Kampioen in den dop

IMG-20220514-WA0014.jpg hoofdartikel

Woensdag was het zover. Terwijl Achilles 7 in Capelle het altijd lastige, want veel te fanatieke voor de leeftijd (en klasse naar mijn bescheiden mening), KCC 8 van het vege lijf hield (5-8), werd in Amsterdam de beste voetbalclub van Nederland kampioen. ADO-supporters mogen nog altijd hopen op promotie. In Tilburg worden sinds zondag de wonden gelikt na een alleraardigste exit-wedstrijd tegen FC Utrecht. In Zwolle wisten ze al een tijdje welke bui er hing. In Almelo gaat de mentale weerbaarheid behoorlijk op de proef gesteld worden en moeten de neuzen snel dezelfde kant op om woensdag al klaar te zijn om Excelsior in Rotterdam voldoende weerstand te kunnen bieden. “Supporters” gingen na afloop boos verhaal halen bij de clubleiding. Ik stel me zo voor hoe de beste stuurlui die zaterdag onder een heerlijk zonnetje aan het Pomonaplein stonden dat bij Glenn zouden doen na de late gelijkmaker van Die Haghe. Ondenkbaar. Toch?

Iets eerder op de dag behield Team 7 de ongeslagen status. Na de hierboven genoemde midweekse overwinning in Capelle durfde Maassluis 6 waarschijnlijk niet meer af te reizen naar Den Haag. Toen arbiter van dienst, Ed Arbouw, om 13:00 infloot stond alleen Achilles 7 op volle oorlogssterkte klaar om aan de wedstrijd te beginnen. Voor de vorm floot Ed ook nog even af zodat ook voor de supporters (en dat waren er meer dan je bij Team 7 doorgaans mag verwachten) duidelijk was dat er niet gespeeld zou worden door het door hen aan te moedigen team. Teleurgesteld dropen zij dan ook af.

Wie toch had blijven hangen, had getuige geweest van het eerste doch niet minder iconische potje “bierschieten” sinds het uitbreken van de corona pandemie. In de finale bleven Fleur en Lena over. Het merendeel van de mensen hadden vlak daarvoor hun geld ingezet op Rinus als verliezer, hoewel er opvallend veel mensen wel heel snel akkoord gingen met het aangaan deze onofficiële korfbalvariant nadat Rick Ruis te kennen had gegeven óók deze uitdaging aan te nemen. Een fikse onderschatting, want hoewel deze gigant met licht golvend haar niet bekend staat om zijn scorend vermogen, is hij altijd wel een zekerheidje voor één treffer. Niet meer en niet minder. Je kunt hem gerust weer wisselen als een doelpunt de intentie was tot het inbrengen van de eerste Poeldijker van Team 7 en hij heeft gescoord. Eindconclusie: BetCity had een hoop geld kunnen verdienen, terwijl Andy van der Meijde zou aanschouwen hoe Lena ook het “naschot” miste en de spreekwoordelijke eer had om het eerste bierschietrondje sinds februari 2020 te bekostigen.

Ze kwam echter van een koude kermis thuis, omdat de bardienst haar meedeelde dat er pas vanaf 14:00 alcohol geschonken mocht worden. Daar het pas 13:35 was opperde Henk om de bardienst van Team 7 eenmalig te vervroegen, zodat hij als barman het schenken van een biertje, ook eenmalig, ‘door de vingers’ zou kunnen zien. Henks opmerking werd echter, zoals de meeste die hij voortbrengt, niet serieus genomen. Toen Lena om 13:57 in de rij ging staan was het om 14:01 dan eindelijk zover. Voor ons stond niet zomaar een koud pilsje, maar een heus flesje jubileumbier: de Leeuw&Hop. Een heerlijk ivoor blond (whut?!) biertje ter viering van het 100-jarig bestaan van onze vereniging Achilles.

Voor wie de promo op de socials heeft gemist: Fabian introduceert daar op geheel eigenzinnige wijze dit speciale biertje, gebrouwen door Team 7-lid, tevens eigenaar van EIBER, Jasper. Het alcoholpercentage is óf nader te bepalen óf inzet als benaderingsvraag bij de jubileum Pubquiz die dezelfde organisator kent als de ontwerper van het prachtige etiket van de Leeuw&Hop (hulde, Erwin van Veen!). Het is een frisse doordrinker met een lekker bittertje. Ik geeft ‘m een 5 uit 5 op Untapped (Sander S.: ff bijwerken…). Verzoek aan de KC om hem vast onder de “hardlopers” te zetten zodra de kassa’s weer in gebruik gaan. Verzoek nummer twee is om meer jubileumbier koud te zetten voor liefhebbers en tevens laatkomers als Bas Linse.

Om nog even terug te komen op sportieve prestaties. Team 7 is dit jaar thuis op het veld nog ongeslagen. Daar de knop “wedstrijdswijzigingsverzoek” in de KNKV-app niet is gevonden door Maassluis 6, lijkt het erop dat Team 7 een reglementaire 5-0 overwinning mag toevoegen aan deze zegereeks, waarmee de ploeg op koers ligt voor het kampioenschap. Daar hopen we over een wedstrijd of vier op te proosten. Met een heerlijke Leeuw&Hop uiteraard!

Erwin de Laleijne

Datum 17-05-2022 11:00
Tags