Wedstrijdverslagen: Achilles 1 én 3 promoveren naar (reserve) overgangsklasse!

We moesten er éven van bijkomen: WAT. EEN. WEEKEND! Bij ons vlaggenschip was ONDO duidelijk niet van plan zomaar op te geven, een zinderende wedstrijd eindigde in de slotseconde in een gelijkspel. Promotie naar de overgangsklasse is een feit! Team 2 wist bij Nieuwerkerk dit keer nèt niet te winnen, maar het was gelukkig genoeg om wél te handhaven. Voor Achilles 3 eenzelfde recept, máár hier was de marge uit de heenwedstrijd voldoende om promotie naar de reserve overgangsklasse binnen te slepen. Achilles 4 won wél, maar kon helaas de 5-0 marge niet wegpoetsen. Achilles 5 had het in het begin lastig met de jonge Meervogels, maar wisten wederom te winnen en daarmee handhaving veilig te stellen. Tot slot onze junioren. Ook Pernix bleef zich lang vastbijten, maar onze junioren trokken aan het langste eind en noteerden een tweede overwinning én daarmee handhaving. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: Verslag Achilles 4 toegevoegd / Foto: Erik de Kleijn via Sportshoots.nl/Sportsnap.nl]

  • Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

ONDO 1 - Achilles 1

Na alle gekte van Corona was er dan toch eindelijk besloten om een zaalcompetitie te spelen. Jawel op de volgende methode: onze poule werd in 2en gesplitst. Dit resulteerde voor ons in een poule met in de volgende ploegen Excelsior, DES, VEO. Uit en thuis wedstrijden en de nummers 1 en 2 zouden dan doorgaan voor de playoffs, voor promotie naar de overgangsklasse).

Na een gelijkspel tegen DES en een zinderende overwinning op Excelsior, was de volgende VEO uit. Dit was een bijzondere wedstrijd met een gekke afloop en helaas verloren, dit heeft echter wel het team/selectie gevoel versterkt. Daarna de returns gelijk thuis tegen VEO, wat in de laatste seconde een gelijkspel werd. Nu waren er nog steeds alle mogelijkheden om 1e of 2e te worden! Alles nog in eigen hand. Volgende wedstrijd Excelsior, helaas door coronabesmettingen moest deze wedstrijd verplaatst worden naar een doordeweekse avond uit in Delft. Dit was een mooie wedstrijd en wederom een gelijkspel! Vier dagen later de laatste wedstrijd tegen DES. Omdat we gelijk hadden gespeeld tegen Excelsior, waren we afhankelijk van de wedstrijd tussen VEO en Excelsior. Wij moesten zelf van DES winnen en dan moest er een winnaar komen bij de andere wedstrijd. Zouden VEO en Excelsior het op een akkoord gooien? Het is niet gebeurd: VEO won! Wij wonnen van DES en dit betekende: jawel play-offs tegen de nummer 1 van de andere helft van onze poule! De tegenstander zou ONDO worden. Een best of 2, degene met het beste resultaat van deze 2 wedstrijden promoveert.

Naar aanloop van deze wedstrijd werd er de hele week hard getraind en onder leiding van een scheidsrechter werden er felle partijen gespeeld! Dit gaf een goed gevoel en ondanks dat we in een andere zaal zouden spelen was het vertrouwen er! Het toneel voor de 1e wedstrijd werd de topsporthal. Onder toeziend oog van best wat publiek werd de eerste wedstrijd gestart. Wij (Achilles) begonnen super goed na doelpunten over en weer was er altijd het vertrouwen deze gaan we pakken! Na een mooie spannende wedstrijd maakten we in de laatste 2 minuten het verschil! We wonnen met 22 - 18. We hadden nu 4 punten marge voor de uitwedstrijd een week later in het hol van de leeuw ;-): de Westlandhal in 's-Gravenzande.

Na in 2 weken alle sporthallen van Den Haag zowat gezien te hebben voor de trainingen zou 16 april de dag moeten worden! In de ochtend al het 3e in Transvaal, gevolgd door de A1 ook daar. Beide teams behaalde het gewenste resultaat. Goed begin van de dag, hup door naar het 2e in en tegen Nieuwerkerk ook hier werd het gewenste resultaat behaald. Na de wedstrijd van 2 met de selectie door naar Hoek van Holland om lekker in de zon bij Uluwatu Beach een hapje en drankje te nuttigen. Tussendoor iedereen alvast scherp krijgen voor de laatste wedstrijd van de dag voor promotie. Na deze zonnige middag kwamen wij aan in een fantastisch sfeervolle Westlandhal! Complimenten aan ONDO, geweldig georganiseerd: precies wat je verwacht en wilt zien bij zo een wedstrijd. Overal ballonnen, confettie, muziek, oplopen in het donker met spotlight en bomvolle tribunes. Publiek van ONDO en natuurlijk het fantastische Vakkie A. Wauw wat een entourage, het was al genieten voor de wedstrijd begon! Oke scherp we moeten nog. De wedstrijd begint na veel vertraging door alle confettie.

ONDO begon vlijmscherp en kwam gelijk 5 - 0 voor, weg marge van 4, shit! We knokten ons goed terug en bleven rustig, 6-7 hoppa. Het ging gelijk op maar deze keer bleef ONDO aan de juist kant van de score. 13 - 11 bij rust, het kon alle kanten op. ONDO ging weer verder en wij kwamen later op gang. Na de 19 - 15 en goede wissels kwamen helemaal terug en zagen we met de laatste minuut op de klok 20 - 19, dit kwam goed. En jawel het werd nog mooier door Sander Suurd die goed inviel en in de buzzer vanaf de middenlijn de 20 - 20 binnen schoot! Einde wedstrijd en begin van het feest!

Iedereen het veld op: vreugde, tranen van geluk, geschreeuw, zingen, feesten. Het ging helemaal los! Champagne door de hele zaal, coaches onder de douche,buikglijders, mooie foto's, interviews en iedereen van Achilles feestend. Er stond een mooie avond te wachten in de tijdelijke kantine. Geweldig het feestje is tot in de vroege uurtjes doorgegaan.

Ik heb genoten en ben als aanvoerder super trots! De smile verdwijnt niet meer van mijn gezicht. Iedereen bedankt voor de support ik heb onwijs genoten. Nu weer het veld op!

Groetjes en hopelijk tot snel op het veld.
Cliff Kommer.

Achilles%20ONDO%20-%20Promotie%20overgangsklasse%20(2022).jpg 

Deze en meer foto's van de wedstrijd ONDO 1 - Achilles 1 bekijk je via Sportsnap.nl.

Van uw razende reporter

Elke week schrijft onze razende reporter ook een verslag over het eerste. Zoals u van hem gewend bent, vroeg hij ook deze week hoofdcoach Glenn om een reactie: 

"Ik ben trots op het opgebouwde zelfvertrouwen en daarmee ook op de enorme veerkracht van dit team. Meerdere malen moesten we in wedstrijden in de achtervolging en gaten dichten en dat is vaak gelukt. Dat bleek ook in de allerlaatste zaalwedstrijd. Vooraf voorspelde ik ook dat we zouden winnen door onze veel betere 'bank'. Spelers die makkelijk konden worden ingepast bij invallen en dat bleek. In de eindfase bleken drie doelpunten van twee spelers uit Team 2 en één uit Team 3 bepalend. Het is kenmerkend voor wat wij vooral als staf met alle spelers voor elkaar hebben gekregen. Mijn complimenten gaan dus in dezen speciaal uit naar de complete staf. Ondanks diverse tegenslagen, ongebruikelijke voorbereiding voor deze wedstrijd deden we 'gewoon' ons werk, zonder zeuren of frustratie. Knap gedaan, ofewel ik ben erg trots!

Namens deze staf danken wij de spelers voor het vertrouwen en geloof in ons en onze doelen. Zaterdag bleek ook het meegereisde publiek belangrijk dus ook heel veel dank voor al dat enthousiasme en grote steun."

Nieuwerkerk 3 - Achilles 2

Deze fantastische zaterdag begon voor ons 2 al lekker vroeg. We waren namelijk allemaal ons 3e aan het aanmoedigen in de Transvaal. De dag begon al lekker, want het 3e behaalde de overwinning over 2 duels, waardoor wij met extra veel zin door gingen naar onze eigen wedstrijd.

Onze eigen wedstrijd was om half 2 bij Nieuwerkerk. We speelde zoals de laatste tijd prima korfbal en kwamen tot veel kansen. Het enige probleem was alleen dat we de kansen niet afmaakte. Gelukkig stonden wij in het algemeen goed te verdedigen en lukte het niewekerk ook niet om veel te scoren. De rust stand was dan ook 7-4.

De tweede helft moesten de ballen gaan vallen, want we hadden een voorsprong van 6 doelpunten van de eerste wedstrijd en anders kwam die voorsprong in gevaar. Die 6 punten voorsprong die kwam ook een aantal moment in gevaar. Gelukkig bleven we vertrouwen aan elkaar geven en liepen we aan het eind van de wedstrijd we in dankzij het team en een paar heerlijke inval buurten! De uitslag was uiteindelijk 16-15 geworden en hierdoor zijn we dus gehandhaafd.

Na 3 en 2 gehad te hebben kregen we nog een heerlijk wedstrijdje bij ondo en een mooie avond op Achilles! Geweldige club!

Cino

Nieuwerkerk%203%20-%20Achilles%202.jpeg

 

Achilles 3 - Vitesse 2

Eindelijk was het zover; de returnwedstrijd tegen Vitesse richting het kampioenschap en dus promotie naar de Overgangsklasse. Niet alleen voor ons was het een belangrijke dag, ook voor de A1, 5, 4, 2 en 1, die allemaal playoffs speelden voor promotie of handhaving. Een top dag in het vooruitzicht dus, maar de resultaten moesten nog behaald worden natuurlijk na het goede begin van vorige week.

Voor het wedstrijdverslag wil ik nog even terugblikken op hoe we deze playoffs hebben bereikt. Voordat de poules in tweeën werden gesplitst, begon de competitie in eerste instantie slecht voor ons. We speelden een uitwedstrijd bij KOAG en verloren deze ook. Later bleek dat deze wedstrijd gelukkig niet mee zou tellen en we dus een nieuwe kleinere poule kregen met opnieuw KOAG, Oranje Wit en Vriendenschaar. Tegen KOAG konden we tweemaal revanche nemen en tegen Oranje Wit pakten we ook twee keer de winst. Tegen Vriendenschaar zakten we een keer door de ondergrens en verloren we ook onze enige wedstrijd. Maar in de return herpakten we ons en pakten we een hele knappe uitzege. Uiteindelijk verzekerden we ons van die mooie 1e plek en dus de playoffs om het kampioenschap tegen Vitesse 2.

Om 10:15 stond de 2e playoff gepland tegen Vitesse in sporthal Transvaal. De vorige wedstrijd was geëindigd in 17-21, waardoor we dus een marge van 4 goals hadden in ons voordeel. Met goed gevulde tribunes op dit vroege tijdstip, gingen we van start. Het begon wat moeizaam en het was een beetje aftasten. We kwamen daarom ook 0-2 achter, maar daarna begon het steeds meer en meer te lopen. We pakten onze eerste voorsprong op 4-3 en vanaf toen bleven de bovenliggende partij. We bouwden onze voorsprong uit en bleven ook sterk verdedigen. Ondanks dat Vitesse al gepromoveerd was (door het aantal behaalde punten in de competitie), bleven ze er wel vol voor gaan en leverden ze veel strijd. In de 1e helft konden we hier goed mee omgaan en gingen we met 10-7 de rust in.

In de rust zeiden we tegen elkaar dat we iets meer de rust moesten bewaren om tot nog betere kansen te komen en ons niet gek te laten maken door de tegenstander. Dit ging helaas niet helemaal volgens plan. In de tweede helft leken we op de een of andere manier een totaal andere ploeg en konden we gewoon niet meer tot scoren komen. Hoewel we wel aardig wat goede kansen kregen, wilde hij er niet meer ingaan. Totdat invaller Tobias ons uit onze lijden verloste en de enige goal in de tweede helft maakte aan onze zijde. Over het aanvallende spel, hoeven we niet al te veel woorden vuil te maken. Aan de andere kant bleef het verdedigend wel goed staan en lieten we er uiteindelijk maar 5 goals door, wat dus resulteerde in een 11-12 eindstand. Lag het aan het tijdstip? De spanning? De gedachte dat we er al waren? Ach ja, het boeit allemaal niet, WANT WE ZIJN KAMPIOEN!!!

Met dit fantastische team en alle reserves uit allerlei teams gedurende het seizoen (waarvoor heel veel dank!!!) hebben we promotie naar de Overgangsklasse binnengesleept. Een topprestatie!!

Het was een geweldig zaalseizoen met hele mooie wedstrijden, maar vooral met een heel enthousiast, gemotiveerd en gezellig team plus trainster en teambegeleidster. We hebben dit echt met z’n alle gedaan en daar mogen we heel trots op zijn! Ik heb er heel erg van genoten en kan niet wachten op het vervolg van het seizoen!

Ook wil ik nog even stilstaan bij Noah, die helaas zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld en na deze zaalcompetitie stopt. Bedankt voor alle mooie momenten die je hebt laten zien en de gezelligheid die je altijd met je meebracht. We gaan je zeker missen in dit team!

Het was het begin van een heerlijke dag, waarbij de A1, 5 en 2 knap handhaafden en 1 ook een mooie promotie afdwong naar de Overgangsklasse. Een groot feest!

Mark

Achilles%203%20-%20Vitesse%202%20-%20Promotie%20naar%20reserve%20overgangsklasse%20(2022).jpeg

Tempo 3 – Achilles 4 / Achilles 4 – Tempo 3

1 doelpunt… 1 doelpunt in twee wedstrijden tegen Albatros kwamen we tekort om tweede te worden en te handhaven. Tegen Fortuna probeerden we het nog, maar die resultaten telden niet mee in het onderling resultaat. En dus kunnen we niet anders dan concluderen dat we onszelf in een uitermate lastig parket hadden gebracht. Immers, 1 t/m 5 en A1 moesten de play-offs in. Als Stacy dan in de laatste wedstrijd nog een pees in haar hand scheurt (en gewoon doorspeelt, bikkel!) en dus in het gips zit, we Marieke en Audrey (afgelopen zaterdag weer gespeeld!) al sinds het veld kwijt zijn en Shirley en Mandy op dinsdag en woensdag nog positief testen, is de dames spoeling wel heel dun. Tel daarbij op dat Fabian en Stijn ook niet aanwezig konden zijn en Tjitse geen positieve test had, maar wel ziek was, en Achilles 4 is bijna weg. Conclusie: proberen te verzetten. Katrien deed haar best, kreeg ’s avonds antwoord dat het ok was en we de wedstrijd op maandag of woensdagavond zouden gaan spelen, maar werd later weer teruggebeld door Tempo dat de spelers van 3 het er niet mee eens waren, het ging immers om degradatie. Ja daar waren wij ons ook van bewust. Dag later is er met de voorzitters onderling gesproken er is een mail uit gegaan om onze situatie uit te leggen, maar Tempo wilde niet wijken, ondanks dat Shirley, Mandy, Stacy en Stijn ook op maandag nog niet beschikbaar zouden zijn. In de app werden alle opties besproken, een 5-0 verlies nemen en er de tweede wedstrijd op knallen? Met 6 spelers aankomen en snel één ‘geblesseerd’ raken? Of maar met onze Corona hoofden in het veld gaan staan? Het werd het 5-0 verlies. Maar gebrand, dat waren we.

De woensdag training is het hele seizoen nog niet zo fanatiek geweest. Iedereen was scherp, en ineens waren er opmerkingen als de hele week niet drinken en vrijdagavond vroeg naar bed. Winnen zouden we. Maar toen bedacht het KNKV op donderdagavond ineens wat wij een week eerder al bedachten (namelijk dat een 5-0 verlies bij niet op komen dagen in een tweeluik helemaal niet kan) en kregen we de fijne mail dat we weliswaar met 5 punten verschil of meer moesten winnen, maar in plaats van dat we er dan zouden zijn, zouden we nog een wedstrijd moeten spelen (ineens kon het wel na 16 april). Dus Tempo, dat al niet wilde meewerken, kreeg daarvoor nog een extra beloning. Al zouden ze die tweede wedstrijd dan wel minstens met een 5-0 achterstand beginnen. Nog opgefokter waren we.

Wellicht hielp dat allemaal niet mee in de focus voor de wedstrijd, want te opgefokt zijn is ook niet goed. Als je dan ook nog eens 0-2 achter komt en de opgave steeds moeilijker ziet worden, zakt de moed je nog meer in de schoenen. Zeker als voor ons gevoel de beslissingen wel allemaal erg naar één kant leken te vallen (en nee, dat was niet de zwart-witte kant). Toch stonden we na die 0-2 de gehele wedstrijd gelijk of voor. Vlak na rust zelfs op drie punten, alleen verdween die ook net zo snel weer. Maar we zijn door blijven gaan, tot het einde aan toe. Alleen we kwamen twee doelpunten te kort.

Het zien van het vieren van de handhaving van Tempo strooit dan nog meer zout in de wonden, immers ze hebben niet van ons gewonnen, we waren beter en toch degraderen. Het fanatisme zit nog in ons allen en de frustratie was goed merkbaar. Persoonlijk zwakte het bij mij iets af na de promotie van Achilles 1, maar toen Daphne ’s avonds op het veld aan mij vroeg hoe ik de dag had beleefd, kon ik toch niet anders zeggen dan dubbel. Want die degradatie was echt nog niet verwerkt.

Inmiddels, na twee paasdagen in de zon is het gezakt. Op naar het kampioenschap op het veld. Nog zes keer strijden zoals we zaterdag hebben gedaan en we laten op het veld zien dat we wel in de eerste klasse horen. Maandagavond 18 april 20:45 mail vanuit het KNKV: Hoi, Willen jullie met 4e team alsnog uitkomen in reserve 1e klasse?

En zo werd er nog een hoofdstuk toegevoegd aan een al bijna twee weken durende soap. Maar dit keer één waarmee wij met een goed gevoel het veld op gaan, want volgende week de eerste van 6, op weg naar het kampioenschap (13:25 uur, thuis tegen KCR 3).

Mandy

Datum 18-04-2022 10:52
Tags