Nieuwbouwupdate: hoe staan we ervoor?!

Sinds de oplevering van ons nieuwe gebouw op 23 mei j.l. is er veel gebeurd terwijl er zo op het oog nog niet zo heel veel van te zien is. Wat is er tot op heden al gedaan, wat is de huidige stand van zaken en heel belangrijk wanneer kunnen de Achillianen, die zich hebben aangemeld om te helpen, aan de slag?

Keuken
De keuken is geleverd en met hulp van diverse selectieleden (nog dank daarvoor) naar boven gebracht. Daar zijn alle meubels en apparaten uitgepakt en door Chris Weerman op hun plaats gezet.

De inductie afzuigkap, een mooi woord voor een kap die zowel lucht afzuigt als lucht terug naar binnen blaast, hangt inmiddels en dient nu met grote kanalen naar het dak aangesloten te worden op de daar gereed staande motoren.

Echter, voordat het zover is moet de keuken schoon gemaakt en ingericht worden. Degenen die zich hebben opgegeven om de keuken schoon te komen maken en in te richten en (nog) niet op vakantie zijn worden op een later tijdstip via de e-mail geïnformeerd.

Bar
In zelfwerkzaamheid is dit een flinke klus waar Gerard Mulder voortvarend mee is gestart. Met wat kleine aanpassingen in het plan ligt inmiddels de voetafdruk op de vloer bevestigd en start Gerard volgende week met het (ver)leggen van de kabels en leidingen in de plint van de bar.

In de tussentijd is er offerte gevraagd voor een diverse keukenkastjes en een prachtig eikenhouten blad als “finishing touch” voor onze nieuwe bar. Wellicht leidt dit tot een mooie samenwerking en een sponsoring. Wie? Dat horen jullie binnenkort van ons.

Podium
Na best wel discussie over de wenselijkheid van een permanent podium in de grote zaal heeft het bestuur hierover de knoop doorgehakt en gekozen voor een groot podium. De bouw van dit podium is door André Linse in de afgelopen twee weken voortvarend aangepakt en er staat nu een ruwe versie. Die, als jullie vrijdag massaal naar de JAV 2022-2023 komen in ons nieuwe huis, te bewonderen is.

 

Inrichten fust
Omdat de groene en grijze container voor het eind van deze maand leeg gemaakt moesten worden is dit door diverse mensen in de afgelopen twee weekenden gedaan. Uit de groene container kwamen vooral veel spullen die voorheen in de keuken en in het fust waren opgeslagen, maar er kwamen ook kampspullen van de AC uit, die nu tijdelijk in de nieuwe fustruimte gelegd zijn.

Hier moeten nog stellingen voor worden gemaakt in een voor de AC-spullen gecreëerde afsluitbare hoek. Voorts komen in de fustruimte alle voorraad te staan voor bar en keuken. Deze ruimte is groot genoeg om al deze spullen te herbergen. Let op jouw e-mail inbox en what’s app voor nadere info over welk weekend en tijdstip wij vragen om te komen helpen.

 

Zwarte materiaal container
Omdat de groene en grijze container voor het eind van deze maand leeg gemaakt moesten worden is dit door diverse mensen in de afgelopen twee weekenden gedaan. Uit de grijze container zijn alle korfbalmaterialen die op het kunstgras gebruikt worden weer overgebracht naar de zwarte container. Deze laatste is door Chris Weerman voorzien van een nieuwe coating op het dak zodat deze niet meer lekt en de spullen binnen weer droog opgeslagen kunnen worden. Het lijkt ons leuk om de containerzijde naar ons hoofdveld toe te laten voorzien van een nieuwe verflaag en wellicht een leuk korfbal gerelateerd item. Wie heeft hier ideeën over? Laat het ons dan snel weten!

 

Inrichten berging
Chris heeft samen met Ilan de ballenkasten overgebracht naar onze nieuwe berging en deze wordt nu passend voor de ruimte gemaakt zodat alle ballen droog en veilig opgeslagen kunnen worden. De rest van de ruimte krijgt nog beugels voor manden en palen die gebruikt worden op het natuurgras. Let op jouw e-mail inbox en what’s app voor nadere info over welk weekend en tijdstip wij vragen om te komen helpen.

 

Toiletten

De spullen zijn eind deze week binnen en kunnen dan opgehangen worden in de toiletten en voorruimten. Hiervoor heeft Rogier Latour zich aangemeld en hij gaat deze maandag 4 juli a.s. alles ophangen.

 

Overige zaken aangaande hulp bij zelfwerkzaamheid
Bovenstaande zaken zijn op dit moment in volle gang en zijn daarmee de belangrijkste voor dit moment. Meubels zijn definitief besteld evenals andere meubels zoals tafels, kasten en dergelijke. Hierover worden jullie op korte termijn bijgepraat door Audrey als het gaat over kleur- en materiaal keuzes. Het wordt prachtig.

Wanneer de meubelen geleverd worden is nu nog niet helemaal met zekerheid te zeggen, maar ergens eind augustus/begin september ligt voor de hand. Zodra wij deze leveringsdatum definitief weten, kunnen we ook beter aangeven wanneer er hulp nodig is en dan gericht om die hulp vragen via e-mail en What’s app.

 

Schoonmaakactie
Door alle werkzaamheden in de grote zaal is er veel stof neergedwarreld op de vloer, op wanden en op het glas van de kozijnen. Voordat de meubels erin gaan willen we dat de ruimte heel goed schoongemaakt wordt. Hier maken vele handen licht werk, dus ook hiervoor geldt hou jullie e-mail en What’s app in de gaten. Onze vraag komt vroeg of laat vanzelf bij jullie terecht en alles gebaseerd op jullie eigen opgave.

Nog even geduld dus, maar jullie kunnen erop vertrouwen dat er gestaag wordt doorgewerkt. Op weg naar een apotheose op 1 oktober a.s. wanneer wij onze 100ste verjaardag vieren met de grandioze opening van ons splinternieuwe, ultramoderne nieuwe Huis voor Achilles.

Het bestuur

Datum 01-07-2022 10:19
Tags