Wedstrijdverslagen: Selectie haalt vier punten op in Maassluis

De kop is er weer af: deel twee van de veldcompetitie is van start. De selectie startte in Maassluis. Achilles 1 had het niet makkelijk, maar sleepte vlak voor tijd toch de overwinning binnen: 20-21. Bij Team Twee waren de doelpunten schaars - de einduitslag was 7-11, maar de winst telt. Ook bij Achilles 3 vielen de doelpunten moeizaam, maar daar kostte het de ploeg helaas twee punten. Het vierde won van KCR, het achtste versloeg ALO. Bij de junioren haal de A1 twee punten op bij KZ Danaïden, het werd 10-19. Bij de overige jeugd waren er overwinningen voor de B3, D1, D2, E1, E3, F1 en F2. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen.

  • Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Maassluis 1 - Achilles 1

Van uw razende reporter: 'Achilles met moeite langs Maassluis'

Een week na het binnenhalen van promotie in de zaal moest het vlaggenschip er alweer staan om niet teveel averij op te lopen in de jacht op koploper Die Haghe. Dat moest gebeuren in en tegen Maassluis. De week voorafgaand aan het duel werd veel de rust gezocht om te herstellen van diverse pijntjes die als gevolg van de afgelopen intensieve weken de kop op staken. Met een goed gevoel werd afgereisd naar Maassluis.

'Een ploeg die in ieder geval korfbalt in plaats van afbreekt,' wist Achillescoach Glenn de Vries van tevoren. 'We wisten ook dat het bikkelen zou worden, want Maassluis geeft nooit op'. Na even wennen aan het spelen op het veld bleek de start evenwichtig en kwam Achilles na een kwartier op 4-8. Maassluis nam een time out die Achillianen gebruikte om de focus van de ploeg te richten op doorschakelen om eindelijk eens een goed gat van zes of acht te slaan. Het tegendeel gebeurde: Maassluis deed de stand omslaan naar 10-8. Met dank aan uitblinkers Daphne van Zweden (7x) en Cliff Kommer (7x) werd alsnog met een hoopgevende stand de thee opgezocht.

Na de rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en bleef Achilles tot 16-16 telkens aan de goede kant van de score. Bij 18-16 stonden invallers Sterre Groen en Rick Pot op die voor 18-18 zorgden. De laatste minuten koerste de wedstrijd af op een patstelling, waarbij de spelers tevreden leken met een gelijkspel. Zo niet Cliff Kommer. 'Ik maak 'm trainer,' klonk het overtuigend, toen De Vries hem aansprak voor een wissel. Het bleek zijn dag: De Vries liet Cliff staan, die het vertrouwen dubbel en dwars terugbetaalde en de winnende 20-21 scoorde. 'Dat is natuurlijk onvergetelijk,' aldus de jubelende hoofdtrainer.

'We zijn nog in de race en op 14 mei verwelkomen wij Die Haghe,' blikt De Vries vooruit. De topper in 1D vangt aan om 16:10 aan het Pomonaplein. De week erna volgt ZKV thuis: het vlaggenschip heeft dus loodzware weken voor de boeg. 'Daarna weten we wel waar we staan en wat onze kansen zijn,' besluit De Vries.

In de poule van Achilles versloegen de bovenste vier ploegen de onderste vier. Die Haghe won ruim van Apollo met 27–7. ZKV versloeg KIOS met 16-12. De Eibers waren met 14-7 te sterk voor Roda.

 

Achilles 4 - KCR 3

Het zaalseizoen liep dit jaar tot 16 april. De herstart veldcompetitie was de 23e al. Weinig trainingsuurtjes om weer te wennen aan het veld. Zaterdagochtend in allerijl de veldschoenen ook weer uit de kast getoverd. Trainen doet het 4e vaak wel, maar soms niet. Soms moet je het talent (en vooral het lijf) wat rust en ruimte gunnen.

April doet wat ie wil. Gelukkig scheen er een heerlijke zonnetje. Zo eentje waar je achteraf van zegt: "ik had me toch even moeten insmeren". Dit geldt dan vooral voor de heren met een minder volle haardos. Van haarlijnen naar looplijnen is een mooi bruggetje. En van bruggetje naar de Jan de Wolfbrug ook: wat een mooie kantine staat er inmiddels. Echt iets om naar uit te kijken. En kleedkamers én ik heb me laten vertellen dat er ook douches zijn. Nog een paar weken en we kunnen er casco in. Goede vooruitzichten!

Terug naar de looplijnen en de wedstrijd. Er was wederom!! publiek en de wedstrijd tegen KCR bleek een vermakelijke. Alex Bodaan was aangewezen als leidsman en vervulde deze rol met verve. Dank, Alex! Goede pot gefloten!

Vooraf was de opdracht duidelijk: winnen. Eerder op de middag had Pernix van VEO verloren. Bij winst zou het gat naar de nummer 2 dus vier punten zijn/worden. Veel "als" en "zou" en dus iets met de huid en de beer...

Het strijdplan werd gedeeld. Houd rekening met de wind, en zet de aanval zorgvuldig op. We zouden op onze tegenstander iets over moeten hebben. Speel daar dan ook naar. En natuurlijk scherp zijn; in de duels, maar zeker ook in de afronding. Die eenvoudige doelpuntjes tellen net zo zwaar, maar maken het leven een stuk gemakkelijker.

Het wedstrijdverloop was duidelijk en eigenlijk precies in lijn met het vooraf opgestelde plan. Achilles was de bovenliggende partij. Van twee doelpunten verschil naar vier verschil naar 10-5 halverwege. Daarna de wedstrijd uitgespeeld naar 17-9. Beide vakken speelden het eigen spel, hadden overwicht en kwamen tot goede kansen. Een goede overwinning en een leuke wedstrijd. En lekker om weer op het veld te zijn. Ariën zijn pannenkoeken. Veel kroost op en rond het veld. Heerlijk buiten mét bal. Na afloop een korte nazit en nog even naar Maassluis, waar Achilles 2 en 1 op overtuigende wijze vier punten wisten veilig te stellen.

Kortom; een mooie zaterdag. Opdat er nog vele mogen volgen!

Datum 25-04-2022 15:08
Tags