Wedstrijdverslagen: Remise in extremis tegen Die Haghe

Op een zonovergoten Pomonaplein, eindigde een spannende slotfase tussen Die Haghe en ons vlaggenschip in een gelijkspel: 18-18. Ook Team Twee speelde tegen koploper Die Haghe, maar moest een 10-16 verlies incasseren. Achilles 4 deed goede zaken op weg naar het kampioenschap door Pernix met 19-21 te verslaan. Ook Achilles 7 is op weg naar het kampioenschap, maar noteerde wellicht zonder spelen een overwinning. Bij de jeugd was er onder andere winst voor de C2, D1, D2, E2, E1, E3 en F1. Een speciale vermelding voor de E3, want zij wisten maar liefst 20 doelpunten te maken! Tot slot speelde de F2 gelijk tegen de F'jes van Die Haghe, het werd 2-2.

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Die Haghe 1

Remise in extremis

De stemming was hoopvol met een paar minuten voor tijd een voorsprong van twee punten, nadat het publiek aan het zonovergoten Pomonaplein Achilles 1 zaterdagmiddag voor een groot gedeelte van de wedstrijd achter de feiten aan had zien lopen. Toch slaagde het vlaggenschip er niet in om de broodnodige overwinning in de jacht op het kampioenschap over de streep te trekken. In plaats daarvan sloeg Die Haghe in de slotseconden toe met een rake treffer van afstand (18-18).

Die Haghe controleerde het begin van de wedstrijd, dwong Achilles tot snelle schoten van te grote afstand en liep uit naar 1-4. Achilles leek zich terug in de wedstrijd te vechten en orde op zaken te stellen met de 4-4 maar de gehele eerste helft bleven de gele kanaries de bovenliggende partij (ruststand: 10-13).

In de rust verzocht Achillescoach Glenn de Vries zijn ploeg om "gewoon" de opdrachten uit te voeren. 'De tweede helft kantelde daardoor in ons voordeel. Bij 16-16 gingen we dankzij Julia en uitblinker Noa tot 18-16 er overheen,' zag De Vries tot zijn vreugde op dat moment. 'Met nog 1 minuut op de klok moet je als team de volle wedstrijdpunten kunnen binnenhalen'. Het was Achilles niet gegund: een verdedigende fout leverde een stip tegen op welke Die Haghe op één punt bracht. Een verkeerde worp in de Achillesaanval bood de aanval aan de andere kant een ultieme schotkans op die van grote afstand verzilverd werd. 'Voor mij een werkelijk onwezenlijk scenario,' aldus De Vries, 'want we gaven het de afgelopen seizoenen vaker weg in de laatste fase. Kennelijk hebben we, helaas voor ons als huidige staf, een jonge groep met een lerend vermogen dat op nog langere termijn rendement oplevert. De statistieken leerden dat met name de dames niet aan hun scorend niveau kwamen: 'Veel scoren over onze dames is wel één van onze kenmerken en zaterdag kenden we vier damesgoals en geen ervan kwam uit een schot! Jammer,' besluit De Vries.

Kansen op het kampioenschap en promotie zijn geslonken, want niet meer in eigen hand, nu Die Haghe de aanval van Achilles op de koppositie heeft afgeslagen. Toch is de buit allesbehalve binnen voor de gele kanaries en mogen de Achillesleeuwen nog steeds hopen. Achilles treft komend weekend thuis het sterke ZKV (aanvang 15:30). Opdracht één is om die te winnen. Een paar kilometer verderop aan de Steenwijklaan neemt Die Haghe het op tegen HKV/Ons Eibernest. De Eibers versloegen Die Haghe al in eigen huis en het zou prettig zijn als ze dit kunstje in de return kunnen herhalen. Die Haghe moet ook nog een keer op bezoek bij ZKV, terwijl Achilles na volgende week alleen nog de laagvliegers treft. Het laatste kwart van de competitie biedt dus nog voldoende spanning en mogelijkheden!

Datum 16-05-2022 19:15