Doelpuntrijkweekend voor Achilles

Achilles 1 speelde een Haagse derby tegen Futura, die niet al te spannend was, er werd met 21-16 gewonnen. Het tweede tikte daarvoor net niet de 30 aan, de score stokte bij een nette stand van 28-9 tegen Madjoe. Ook Achilles 3, 4, 5, 7 en 8 wonnen hun wedstrijden. De A1 ging op bezoek bij Rohda en haalde daar wel de 30 goals, een monsterscore. De A2 leverde een knappe teamprestatie tegen Vriendenschaar en won daar met 10-15. De A3 won van SDO, met 16-11. Achilles B1 speelde ook een derby, tegen KVS/Maritiem, de 'Vissen', die wedstrijd werd bij 9-13 gestaakt vanwege een haperende schotklok. Ook de B2 won haar wedstrijd en kon zo twee punten meenemen vanuit Delft. De C1 maakte het zichzelf moeilijker dan dat de tegenstander dat deed, maar won gelukkig wel netjes met 9-13. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen (UPDATE: nieuwe verslagen toegevoegd!) en foto's van Achilles 1.

Foto's van de wedstrijd Achilles 1 - Futura 1 gemaakt door Joost van Soest vind je in het fotoalbum: Competitie > Senioren

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Achilles 1 - Futura 1

Achilles%20F-jes%20team%20van%20de%20week%2012-12-2015.jpgEen echte derby werd het nooit in het Haagse Ockenburg, binnen no time stond het eerste namelijk weer 8-2 voor. Alle ingrediënten waren echter wel aanwezig, één daarvan was wederom ons fantastische publiek met hun nieuwe spandoek 'Vakkie A' en de shooters. Jullie waren weer geweldig! Ook de F'jes waren van de partij.. Oplopen met het eerste, toch best spannend, stoer liepen ze mee en werden samen met hun speler voorgesteld. Een vol Ockeburg dacht te gaan genieten van de derby van Den Haag!

De wedstrijd begon, onder toeziend oog van de wethouder van Sport (Rabin Baldewsingh), het eerste had weer een magische start. Goal na goal met als duidelijke topscorer Gerald van Dijk, aan het eind van zijn wedstrijd had hij maar liefst 10 goals achter zijn naam (en werd zelfs een kwartier voor tijd gewisseld).

Een felle eerste helft waarin we zowel verdedigend als aanvallend afspraken nakwamen zorgde snel voor een mooie voorsprong. Futura had in deze helft dan ook niks in te brengen, en met een ruststand van 14-9 deden we onszelf misschien nog wel te kort. Het vak van Desiree, Raquel, Tjitse en Michael kwam lastig tot scoren, en terwijl hier uitstekend verdedigd werd kon het andere vak bijna altijd 2 keer scoren.

Dan de tweede, saaie helft. De voorsprong liep uit van 5 naar 7 en toen zelfs 9 goals. Bij het eerste team was de spanning weg. Spelers uit het tweede werden beloond en mochten minuten maken in het eerste. De wedstrijd werd makkelijk uitgespeeld, op een rustige manier, mooie aanvallen met minder goals. De scherpte was er af. Futura kon hierdoor in de laatste minuten nog op 5 verschil komen, maar dit zonder dat de winst ook maar een beetje in gevaar kwam.

De kracht van ons team is dat wij over 9 schijven kunnen scoren, dit was gister echter niet het geval. Een puntje om weer aan te werken voor de komende wedstrijd tegen Excelsior uit Delft. Excelsior staat 3e in de rangorde, met twee punten minder dan Achilles. Zij verloren van koploper Merwede en toen nog hekkensluiter Roda. Maar wonnen van RWA en DES. Een spannende wedstrijd dus, en niet ver!

We zien jullie dus allemaal volgende week..

CKV Excelsior - HKV Achilles
Locatie: Duke Ellingtonstraat 2, Delft
Tijdstip: 17.50 uur

Doelpunten: Gerald (10), Valerie (4), Tjitse (4), Raquel (3)

Achilles 2 – Madjoe 2: van echte wedstrijd geen sprake, maar doelstelling behaald!

Koploper Achilles 2 trad afgelopen zaterdag in sporthal Ockenburg aan tegen nummer laatst Madjoe 2; een affiche waarbij op voorhand al leek vast te staan dat we hem zouden winnen, de vraag was vooral met welke score.

Vooraf stelden we onszelf dan ook tot doel om minimaal met 25-10 te winnen. Op de training werkten we, o.a. door met de schotklok te trainen, aan de snelheid van ons aanvalsspel (dank voor het bedienen van de schotklok Rene van Loon!). Zaterdag stond in het teken van een monsterscore en het vermaken van het publiek!

Ondanks dat Madjoe tot 4-2 nog even in ons spoor kon blijven, liepen we voor rust al uit naar een comfortabele voorsprong van 14-3. We lagen halverwege op koers voor het behalen van de doelstelling. Ons aanvalsspel was niet eens briljant, maar zeker op de tweede (en soms zelfs derde en vierde) kans na een rebound waren we slagvaardig. Vanaf minuut 1 gaven wij Madjoe ook veel verdedigende druk. Dat resulteerde zeker in het begin van de eerste helft in een aantal fraaie blocks (vooral Alana was een plaag voor haar dame), onderscheppingen en vooral ook fouten van de tegenstander.

Dat was ook Madjoe opgevallen; het tempo waarmee ze, een aantal minuten nadat de scheidsrechter de wedstrijd wilde hervatten, de kleedkamer uit kwamen was exemplarisch voor het aanvalsspel dat zij de 2de helft op de mat legden. Zij namen dermate weinig risico dat het moeilijk was om de bal snel te onderscheppen en zelf weer te kunnen aanvallen.

Desondanks bouwden we onze voorsprong gestaag uit. Via tussenstanden van 17-4 en 21-5 stond het vier minuten voor tijd 26-6. Genoeg tijd om de 30 te halen? We gingen er nog voor! We gaven Madjoe bewust meer vrijheid om tot schoten te komen in de hoop dat we de bal sneller zouden kunnen veroveren. Madjoe kwam daardoor nog tot een aantal goals en scoorde er uiteindelijk 9, zelf bleven wij net steken op 28 goals. Eindstand: 28-9!

Het gevaar van dergelijke wedstrijden is dat je er als team weinig voldoening uit haalt omdat de weerstand zo laag is. We behaalden vandaag echter onze doelstelling van 25-10 ruimschoots en daar mogen we als ploeg trots op zijn. Eervolle vermeldingen zijn er nog voor onze scherp-schietende dames Jeanette en Alana (6 en 5 goals) en prima invallers Merel en Simon!

Inmiddels liggen we als ploeg op titelkoers. Na 5 wedstrijden hebben we de volle buit en een doelsaldo van +56. De nummers 2 en 3 hebben we al getroffen en respectievelijk met 9 en 7 punten verschil verslagen. Het lijkt er dan ook op dat we wekelijks wedstrijden als deze zullen spelen. Het niveau van onze tegenstanders hebben we helaas niet in de hand. We blijven er dan ook elke week naar streven om zelf een zo goed mogelijke teamprestatie neer te zetten. We hopen dat het publiek ons daarbij steunt met hun aanwezigheid en enthousiasme. We doen ons best dat terug te betalen met mooie acties en veel goals.

We hopen jullie te zien bij onze volgende thuiswedstrijd in het nieuwe jaar!

Graag tot dan,

Marcel Noordam

Madjoe 3 - Achilles 6 24-7

Een off-day kun je beter hebben tegen een ploeg die beter is en boven je staat dan in een wedstrijd waarbij het echt om de knikkers gaat. Het werd afgelopen zaterdag wel spannend, maar niet in Rijnsburg waar Arjen ontbrak. Dus over naar onze verslaggever in Den Haag: Arjen Laarhoven.

“Voor diegene die geïnteresseerd zijn in mijn afwezigheid afgelopen zaterdag volgt hier mijn zaterdag programma en redenen dat ik niet speel. Ja, ik trek maar één wedstrijd in twee weken. En de laatste wedstrijd heeft mij volledig uitgeput dus ik heb nog wat rust nodig. Daarnaast moet ik in de ochtend de geraniums water geven en controleren of ze wel die dag wel doorgroeien. Mentaal probeer ik de onzichtbare lijn naar achteren te schuiven. Hiervoor moet ik in de avond uit eten, misschien gevolgd door een avondje doorzakken. In de late middag moest Milan diploma zwemmen en de ouderlijke plicht zegt dat ik daar aanwezig moet zijn. De stress dat ik daarvoor een wedstrijd moet laten gaan is te groot dat ik alleen al om die reden moest afschrijven.”

Dat zijn allemaal prima redenen om af te schrijven, Arjen. Maar hoe ging het in het zwembad van Muldersport?
“Ik heb zelf eindelijk mijn A diploma gehaald. Milan overigens ook.”

Hoe was de sfeer thuis?
“Een klein beetje zenuwachtig, maar daar was tijdens het zwemmen niets meer van te zien.”

Waren er nog obstakels?
“Door ‘t gat ging super. Daarna onder water het halve zwembad door.”

Team 6 is trots op Milan (en op Arjen)! Gefeliciteerd!

Dinsdag een midweeks potje tegen ALO 3. Kom gerust kijken om 20:00 in Transvaal. Je kunt je fiets gewoon binnen in de hal zetten. We kunnen de support gebruiken.

Groeten van Arjen en Erwin

Rohda A1 – Achilles A1 12 – 30 !!!!!

We hebben al een paar weken geen verslag van de wedstrijden van de A1 voorbij zien komen. Dat vinden wij erg jammer, zeker omdat het al een aantal wedstrijden fantastisch gaat, dus wij nemen dat maar een keer op ons. Zaterdag speelden onze A1 kanjers tegen Rohda A1 met Wesley en Esmee in de basis. Julia en Sander namen deze wedstrijd plaats op de bank, gezellig naast Ferry en Arjen. Vanaf het allereerste moment spatte het spelplezier er vanaf (bij onze kinderen dan, bij de kinderen van Rohda niet echt). In de 1e helft lukte alles, heerlijke afstandsschoten, doorlopen, stippen, vrije ballen, trucjes, ingestudeerde acties, spontane acties etc. Allemaal blije gezichten, het enthousiasme was hartverwarmend. Onze kanjers gingen met 4-15 euforisch de kleedkamer in. Op de tribune was het ook genieten geblazen. Wat een stand! Na de rust ging het de 1e tien minuten echter helemaal niet goed. De tegenstanders wisten in no time een aantal punten achter elkaar te maken. Geen paniek, maar het spelplezier was ineens vele malen minder. Gelukkig wist Lars het tij te keren met een prachtig afstandsschot. Vanaf dat moment ging het weer draaien en zag je de tegenstanders steeds wanhopiger worden. Ze waren echt goed de kleedkamer uitgekomen, maar hier was geen kruid tegen gewassen. Ook in de 2e helft hebben onze kanjers uiteindelijk 15x gescoord. In het ene vak was ons haantje Ilan heer en meester. Hij heeft maar liefst 9x gescoord. Bijna zoveel als onze Gerald afgelopen zaterdag. Benthe heeft 1x gescoord, Wesley en Daniek ieder 2x.

In het andere vak was het mooi verdeeld: Esmee 3x, Tobias en Mariska ieder 4x en Lars 5x. Oftewel: IEDEREEN heeft gescoord. Kleine correctie: Sander heeft (toen hij er in kwam voor Wesley … publiekswissel als voorproefje op zijn verjaardag de volgende dag) niet gescoord, maar dat is ook niet Sander z’n functie. Sander moet onder de paal heersen en dat doet hij. ALTIJD. Een geweldige rots in de branding onze Sander. Mede dankzij het fantastische rebounden van Sander is met name Ilan in staat vrijuit te schieten. Mag ook wel eens vermeld worden, nietwaar?

Dankzij de monsterscore van zaterdag staat onze A1 op dit moment bovenaan in de overgangsklasse. Hoe goed is dat????? Wat ook – vinden wij – vermeld moet worden is dat ze in principe de 1e plaats delen met Groen Geel, maar omdat de spelers van de A1 waanzinnig goed kunnen verdedigen en zij 67 ballen om hun oren hebben gekregen tegen 84 bij Groen Geel hebben zij een veel beter doelsaldo.

Na deze wedstrijd snel met z’n allen naar Ockenburgh om nog de 2e helft van ons 2e bij te kunnen wonen en natuurlijk ons 1e aan te moedigen. Ook daar kon je niet om onze kanjers en de overige jeugdleden heen. Wat een sfeer, wat een beleving, wat een steun voor de mensen in het veld. Geweldig!

We zijn trots, heel erg trots op onze kanjers.

Wat was...

Dat het na twee weken zonder wedstrijd lastig is om scherp te zijn, bleek afgelopen zaterdag bij de B2. Zonder Steijn, nog niet fit, maar met Stef en Rosanna op de bank, begon de B2 slapjes tegen Fortuna. Fortuna daarentegen begon in een hoog tempo en maakte het ons gelijk behoorlijk lastig. Na de 1-0 konden we nog repareren vanaf de strafworpstip na een actie van Anna, maar daarna liep Fortuna langzaam maar zeker uit naar een 4-1 voorsprong. Één vak speelde in een wat aangepaste samenstelling, wat ervoor zorgde dat het even zoeken was naar de beste aanvalsopzet. Ondanks het zoeken kwamen er best aardige kansen uit voort, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Verdedigend liep het overigens steeds beter. Ook een pluspuntje was dat Danique na lang aandringen op de training bij haar eerste schot gelijk achter de bal aan ging. Uiteindelijk zorgden een vrije bal en nog een strafworp voor onze magere score van drie doelpunten bij de rust. Fortuna had er vijf, vooral dankzij hun uitstekende dames, waardoor de achterstand allerzins te overzien was.

Na mandarijntjes in de rust de tweede helft een iets scherpere B2, hoewel we nooit in de buurt kwamen van het niveau van de wedstrijd tegen Avanti. Tel daarbij op dat bij Fortuna de koek juist een beetje op leek en dat we in de eerste vijf minuten twee maal de korf wisten te vinden en zie daar de verklaring voor de kanteling in de wedstrijd. Enkele afstandsschoten deden Fortuna uiteindelijk definitief de das om. Fortuna wist de tweede helft nog maar twee keer te scoren, tegenover zes van ons.

Duidelijk niet onze beste wedstrijd, maar dan hebben we dat ook maar weer gehad. Volgende week Weidevogels, dan zijn we weer scherp!

Stef en Rosanna, bedankt voor het reservestaan!

De C1 mocht na het verlies 2 weken geleden eindelijk weer het veld in. Ondo stond op het programma. Een tegenstander waar we tegen geoefend hadden voor de veldcompetitie. Toen werd er redelijk eenvoudig gewonnen.
Vandaag deden we dat gelukkig ook. Maar dat was wel zo ongeveer het enige positieve wat er over deze wedstrijd te melden valt.
We speelden slapjes en de wedstrijd was naar mijn idee niet om aan te gluren. Dat lag niet alleen aan ons overigens, want Ondo deed er alles aan om vooral het tempo uit de wedstrijd te halen.
Het enige wat je dan kunt doen is winnen en hopelijk met dikke cijfers. Het eerste lukte wel, maar het 2e niet. Wellicht kwam het door de stroop van de avond ervoor op ons dobbelavondje want ons spel was ook redelijk stroperig :).
Hoe dan ook, de 2 punten zitten in de knip en mogen we volgende week voor onze laatste wedstrijd van 2015 naar KCC.

Tot volgende week!

Vandaag speelde niet de D2 is volle glorie, maar vandaag speelde Edje. Edje zul je denken? Ja Edje. En Edje had weer een super dag! Leg dat toch maar eens uit, Marieke. Wie of wat is Edje? Nou, Edje was de naam van het team vandaag. Met al 3 overwinningen op rij in de zaal, daardoor zelfs Match of the day zag ik later in het programmaboekje van Ock, hadden we vandaag 3 grote teleurstellingen. Zowel Niek als Jip waren ziek en ook Silja moesten we missen door een grote turnwedstrijd. Dan houd je er niet zoveel meer over en konden we gelukkig aangevuld worden met wat E-tjes. En de D en de E samen, maakt dus Edje J En dat ging dus heul lekker! Nikki en Jill mochten starten in de basis 8 en Paivi stond reserve. Wat overigens wel even wennen was, want zelf spelen ze nog gewoon in 1 vak met 4 kids. Voordat we de wedstrijd gingen starten, hielden we een minuut stilte. En een minuut stilte is altijd even heel indrukwekkend en speciaal, dat vonden de kinderen ook. Valto, nog veel sterkte met het verlies.

En toen was het tijd voor Edje! In het begin ging het nog gelijk op 1-1, maar al snel liepen we uit naar een ruststand van 5-1. In de tweede helft werd dit mooi uitgebreid naar 9-2. In de laatste aanval mocht ook Paivi nog even meedoen. En wat was het vandaag leuk om naar Edje te kijken! De E-tjes speelden alsof ze elke week in 2 vakken speelden en waren echt niet onder de indruk van hun oudere en ook langere tegenstanders. Sterker nog, ze scoorden lekker mee. Maar ook de eigen D-tjes speelden weer met vuur. In de verdediging volop focus en concentratie, en dan daarna lekker gaan scoren in de aanval. EN volgens mij heeft iedereen van de basis 8 gescoord! Dat zegt genoeg over het leuke samenspel. 4 wedstrijden, 4 overwinningen! WOW!
Marieke

Wat hebben we doorstaan en er hard voor gestreden, maar Achilles F1 heeft dit weekend de eerste overwinning binnen gehaald.
En wat voor overwinning.... 13-6 winst nadat we lang een spannende wedstrijd speelde tegen een fysiek sterk en leuk spelende ploeg.
Goed om te zien dat iedereen er voor bleef gaan en ook technisch vol hield het op de gewenste manier te doen.
Jullie mogen trots zijn en ik weet niet wat jullie er van vinden, maar voor ons smaakt dit naar meer..!!!!
Cino en Rob

WAPC-verslagen

Achilles E2 - Weidevogels E2

Björn Ocker Lizzy Bregje speelden de eerste 10 minuten.

Na 1 minuut was het al 0-1 voor Weidevogels. Al snel 0-2 voor Weidevogels, net niet verdedigd door Achilles. Goed afstandsschot 0-3. Achilles verdedigt goed. Ziet de scheidsrechter het ook? Mooie soort doorloopbal van Ocker hij mist maar net. Björn scoort!!! Snel weer een tegengoal maar die was verdedigd.

2de 10 minuten spelen Kimberly Björn Lizzy en Leander. Kimberley scoort van afstand 2-4. Björn schiet en vangt zijn eigen bal af. Even verwarring bij de dames. Snel twee goals tegen 2-6. Mooi schot van Leander. Goal voor Achilles!!! 3-6 eindigt de eerste helft.

Na de rust is de tegenstander wat moe net zoals onze E2. Het lijkt net of er een doorzichtige plaat op de korf ligt, er gaan namelijk geen ballen in de korf. Dus blijft het 3-6.

4de 10 minuten zit de plaat nog steeds op de korf van de E2. Maar bij de tegenstander is de plaat verdwenen en wordt er nog 2 keer gescoord. Eindstand 3-8.

Bij de strafworpen eerst 1-0 voor Achilles, daarna 1-1 door Weidevogels, daarna 3-1 voor Achilles, nog 2 mooie van Weidevogels.

Jammer dat we verloren hebben maar volgende keer beter.