Zonnig

Brandon Leon van Dam IMG-20220425-WA0004.jpg hoofdartikel

Het is weer april, tegenwoordig de maand dat we het veld weer op gaan. In huize Van Dam heeft alleen Brandon al meters gemaakt op het veld. Guinevere kon niet kangoeroeën vanwege een feestje, Quirina kon niet spelen vanwege een uitje en het 7e, waar ondergetekende deel van uitmaakt, ging verder waar de zaal mee eindigde: een wedstrijd die niet door ging.

hoofdartikel.JPGMaar alle vier hebben we wel weer sfeer geproefd op de velden en dat smaakte naar meer. Zondag ging ik met de kinderen naar het 8e tegen het altijd lastige ALO 6 kijken. Daar zag ik mooie dingen: spelende kinderen, publiek dat van het zonnetje genoot en een nieuwe kantine die zich bijna uit de tent laat lokken. Kortom, niet alleen een zonnige dag, maar ook een zonnige blik op toekomst.

Die zonnige toekomst was zaterdag ook zichtbaar. Waar ik zondag het 8e mocht aanschouwen, ging Quirina zaterdag bij DES naar de mini-toppers van de F1 kijken. Met maar liefst 17-6 werd DES van de mat geveegd. De eerste twee punten zijn dus in de pocket voor de F1. Nu ik toch zonnig optimistisch ben: met deze uitslag van de F1 en de op het 2e helft veld nog ongeslagen status van het 7e, durf ik het doel wat oktober 2020 niet gehaald is (zie mijn hoofdartikel van toen) weer te stellen: het korfbalouder-en-zoon-dubbelkampioenschap. Sterker nog, als het 8e de punten blijft pakken is zelfs een treble niet uitgesloten.

Wat ook niet uitgesloten is, is dat het aanstaande woensdag zonnig wordt. Laten we dat vooral hopen, want dan hebben we weer het jaarlijkse oranjefestijn. Oud-Hollandsche spelletjes, drinken in de naam van de koning, kinderen die voor geld muziek uit een instrument persen en kinderen die van alles en nog wat verkopen op een kleedje. Overal kan je tegen woekerprijzen zelfgemaakte baksels kopen of onbekend vlees rechtstreeks van de barbecue eten. Gezien door een oranje bril is het genieten. Dit jaar is dit festijn ook bij Achilles en als je gaat: vergeet niet langs het kleedje van onze kinderen te lopen en wat moois te kopen. Bij besteding van € 5,- of meer krijg je een vermelding in mijn volgende hoofdartikel. Of je mag een nummer/genre uitzoeken waar ik dan over schrijf, want schrijven over muziek vind ik nog steeds ook erg leuk.

Er valt gelukkig binnenkort ook weer te schrijven/vertellen over live muziek, want dat gaat gelukkig weer overal zijn. Kaderock bijvoorbeeld, waar de jeugd en de oude hippies gezamenlijk luisteren naar o.a. de Haagse rockhelden van weleer. Concerten die weer vol mogen zijn en daardoor doorgaan. Festivals die weer op volle kracht zijn. Overal mensen die kunnen genieten van hun favoriete muziek, nieuwe muziek ontdekken of vergeten muziek herontdekken.

En geniet bij deze muziek ook van je favoriete vrienden, ontdek nieuwe vrienden of herontdek vergeten vrienden. Bijvoorbeeld op Koningsdag bij Achilles.

Leon van Dam

Datum 26-04-2022 11:00
Tags