Wedstrijdverslagen: Achilles D1 en E3 kampioen!

Achilles 1 kreeg hekkensluiter Roda op bezoek. Een makkie op papier, een stroeve wedstrijd in de realiteit: het werd slechts 12-11. Ook voor Team 2 geen makkelijke middag, KVS 4 was dit keer niet te verslaan: 11-16. Achilles 4 verzaakte niet en bleef ook tegen Tempo 4 ongeslagen. Op zondag wisten Achilles 5 en 8 beiden te winnen. Bij de junioren versloeg de A1 keurig de Vissen van KVS: 21-8. De A2 speelde gelijk tegen koploper Koag A3. Verder waren er bij de jeugd overwinningen voor de B3, C2, D1, D2, E1, E2, E3 en F1, waarbij dat voor de D1 en E3 ook meteen het kampioenschap betekende. Van harte gefeliciteerd! Lees verder voor de wedstrijdverslagen.

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Roda 1

Van uw razende reporter: Achilles verslaat hekkensluiter

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen Westzaanse hekkensluiter en tevens degradant Roda. Op het eerste gezicht leek een overwinning een formaliteit, maar niets bleek minder waar. De nipte overwinning die toch volgde, bleek niet genoeg om Die Haghe nog van het kampioenschap te houden. Die Haghe versloeg ZKV en eiste zo de titel in 1D op.

De wedstrijd begon goed, want met rust leidde Achilles met 7-3. De treffer van Cliff Kommer om de tweede helft te openen leek de opmaat voor een makkelijke middag. Hoewel in de rust besproken werd om dezelfde energie te behouden en op volle kracht door te gaan, ging de hitte de ploeg van Glenn de Vries meer parten spelen dan de tegenstander: via 8-7 en 10-10 kwam Roda goed terug in de wedstrijd. Voor de Achillianen leek het duel als een nachtkaars uit te gaan. 'Het enige wat je dan als coach kan doen, is voor nieuw elan te zorgen door verse energie te brengen,' aldus Glenn de Vries. 'Met onze reservebank, Achilles 2, was dat zoals bij elke wedstrijd mogelijk'. Bij 12-10 was de winst veiligheid gesteld al werd het door onoplettendheid nog 12-11.

'Het bleek moeilijk om onszelf op te laden voor deze wedstrijd,' analyseerde De Vries. 'Wij maakten in theorie nog kans op promotie, maar het leek ons sterk dat Die Haghe in twee wedstrijden nog drie punten zou verliezen. Dat bleek ook 's avonds toen Die Haghe het kampioenschap kon vieren. Nog één wedstrijd en dan zit het er voor dit seizoen op en ook voor ons verblijf bij Achilles als staf,' besluit De Vries.

Volgende week speelt Achilles nog een uitwedstrijd tegen Apollo om 16:30 in Heerhugowaard om des keizers baard.

Achilles D1 - Phoenix D1

Na de eerste wedstrijden op het veld heb ik geen verslag van de D1 meer geschreven. Dat heeft niet met de prestaties van dit team te maken, maar ergens is het uit mijn routine verdwenen. Aangezien de D1 afgelopen zaterdag voor de tweede keer dit seizoen kampioen werd, is het hoog tijd om eens wat over dit leuke team te schrijven.

Afgelopen zaterdag was dus de kampioenswedstrijd en die speelden we tegen Phoenix. In de eerste competitiewedstrijd na de zaal speelden we tegen hun een van onze beste wedstrijden van dit seizoen en lieten we ze met 1-11 duidelijk zien dat er tegen ons niets te halen was. De wedstrijden daarna wonnen we ook, zij het iets minder soepel, al was er zelden enige twijfel over wie aan het eind van de competitie bovenaan zou staan. Niet omdat we ons onfeilbaar achten, maar omdat we de andere tegenstanders al eerder hadden getroffen en alleen Valto van de voorgaande vier ontmoetingen er een wist te winnen (nadat wij al kampioen waren en met invallers moesten aantreden).

Het grootste probleem als je weet dat je de beste bent, is scherp blijven. Vorige week op het toernooi bij Tempo duurde het vier wedstrijden voordat we een beetje scherp waren, maar daardoor wisten we in de laatste wedstrijd wel hoofdklasser Die Haghe met 5-2 te verslaan. Vooraf was het dus hopen dat we ook nu scherp zouden zijn.

En de D1 was scherp, aanvankelijk zelfs messcherp. Waar we nog weleens moeite hebben om een veelvoud aan kansen om te zetten in doelpunten, hadden we nu maar drie schoten nodig om op 3-0 te komen. We liepen zelfs uit tot 5-0, maar daarna wist Phoenix het ons toch nog even moeilijk te maken. Ze kwamen terug tot 5-3 voordat we de ruststand op 6-3 bepaalden.

Direct na rust maakten we duidelijk dat er voor Phoenix geen punten te halen waren. We liepen verder uit en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 14-6.

Dit kampioenschap is een echte teamprestatie. Gedurende dit hele seizoen is de D1 steeds meer voor elkaar gaan werken. Er werd goed naar elkaar gekeken en kansen voor elkaar gecreëerd. Soms ging dit zelfs zo ver, dat sommige spelers niet eens meer door hadden dat ze zelf vrij stonden, om een ander de kans te bieden. Heerlijk zijn de rugkanten met de perfecte uitstap. Of de indirecte doorlopen waarbij de aangever doorheeft dat er vanaf de andere kant iemand doorbreekt en die bal nog tijdig weet aan te geven.

De D1 zal aanstaande zaterdag nog een keer in deze samenstelling hun kunsten vertonen. Hopelijk maken we er een mooi slotakkoord van en trekken we nog een keer al onze kunsten uit de kast.

Britt, Fleur, Joe, Lars, Lola, Roos, Semm, Tim, Vera: gefeliciteerd met dit verdiende kampioenschap!

Achilles E3 kampioen!

Achilles F1 – DES F1

Het einde van de competitie nadert, dus ook het moment dat de prijzen verdeeld worden. Vorige wedstrijd was er helaas een nederlaag voor de tijgers van de F1, waardoor de wedstrijd tegen DES helaas niet de kampioenswedstrijd was. Maar niet getreurd! De tijgers hebben alles nog in eigen klauw!

Om het op de laatste speelronde aan te laten komen moest DES opzij gezet worden. De basis bestond uit Jelte, Evi, Dionne en Vigo. De virtuele bank werd warm gehouden door Jase, Brandon en de zon (zonnetje Milou was helaas niet aanwezig).

De eerste minuten waren er wat goede aanvallen te noteren, alleen de zuiverheid van de schoten was er nog niet. Na het eerste kwart stond het 1-0, maar *spoiler alert* dat zou snel veranderen. Het tweede kwart, met Jase en Brandon voor Dionne en Vigo, was een flitsend! De 2-0 en 3-0 vielen snel. DES deed via de 3-1 nog iets terug, maar het is niet des F1’s om daar zenuwachtig van worden. Vanwege goede afvang in dit kwart kon er veel achter elkaar geschoten worden en dat kwam de zuiverheid ook ten goede. Uiteindelijk gingen de tijgers rusten met een 8-1 stand.

In de tweede helft kwamen Vigo en Dionne weer binnen de lijnen en mochten Evi en Jelte even opladen. DES maakte vrijwel meteen de 8-2, maar het derde kwart werd met prima spel afgesloten met een 12-3 stand. Het laatste kwart was er één voor de statistieken. Was het zon? Was het het idee dat de buit al dik binnen was? Krachten sparen voor de rest van het weekend? Geen idee, maar niemand zat er volgens mij mee dat er, net zoals in het eerste kwart, er maar één keer gescoord werd.

Een 13-3 overwinning staat als een huis en zal hopelijk vertrouwen geven voor de laatste wedstrijd. En wat voor een wedstrijd! De clash tussen de nummers één en twee in de poule. Beide ploegen hebben 8 punten, dus een echte finale!