Nog 100 dagen tot Achilles' 100ste verjaardag!

achilles-100-jaar.jpg hoofdartikel

Zaterdag 1 oktober 2022, dan is het zover, dan bestaat Achilles maar liefst 100 jaar. Een hele eeuw! De countdown op de site loopt al een tijdje, maar het komt nu écht dichtbij, want het is nog maar 100 (!) dagen tot de 100ste verjaardag van onze prachtclub. Dat moet én gaat fantastisch gevierd worden. En hoe! De jubileumcommissie is al máánden bezig met de organisatie en het wordt de hoogste tijd om alle activiteiten in de agenda of op de familiekalender te noteren. Zodat je alle minder leuke activiteiten alvast af kunt zeggen, zodat je oppas kunt regelen, om te zorgen dat je overal bij bent!

Zondag 28 augustus: Jubileumuitje voor de jeugd

Ja, je leest het goed: het eerste feestje vieren we al in augustus. Op zondag 28 augustus organiseren we een geweldig jubileumuitje voor de jeugd. Wat we gaan doen is nog even een verrassing. Wat we wel al zeker weten, is dat het een onvergetelijke dag wordt. Dat wil je niet missen!

Maar… Het échte feestweekend, dat doen we natuurlijk als het er echt om gaat. Van donderdag 29 september tot en met zondag 2 oktober kun je zwart-wit-groen maken in je agenda, want de kans is groot dat je het hele weekend op het Pomonaplein bivakkeert!

Donderdag 29 september: (Oud-)Ledenreünie

We beginnen met een activiteit voor degenen die het grootste gedeelte van ons 100-jarig bestaan hebben meegemaakt. ;-) Een trip down memory lane voor alle (oud-) Achillianen van 55 jaar of ouder: de (oud-)ledenreünie! Op deze donderdag halen we gezamenlijk 100 jaar aan mooie herinneringen op. We hebben natuurlijk nooit alle actuele contactgegevens van alle genodigden, dus bij deze meteen een oproepje aan iedere 55+ (oud-)Achilliaan die dit wél leest… Heb je nog contact met oud-teamgenoten, vroegere coaches en andere (oud-)Achillianen? Vertel hen dan vooral zich aan te melden en op donderdag 29 september op het Pomonaplein aanwezig te zijn!

Vrijdag 30 september: Hapjesavond & Pubquiz

Vrijdagavond is de officiële aftrap van een feestelijk jubileumweekend. Zie het als een groots gezamenlijk kerstdiner, maar dan in september! We genieten van elkaars gezelschap én de door iedereen klaargemaakte hapjes. We leggen daarmee vast een goede bodem voor de aansluitende activiteit: de Pubquiz! Tijdens de coronaproof online pubquiz in januari deden 26 teams mee, dus we gaan er vanuit de aanmeldingen voor deze live jubileumeditie helemáál uit de hand zullen lopen!

Zaterdag 1 oktober: Achilles’ 100ste verjaardag

THE DAY! Wie de 100 kaarsjes moet uitblazen is nog de vraag, maar de activiteiten voor de eerste eeuw-verjaardag van onze club zijn wel al bekend.

  • Hoewel gezelligheid, eten en drinken een belangrijk onderdeel van ons bestaan als club zijn… Blíjven we natuurlijk ook een sportvereniging. In de ochtend is er daarom een sportieve familieochtend, met activiteiten en spellen voor jong en oud.
  • Het jubileumweekend zal voor de meeste Achillianen een korfbalvrij weekend zijn, toch moeten een aantal mensen wel écht aan de bak! ’s Middags is een wedstrijd tussen de vedettes uit de gloriedagen én het dan huidige eerste van Achilles. Eens zien wat die vedettes nog op de mat kunnen leggen, tegen de fitte kanjers uit ons vlaggenschip…
  • Wat is er een mooier moment voor de officiële opening van ons nieuwe clubgebouw, dan de 100ste verjaardag van Achilles? Hoog bezoek, een lintje doorknippen, een glaasje bubbels, een schaaltje bitterballen… Je kent het wel!
  • Maar ’s avonds, ’s avonds gaat het spreekwoordelijke dak er natuurlijk pas écht af. Niet van onze gloedjenieuwe kantine, die sparen we nog even, maar in de feesttent op het veld gaan gegarandeerd alle voetjes van de vloer. Een grandioos feest met verschillende food trucks, een optreden van de leukste coverband van ons land én de aanwezigheid van hooooonderden Achillianen natuurlijk. Hier wil je bij zijn!

Zondag 2 oktober: Katerbrunch

Katers zijn maar tijdelijk… Maar herinneringen voor altijd! Om de hoofd- en keelpijn iets te verzachten, maar vooral om de geweldige avond na te bespreken en her te beleven, is er op zondag een heerlijke katerbrunch. Herinneringen ophalen, verloren stemmetjes smeren en wellicht het een en ander samen opruimen… Het jubileum feestweekend sluiten we samen af!

Datum 22-06-2022 11:00
Tags