Lezen is zilver, schrijven is goud

ink-pen-g296c970d0_1920.jpg hoofdartikel

Er verschijnen dit seizoen na deze editie nog twee Leeuwenkrabbels. Deze week staat de Leeuwenkrabbels uiteraard bol van de wedstrijdverslagen na de oproep van Rinus. Doorgaans bevat ons krantje tenminste verslagen van de selectie, een agenda, ledenlijstmutaties, de oproep van het bestuur tot het één of ander (bijvoorbeeld om massaal naar de JAV van 1 juli te komen), inzamelingsacties en met een beetje geluk een stukje pensionadopower. Maar wekelijks, zonder afwezigheid, kun je rekenen op een hoofdartikel waarin je verwend wordt met een visie, een inzicht, grappig of serieus bedoeld, een blik op de rijke Achilleshistorie of wat voor oprisping de schrijver van dienst ook maar kwijt wil.

hoofdartikel.JPGEen hoofdartikel schrijft niet zichzelf. Sedert een aantal jaar komt het hoofdartikel uit de spreekwoordelijke pen van een schrijverspool. Dit seizoen waren dat Marit, Desiree, Hans, Frits, Wout, Leon, Lena, Steven, Tom, Bart, Peter, Vincent en ondergetekende. Chapeau voor jullie schrijfsels en bedankt voor jullie inzet! Het is een genoegen om ze wekelijks als eerste te mogen lezen!

Want ja, zo gaat dat: de pennenvrucht gaat voor publicatie eerst vóór de straffe deadline van zondagavond 21:00 naar erwindel@hotmail.com (dit mailadres heeft bijna z’n eigen 25-jarige jubileum), die de boel waar nodig redigeert en doorstuurt naar de redactie van de website en de Leeuwenkrabbels. De schrijvers hebben aan het begin van een periode al een overzicht met data ontvangen met wie er wanneer aan de beurt is. In de loop van de week voordat je aan de beurt bent, krijg je nog een herinnering.

Het idee achter de schrijverspool: vele handen maken licht werk. En hoe meer zielen hoe meer vreugd: het is prettig om wekelijks iets vanuit een ander perspectief te lezen. Een schrijver uit de pool leverde dit jaar zo’n drie artikelen. Dat houdt in dat je zo eens in de drie maanden aan de beurt bent. Genoeg tijd om ergens inspiratie op te doen.

Het hoofdartikel heeft een columnvorm. In zo’n 300 woorden (met ruimte voor meer) zet je je verhaal of mening uiteen om te delen met de rest van de vereniging. Je hoeft echt geen hoogdravende proza aan te leveren. Je schrijft over wat je ziet in je omgeving, wat er leeft bij Achilles. Met een persoonlijk verhaal kom je een eind.

Ergens in de komende weken krijgen de schrijvers van het afgelopen jaar opnieuw de uitnodiging om deel te nemen aan de pool, maar ook dit jaar zal blijken dat er ‘vers bloed’ nodig is om het aantal schrijvers weer op peil te brengen. Mocht je interesse hebben: laat het weten (mailadres staat hierboven)! Mocht je gevraagd worden: zeg niet meteen nee, maar denk er eens over na. Of zeg liever meteen ja.

Ik hoop binnenkort van je te lezen!
Erwin de Laleijne

Datum 14-06-2022 11:00
Tags