLEEUWEN! Jullie kunnen het! Groetjes van een TROTSE coach!

Marit Foppen

 

Datum 05-04-2022 11:00
Tags