De dag na matchday 2

VakkieA.jpeg hoofdartikel

Met een kop thee in het ochtendzonnetje, dwalen mijn gedachten af naar vorige week zaterdag en de dag van gisteren. Vele wedstrijden live gezien en een enkele gevolgd via de wedstrijden app. De uitgangspositie na vorig weekend, matchdag #1, was zeer positief. Alle punten bleven bij Achilles en overal een marge opgebouwd voor de return wedstrijd. Met uitzondering van Achilles 4 die na een lang seizoen aanpassen aan andere ploegen in verband met corona, blessures en dergelijke met 5-0 verloor omdat Tempo niet wilde meewerken aan uitstel voor deze wedstrijd. Dit feit liet Achilles 4 niet uit het veld slaan, maar daarover straks meer.

hoofdartikel.JPGMatchdag #2 begon al vroeg, in een voor ons niet onbekende hal, Transvaal, met Achilles 3 om 10:15. Zenuwen moesten in bedwang worden gehouden en dat bleek niet makkelijk. Vitesse maakte het Achilles 3 behoorlijk moeilijk, ze waren aan elkaar gewaagd. Een ruststand in het voordeel van Achilles 3 en het aanmoedigende publiek (want ja, dat was er) konden de zenuwen niet laten verdwijnen. Waar één doelpunt in de tweede helft normaal niet genoeg is, maar het sterke verdedigen, wat resulteerde in weinig tegendoelpunten en de marge van vorig weekend zorgden ervoor dat Achilles 3 na het laatste fluitsignaal toch echt gepromoveerd is naar de reserve overgangsklasse. Klasse! Heel 3, alle reserves, invallers en staf: gefeliciteerd met dit super resultaat.

Als tweede op het programma staat Achilles A1. Na winst op Pernix vorige week, een marge opgebouwd van 4 punten, in een zeer leuke wedstrijd om naar te kijken waar alle koppen dezelfde kant opstonden en iedereen zich van zijn beste kant liet zien, was de vraag hoe dit de tweede wedstrijd zou gaan. Het eerste deel van de wedstrijd was rommelig en gehaast. Dit resulteerde dan ook in een ruststand van "maar" 7-6. Naar gelang de wedstrijd vorderde verdwenen de zenuwen en kreeg Achilles A1 meer grip op de wedstrijd. Pernix vocht ook voor elk doelpunt en de ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Maar ook vandaag wist Achilles A1 zich de winnaar te noemen na 2 keer 30 minuten door te winnen met 16-15 en heeft het degradatie weten te voorkomen. Toppers van Achilles A1, invallers, reserves en staf: gefeliciteerd met deze overwinningen!

Dan is het tijd voor ons vierde. Met een marge van 6 doelpunten moest er gewonnen worden om niet te degraderen. Dat was vorige week het uitgangspunt, maar de Bond veranderde de regels deze week nog even. Winst met 6 doelpunten verschil zou een extra wedstrijd opleveren tegen Tempo. Door al deze wijzigingen lieten de spelers van Achilles 4 zich niet van de wijs brengen. Met een kleine schare publiek, die af en toe van zich liet horen alsof de tribune stampvol zat, startte Achilles 4 gebrand aan de wedstrijd. Waar de doelpunten niet makkelijk vielen, was Achilles 4 wel de bovenliggende partij. Met af en toe een kleine voorsprong voor Achilles 4, zag Tempo het gat toch steeds weer kleiner worden. De uiteindelijk winst van 21-18 kon het zure gevoel niet laten verdwijnen, want met 2 wedstrijden had het deze ploeg ook gelukt om degradatie te voorkomen. Een groot compliment voor de toppers van 4 die zijn blijven strijden en met opgeheven hoofd het veld hebben kunnen verlaten.

Tijdens de wedstrijd van Achilles 4 startte de wedstrijd van Achilles 2 tegen Nieuwerkerk 3. Een marge van 6 punten was vorige week opgebouwd. En waar deze wedstrijd werd gevolgd via de "wedstrijden app", leek het langere tijd dat deze marge voor een deel gebruikt moest gaan worden. Met nog een kwartier te gaan, kon Achilles 2 aanhaken en kwam op gelijke hoogte. Waar Achilles 2 in de laatste 10 minuten een aantal keer een voorsprong van 1 doelpunt pakte, moest het de winst uiteindelijk met 16-15 laten aan Nieuwerkerk. Overall was Achilles 2 de betere van de 2 ploegen en ook zij hebben degradatie weten te voorkomen. Felicitaties voor spelers, invallers, reserves en de staf zijn ook zeker hier op zijn plaats.

Het vijfde was om 17 uur aan de beurt in Zoetermeer. Helaas niet veel gehoord over deze wedstrijd maar de winst wel gepakt tegen het jonge Meervogels met 13-15. Waar de winst vorige week met een marge van 4 werd gepakt, heeft ook deze ploeg met kanjers degradatie weten te voorkomen. Gefeliciteerd spelers, reserves en invallers!

Als laatste stond ons vlaggenschip op het programma. Ook daar was een marge opgebouwd en wel van vier doelpunten. Zou het genoeg zijn? De wedstrijd werd iets later begonnen door de, van beide kanten, sfeer makende confettikanonnen. De trommel weer prominent aanwezig en een volle tribune met toeterende en zingende fans maakten het plaatje compleet. Na het eerste fluitsignaal ging ONDO er razendsnel vandoor en was de marge van 4 doelpunten nagenoeg direct geslonken. Een 5-0 achterstand is waar Achilles 1 tegen aan keek. Met de fans achter zich wist de ploeg deze achterstand om te buigen naar een 6-7 voorsprong. Daarna ging het lange tijd gelijk op en wist ONDO net voor rust weer een gaatje te slaan naar 13-11. Achilles 1 bleef aangehaken, maar keek langere tijd tegen een achterstand aan in de tweede helft. Met nog zo'n tien minuten te gaan had ONDO weer een voorsprong van 4 doelpunten te pakken. Scenario's over en wat als de stand zo blijft werden al besproken op de tribune. Zeker niet goed voor de bloeddruk deze spanning. Het geluid van de opzwepende trommel, het zingen van: loop, spring, vang... door de gehele aanhang en een paar aanpassingen in het team zorgde ervoor dat Achilles 1 het geloof bleef houden en doelpunt voor doelpunt terugvocht als leeuwen en uiteindelijk met een prachtig doelpunt in de laatste seconde de wedstrijd gelijkspeelde met 20-20. Een totale ontlading volgde voor spelers en publiek. Ja, we hebben het geflikt, promotie naar de overgangsklasse. Helden van Achilles 1, invallers, reserves en staf: super gefeliciteerd en wees trots op dit behaalde resultaat.

Als bestuur zijn wij trots op hoe we de resultaten deze twee weekenden hebben behaald met alle teams. We hebben elkaar er doorheen gesleept en met zijn allen gevochten als leeuwen in en buiten het veld. We hadden elkaar nodig! Grote dank dan ook voor alles wat er achter de schermen geregeld moest worden om deze wedstrijden en de extra trainingen doorgang te kunnen laten vinden. Al met al weer een moment van "Achilles meer dan een club".

Laten we deze saamhorigheid vasthouden en volop gaan genieten van ons eigen veld met onze prachtige accommodatie, die bijna wordt opgeleverd. En steun ons als bestuur door massaal aan te schuiven bij de eerst volgende JAV en samen te praten over de prachtige toekomst die ons te wachten staat. Met een 100 jarig jubileum als kers op de taart!
Zie jullie hopelijk snel op het veld.

Linda van den Haak

Datum 19-04-2022 11:00
Tags