Wedstrijdverslagen: Achilles 4 kampioen!

Achilles 1 en 2 haalden afgelopen zaterdag allebei de volle punten op bij KIOS. Achilles 1 kon tot 11-11 nog niet doordrukken, maar won uiteindelijk keurig met 12-18. Ook Team Twee maakte er een doelpuntrijk potje van en wist met 9-18 te winnen. Voor Achilles 4 stond het kampioenspotje al op het programma, tegen RWA 3 werd moeiteloos gewonnen. Van harte! Op zondag won Achilles 5 (/A1 ;-)) van Die Haghe en Achilles 8 haalde de punten bij bij Sperwers. Ook bij de junioren dit weekend de 'volle mep', de A1 won van VEO en de A2 van Avanti. De B1 won met 14-6 van IJsselvogels, de D1 won van Maassluis, de E3 van DES en de E5 van de Meervogels. Tot slot: de B3 en E1 speelden gelijk. Lees verder voor de wedstrijdverslagen.

  • Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

KIOS 1 - Achilles 1

Achilles klopt KIOS

Na twee gelijke spelen op rij weet Achilles weer wat winnen is. In onbestendig maar droog weer moest Achilles niet alleen afrekenen met tegenstander KIOS, maar ook met een onberekenbare wind. Noa en Joël ontbraken: zij zijn voor langere tijd uitgeschakeld. Zo bleven er nog drie heren over. Tobias sloot aan in de hoofdmacht en bleek als vaste stand-in een prima alternatief in de jacht op een overwinning.

Met drie treffers, geen tegengoals en goed spelend in zijn taak legde hij de basis voor een prima resultaat. De wedstrijd was bijna een kopie van thuiswedstrijd, waar vanaf het begin de regie in handen van Achilles was. Het verschil bedroeg in de eerste helft steeds twee doelpunten in Haags voordeel. Hoewel de Nieuw-Vennepers met rust tot al tot 8-9 genaderd waren en door zouden zetten in de tweede helft.

'Via 9-9 en 11-11 gaven we KIOS nog hoop, maar met een run tot 11-16 bleek die snel ijdel,' zag Achillescoach Glenn de Vries tot zijn tevredenheid. 'De 12-18 eindstand was bevredigend'.

Benthe maakte na een lange periode van afwezigheid weer haar minuten. 'Het was wennen en de laatste twee wedstrijden van haar jonge korfbalcarrière wil ze nog even knallen. De dames zijn dus gelukkig weer compleet,' besluit De Vries.

In de poule van Achilles versloeg HKV/Ons Eibernest Apollo met 14-22. Koploper Die Haghe won makkelijk van degradant Roda (21-8). ZKV ging verrassend onderuit tegen Maassluis waardoor Achilles nu de tweede plaats niet meer hoeft te delen (13-14).

Zaterdag 11 juni wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Roda 16.05 aanvang). Achilles moet daarnaast duimen voor een goed resultaat van ZKV tegen Die Haghe om de hoop op het kampioenschap levend te houden.

 

KIOS 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag op het programma: Kios 2. Een wedstrijd die op papier zeker gewonnen moest worden, maaaar onderschatting is altijd dodelijk. Met Mark in de basis (die overigens al een hele wedstrijd bij 3 erop had zitten!) begonnen we fel aan de wedstrijd en stonden we al snel 4-1 voor. Even leek Kios goed gebruik te maken van het slaapverwekkende spelletje dat zij speelden. Het spel was zo traag, dat je verdedigend wel eens de focus kon verliezen. Gelukkig wist Kios de kansen niet af te maken en konden wij ons weer herpakken. Met wat tips van Bas via Facetime en Bart langs de kant werd er een leuk spelletje gespeeld. Er werden er veel kansen gecreëerd en EINDELIJK werden we ervoor beloond; Eindelijk een doelpuntrijke wedstrijd in het voordeel van Achilles. Het was niet perse de leukste wedstrijd om te spelen, maar wel een wedstrijd die we even nodig hadden. Een wedstrijd waarin we konden laten zien dat we het scoren nog niet verleerd zijn (eindstand 9-18) en dat we ons spelletje weer kunnen gaan spelen zoals we dat gewend zijn.

Ik hoop dat dit een voorbode is voor over 2 weken. Dan moeten we namelijk tegen KVS 4. Een wedstrijd om de tweede/derde plaats in onze poule. Met aankomende wedstrijden kan het nog alle kanten op. Dus kom ons vooral aanmoedigen 11 juni om 14.35 op het veld!

Achilles 4 - RWA 3

Terwijl Fabian en ik heerlijke in het zonnetje zaten in Porto, stond de rest van het team klaar om de kampioenswedstrijd te spelen. Ik hoor je denken: "huh, nu al?"
Ja zekers! Achilles 4 stond 4/5/6 punten los (ik weet niet precies) en bij winst konden zij niet meer ingehaald worden.
Om 13.36 uur onze tijd, kreeg ik een appje van mijn schoonmoeder met een foto van de tussenstand. 12-2! Dat kon niet meer fout gaan. En dat ging het ook niet. Achilles 4 werd kampioen met 20-7 op het scorebord. TROTS! Daarna liep de app vol met de nodige foto's van champagne. Fabian en ik hebben geproost met een glaasje Port en een kan sangria! Want het is tenslotte feest!

<Bo>

"Nog 2x winnen...en dan zijn we lekker vroegtijdig kampioen!" En zo geschiedde. Na Avanti was de laatste horde nu RWA. Met de bonnetjes voor de champagne en flügel nog vers in de portemonnees, moest er natuurlijk nog wel gewonnen worden. Hoe doe je dat ook alweer? Juist, meer scoren dan je tegenstander. Dat lukte de eerste wedstrijd letterlijk in de laatste seconden pas, nu waren we niet van plan het zo spannend te laten worden.
Alle ingrediënten waren aanwezig; lekker zonnetje, beetje wind, veeeel publiek (heel leuk!) en een scheids die het korfbalspelletje uiteraard belangrijker vindt dan hoever de bankjes en waterflesjes staan t.o.v. de wedstrijdlijnen. Ook heel fijn, dankje scheids!
Met Fabian en Bo al proostend in Porto, en Stacy olifantjesknuffelende in heel-ver-weg, hield team 4 zich aan de opdracht. Lekker vrijuit spelen, scoren en niet vergeten soms te knuffelen in het veld.
De stand van 20-7 zegt genoeg!! Bij het laatste fluitsignaal kwamen de prachtige bloemen, het bedank-je-publiek-sprongetje, de felicitaties van de tegenstander en de champagne. De flügel openmaken bleek een stuk makkelijker dan de champagne, getuige de foto's ;) FEEST!

<Mariek>

Team4%20kampioen.jpg

Datum 30-05-2022 19:17
Tags